De Amerikaanse president Joe Biden benoemt Jeff Zients tot stafchef van het Witte Huis

0
39

De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag zijn langdurige assistent Jeff Zients benoemd tot de nieuwe stafchef van het Witte Huis, een voormalige functionaris van de Obama-regering die zijn enorme Covid-19-responsoperatie leidde.

Zients zal dat doen vervangt Ron Klain, die deze functie nu al meer dan twee jaar bekleedt.

Biden zei dat er volgende week een officiële overgangsceremonie zal worden gehouden in het Witte Huis.

De overgang is de eerste grote personeelswisseling voor een administratie die een minimaal verloop heeft gehad in de hoogste rangen en in het hele kabinet.

Alleen abonneesVerhalenAlles bekijken

Terwijl India zich voorbereidt op een gecentraliseerde verschuiving van de energiemarkt, evolueert de.. .

'China verstevigt greep in regio': Top politie citeert CAA, 'grote broer' attit…Saurabh Kirpal's vriendelijke weerlegging: het is leuk om erkend te worden als partner…

Stijging van de olie-import uit Rusland, scherpe daling uit Nigeria, VSNieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

“Ik heb er alle vertrouwen in dat Jeff het voorbeeld van Ron van slim, standvastig leiderschap zal voortzetten, aangezien we blijven elke dag hard werken voor de mensen waarvoor we hierheen zijn gestuurd”, zei hij.

Niet te missen |FBI doorzocht Biden's huis, vond items gemarkeerd als geclassificeerd

Zients, 56, zal de taak krijgen om de operaties van het Witte Huis te begeleiden in Biden's cruciale tweejarige periode, wanneer de democratische regering overgaat van ambitieuze wetgeving naar het implementeren van dat beleid en het afweren van Republikeinse pogingen om de verworvenheden te dwarsbomen.

Zients wordt ook belast met het aansturen van het Witte Huis in een tijd waarin het worstelt om de gevolgen van ontdekkingen van geheime documenten bij Biden thuis in te dammen.in Wilmington, Delaware, en in zijn voormalige instituut in Washington, dateen speciaal raadsonderzoek op gang heeft gebracht, meldde Associated Press.

Advertentie

Biden zei dat hij Klain kent sinds hij een derdejaars rechtenstudent.

“Hij kwam voor mij werken in de Senaatscommissie voor Justitie, en ik wist vanaf het moment dat hij begon dat hij een uniek talent was met een felle en briljante intellect. Net zo belangrijk, hij heeft een heel groot hart', zei hij.

Gedurende de afgelopen 36 jaar zei de president dat hij en Klain een aantal echte veldslagen samen hebben doorgemaakt.

Advertentie

“En als je met iemand in de loopgraven zit zolang ik met Klain ben , je leert de persoon echt kennen. Je ziet waar ze van gemaakt zijn,” zei hij.

“Toen ik tot president werd gekozen, wist ik dat ik wilde dat Klain de staf van het Witte Huis zou leiden. Hij was uniek gekwalificeerd gezien zijn eerdere openbare dienst. Hij weet hoe de regering werkt, hoe politiek werkt, hoe het Congres en het Witte Huis werken”, zei Biden.

De president beschreef Klain als taai, slim, vastberaden en volhardend als iedereen die hij ooit heeft ontmoet.

Hij verzamelde het meest diverse en meest getalenteerde Witte Huis-team in de geschiedenis en steunde op hen om onmogelijke uitdagingen op te lossen, zei Biden.

“Door samen te werken hebben we ongelooflijke vooruitgang geboekt in de strijd tegen Covid, het nieuw leven inblazen van onze economie, het herbouwen van onze infrastructuur en het verkrijgen van de bevestiging van bijna 100 federale rechters, waaronder de eerste zwarte vrouw in het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten. We hebben grote stappen gezet om klimaatverandering aan te pakken, burgerrechten te bevorderen en studentenschulden aan te pakken. We hebben de plaats van Amerika in de wereld opnieuw bevestigd, en misschien wel het belangrijkste: we hebben het vertrouwen in onze democratie hersteld', zei hij.

Advertentie

“Deze vooruitgang zal de erfenis zijn van dit Witte Huis-team, dat onder leiding van Klain werkt”, zei Biden, eraan toevoegend dat het echte kenmerk van Klains succes is dat hij geliefd is bij het team dat hij hier leidt. het Witte Huis.

Biden voerde aan dat het belangrijk is om de schoenen van Klain te vullen met iemand die begrijpt wat het betekent om een ​​team te leiden, en die net zo gefocust is om dingen voor elkaar te krijgen.

>Advertentie

“Ik heb Jeff Zients enkele van de moeilijkste kwesties in de regering zien aanpakken. Toen ik de vice-president was, leerde ik hem voor het eerst kennen aan het begin van de Obama-Biden-regering, waar ik nauw samenwerkte aan de implementatie van de American Recovery and Reinvestment Act, aangezien Zients een leider was bij het Office of Management and Budget, 'zei hij. /p>

“Later kreeg hij de ontmoedigende en gecompliceerde taak om healthcare.gov te repareren, wat hij met succes deed, waardoor miljoenen Amerikanen een betaalbare, kwaliteitsvolle ziektekostenverzekering kregen”, voegde Biden eraan toe.

Advertentie

Biden sprak over de bijdrage van Zient aan de Amerikaanse regering.

“Hij leidde de National Economic Council en deelt mijn focus op het versterken van onze economie om voor iedereen te werken. Hij hielp bij het beheren van de overgang van onze administratie naar het ambt onder ongelooflijk moeilijke omstandigheden. Dankzij Zients hadden we op dag 1 een historisch divers team klaar om aan het werk te gaan. En hij leidde onze Covid-reactie, een enorme logistieke onderneming van historische proporties', zei hij.

'Toen ik me kandidaat stelde, beloofde ik de overheid te laten werken voor het Amerikaanse volk. Dat is wat Zients doet. Er ligt nu een grote taak voor ons om de wetten die we hebben aangenomen efficiënt en eerlijk te implementeren', zei de Amerikaanse president.