6 rekoefeningen voor nekpijn

0
31
siam.pukkato/Shutterstock.com

De hele dag naar het computerscherm staren, autorijden en zelfs een kussen van slechte kwaliteit kunnen nekpijn veroorzaken die na verloop van tijd alleen maar erger kan worden. Concentreer je op deze rekoefeningen en doe ze wanneer je voelt dat je wat verlichting van nekpijn nodig hebt.

Inhoudsopgave

Kin tot borst
Oor tot schouder
Voorkant van de nek strekken
Halve maan strekken
Diagonale strekken + massage
Laat het hangen

Kin tot borst

GERELATEERDVermijd 'Text Neck' met deze 6 dagelijkse rekoefeningen Bij het strekken van de nek is het belangrijk om voorzichtig te zijn en bijna geen druk uit te oefenen. Je nek is een delicaat deel van je lichaam en het kan heel gemakkelijk zijn om spanning te veroorzaken en zelfs je pijn te verergeren door te hard te trekken of te duwen wanneer je spieren het gewoon niet toelaten.

Begin met het vinden van een comfortabele stoel en het verlengen van uw ruggengraat. Zorg ervoor dat je niet gebogen zit en stuur je schouders weg van je oren. Vlecht je handen achter je hoofd, adem in om je voor te bereiden en op je uitademing trek je je hoofd voorzichtig naar beneden, kin naar je borst. Blijf hier een paar keer in- en uitademen en kom dan langzaam terug naar de startpositie.

Nekpijnverlichting

Verlicht nekpijn met deze draagbare verwarmingspleisters.

Amazon

$ 17,49
 

Oor tot schouder

< p>GERELATEERD3 Bovenlichaam strekt zich uit om veelvoorkomende dagelijkse pijn te verlichten Ga rechtop zitten en breng uw schouders ver weg van uw oren, waardoor uw hele bovenlichaam ontspant. Plaats uw rechterhandpalm op uw linkerwang boven uw hoofd en plaats uw linkerhandpalm naast uw stoel voor een hefboomwerking. Adem in en trek op je uitademing voorzichtig je hoofd naar rechts, waarbij je je oor zo dicht mogelijk bij de schouder brengt. Als de flexibiliteit van uw nekspieren het niet toelaat, duw er dan niet op. Ga zo ver als comfortabel voor je is en concentreer je op je ademhaling.

Hoe dieper je adem, hoe meer ontspannen het gebied, zodat je merkt dat je hoofd bij elke uitademing dichter naar je schouder zakt. Blijf drie tot vijf lange ademcycli en doe dan hetzelfde aan de andere kant.

Nekrekverlichting

Beste nektractie-apparaat om pijn en spanning te verlichten.

Amazon

$19.99
$29.99 Bespaar 33%

< h2 role="heading" aria-level="2">Voorkant van de nek strekken

GERELATEERD6 beste opwarmingsoefeningen voor uw bovenlichaam Uw hoofd naar achteren sturen is een zeer delicate beweging, dus wees zo voorzichtig mogelijk en vermijd spanning of kracht. Laat je lichaam je laten zien hoe ver het kan gaan zonder je grenzen te verleggen.

Begin door rechtop te zitten en je schouders te ontspannen. Breng je handpalmen naar elkaar toe en plaats ze onder je kin. Adem in en duw je hoofd voorzichtig naar achteren met je vingers, laat het zo ver mogelijk vallen. Blijf hier en adem. Beweeg uw hoofd niet naar links en rechts om zenuwbeknelling te voorkomen. Na een paar keer in- en uitademen breng je je hoofd langzaam terug naar een neutrale positie.

Nekrek-tractiekussen

Verlicht nekpijn met dit ongelooflijke nekrek-tractiekussen.

Amazon

$ 16,99
$ 29,99 Bespaar 43%

Half-moon Stretch

GERELATEERD5 Effectieve Rekoefeningen voor het hele lichaam voor als je weinig tijd hebt Begin door rechtop te zitten en je schouders te ontspannen. Adem in en breng je hoofd voorzichtig naar je borst, zonder je handen te gebruiken om te helpen. Laat het zo ver mogelijk zakken en begin dan langzaam naar je rechterschouder te rollen. Blijf even staan ​​en rol het dan terug naar je linkerschouder. Blijf hier even staan ​​en herhaal hetzelfde nog drie tot vijf keer.

Je kunt merken dat de achterkant van je nek uitrekt bij elke rol, waardoor er ruimte tussen je wervels ontstaat en eventuele spanning rond je zenuwen wordt verlicht.

Kussen voor pijnverlichting

Kussen die je helpen pijn te verlichten.

Amazon

$ 28,14
$ 59,99 Bespaar 53%

Diagonale stretch + massage

GERELATEERD5 Foam Roller Power Moves om spanning en pijn aan te pakken Dit stuk is iets intenser, dus zorg ervoor dat je alle andere doet voordat je een zelfmassage doet. Ga rechtop zitten en ontspan je schouders. Pak de linkerkant van je hoofd vast met je rechterhand en trek voorzichtig naar voren, zodat je hoofd diagonaal opzij kan vallen. Gebruik de vingers en knokkels van uw linkerhand om het langwerpige gebied zachtjes te masseren, diep in het spierweefsel te dringen en helemaal tot aan de kruin van uw hoofd te strekken.

Masseer alleen totdat het goed voelt en u kan een warm gevoel naar uw oren voelen reizen. Dit is gewoon een toename van de bloedcirculatie, wat je eigenlijk probeert te bereiken met deze oefening. Adem er doorheen en doe dan langzaam hetzelfde aan de andere kant. Bovendien kun je zelfs een massagebal gebruiken als je vingers het niet goed lijken te doen.

Massagebal

Helpt spierfascia los te maken voor het strekken .

Amazon

$11,65
 

Laat het hangen

GERELATEERDHoe je de Yoga Zonnegroet uitvoert, stap voor stap Een van de beste rekoefeningen voor je nek is simpelweg je hoofd laten hangen, zodat de zwaartekracht zijn werk kan doen. Kom in een voorwaartse plooi, buig je knieën als dat nodig is en ontspan je bovenlichaam. Je kunt je ellebogen pakken en van de ene naar de andere kant zwaaien of gewoon je handen laten zakken en gewoon laten hangen.

Blijf hier drie tot vijf keer lang in- en uitademen en rol dan zachtjes helemaal terug naar een staande positie.

Triggerpoint voor rol

Ga diep in je spiervezels met deze geweldige schuimroller.

Amazon

$ 29,56
$ 44,99 Bespaar 34%

Nekpijn kan hoofdpijn en spanning in het bovenlichaam veroorzaken. Negeer het niet en voer deze rekoefeningen uit wanneer u zich ongemakkelijk voelt. Daarnaast wilt u misschien massagehulpmiddelen zoals een massagepistool of een schuimroller bekijken om uw pijnverlichting te verbeteren.