The Republic @ 74: Feesten in staten

0
43

Staten laten hun diverse culturele erfgoed zien, presenteren hun prestaties en stippelen een pad naar vooruitgang uit terwijl ze de 74e Dag van de Republiek vieren. Een greep uit de vieringen:

Madhya Pradesh

Chief Minister Shivraj Singh Chouhan zei dat het tweede wereldwijde vaardighedenpark van de staat in Jabalpur zal verschijnen. Hij zei ook dat er een nieuw accijnsbeleid wordt opgesteld om drinken te ontmoedigen. Hij zei dat er een nieuwe industriestad zal worden opgericht in Jabalpur waarvoor 332 hectare land is geïdentificeerd. Chouhan herhaalde dat zijn regering eraan werkt om Madhya Pradesh “zelfredzaam” te maken in de lijn van de “Atmanirbhar Bharat”-visie van premier Modi.

Telangana CM KCR bij het oorlogsmonument in Secunderabad. (PTI)

Telangana

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

Het K Arun Prakash-interview: 'Mijn stijl is om de compositie te bena…

Bij internationale controlepost helpt online systeem voertuigen over zee…

Experts zeggen dat de aandelenuitverkoop van de Adani Group mogelijk niet van invloed op de markt, maar verdiept…< /figuur>Delhi Confidential: Lok Sabha Spreker wil dat parlementsleden lessen leren van Pad…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Dag van de Republiek in Telangana bracht de meningsverschillen tussen het kabinet van de Chief Minister en Raj Bhavan naar voren. Gouverneur Tamilisai Soundarajan ontrolde de nationale vlag bij Raj Bhavan, maar Chief Minister K Chandrashekar Rao sloeg het evenement over. Hij ontrolde de nationale vlag in Pragathi Bhavan — zijn kantoor annex residentie.

Soundarajan feliciteerde Telugu-muziekregisseur MM Keeravani wiens lied van RRR onder meer de Golden Globe-prijs won. Ze nam de matte viering niet licht op en slingerde gesluierde weerhaken naar de deelstaatregering. Ze zei dat ontwikkeling van boeren alle boeren betekent en niet alleen degenen die boerderijen bezitten – een schuine verwijzing naar KCR die er een bezit. “Nieuwe gebouwen bouwen is geen ontwikkeling, natievorming is ontwikkeling”, zei ze in een mogelijke verwijzing naar het nieuwe secretariaatsgebouw.

Een cultureel evenement in Bandipora in Kasjmir. (Express foto door Shuaib Masoodi)

Jammu & Kasjmir

“Ik wil degenen die betrokken zijn bij de barbaarse moorden op onschuldigen in opdracht van het buurland vertellen dat we elke druppel bloed en tranen zullen wreken”, zei luitenant-gouverneur Manoj Sinha tijdens de parade in Jammu. In zijn toespraak zei hij dat aanhoudende inspanningen van veiligheidsdiensten hebben geleid tot een duidelijke afname van terreurincidenten en dat veiligheidstroepen directe aanvallen hebben geïntensiveerd op het ecosysteem dat terreur ondersteunt en financiert.

Advertentie

Hij verwees naar het doel van zijn regering om zelfvoorzienende landbouw om te vormen tot een duurzame commerciële agro-economie, eraan toevoegend dat een plan van Rs 5.912 crore is goedgekeurd en dat er trainingsprogramma's worden georganiseerd om 29 projecten in de komende vijf jaar uit te voeren.

< img src="https://images.indianexpress.com/2023/01/Artistes-perform-in-Shimla.-PTI.jpg?resize=600,334" /> Artiesten treden op in Shimla. (PTI)

Assam

De eerste minister van Assam, Himanta Biswa Sarma, deed een beroep op ULFA (I)-militanten om terug te keren naar de mainstream, en zei dat de opstandelingengroep de “laatste mijl” is op de weg naar vrede van de staat. Hij verklaarde dat nadat de vredesbesprekingen met de ULFA (I) zijn afgerond, “Assam zal veranderen in een eiland van vrede.”

Advertentie

Verwijzend naar ULFA (I) zei opperbevelhebber Paresh Baruah Sarma: “De sfeer van die Assam waarin Paresh Baruah voor het eerst de wapens opnam voor de strijd is niet dezelfde als de sfeer van de huidige assam. Tegenwoordig is Assam een ​​nieuw centrum van ontwikkeling en groei, een fundament van armoedebestrijding… Ik zal niemands liefde voor het land in twijfel trekken, maar ik zal zeker een oproep doen, dat de nieuwe generatie van Assam recht heeft op een vreedzame Assam… De tijden zijn veranderd . Als de mentaliteit van de bevolking van Assam is veranderd, is het passend dat de ULFA ook gevoelig is voor deze verandering… Ik doe een beroep op de ULFA-troepen om terug te keren naar deze Assam van vrede en we zullen allemaal werken aan het bouwen van de basis van een sterke Assam. ”

President Droupadi Murmu en de Egyptische president Abdel Fattah El-Sisi tijdens de thuisreceptie op Rashtrapati Bhavan op donderdag. (PTI)

Uttarakhand

In Uttarakhand eerde de regering degenen die de Indiase cricketspeler Rishabh Pant te hulp schoten die op 30 december een ongeluk kreeg. Haryana Roadways-bus chauffeur Sushil Kumar, dirigent Paramjit Nayan en de lokale bevolking Nishu en Rajat – die Pant uit het brandende voertuig hebben gered – kregen elk een geldprijs van Rs 1 lakh, een sjaal en een citaat.

 

Scholieren nemen deel aan de parade in Kolkata. (Uitdrukkelijke foto door Partha Paul)

Maharashtra

Gouverneur Bhagat Singh Koshyari begroette de mensen op de Dag van de Republiek en somde de programma's op die de regering van Maharashtra heeft ondernomen om van de staat een biljoen dollar economie.

Advertentie

Hij sprak over een aantal infrastructuurprojecten in de staat, waaronder metrolijnen, snelwegen, het Mumbai Trans-Harbour Link-project en de kustweg.

Legerpersoneel voert Kalaripayattu uit in Bengaluru. (PTI)

Kerala

Advertentie

Gouverneur Arif Mohammed Khan verwees in zijn toespraak naar India dat het presidentschap van de G20-landen op zich nam en zei dat ijver en vasthoudendheid het land hielpen op te komen als een wereldleider.

Minister-president Pinarayi Vijayan zei in zijn bericht op de Dag van de Republiek dat om India als een soevereine, seculiere en democratische republiek te behouden en om sociale, economische en politieke rechtvaardigheid te waarborgen, constitutionele waarden moeten worden gehandhaafd.

Advertentie TN CM M K Stalin en Gouverneur RN Ravi in ​​Chennai. (PTI)

Bihar

Gouverneur Phagu Chouhan zei dat het bieden van 10 lakh nieuwe banen in de overheidssector en nog eens 10 lakh werkgelegenheid in andere sectoren tot de prioriteiten van de regering van Nitish Kumar behoort. Hij zei dat de deelstaatregering de afgelopen vijf maanden 28.000 aanstellingsbrieven aan jongeren heeft uitgedeeld. Hij beweerde dat de staat zich inzet voor het behoud van de harmonie in de gemeenschap en zei: “De regering van Bihar werkt consequent aan het handhaven van wet en orde. De kracht van de politie is substantieel vergroot en er wordt opgetreden tegen mensen die zich overgeven aan illegale praktijken.”

Alle vrouwen contingent van de Centrale Reserve Politie (Express)

Uttar Pradesh

Gouverneur Anandiben Patel ontrolde de nationale vlag voor het congresgebouw tijdens een evenement dat werd bijgewoond door eerste minister Yogi Adityanath samen met zijn ministers en ambtenaren. Naast het leger, de paramilitairen en de politie namen ook scholieren deel aan het evenement en verzorgden een culturele show.

Twee T-90 tanks, ICB-BMC Saarth, een gepantserd bergingsvoertuig, een netwerkoperatie centrum, twee 105/37 mm lichte veldkanonnen en een 7,62 mm middelzwaar machinegeweer gemonteerd op een voertuig waren de hoogtepunten van de parade.

Het Egyptische contingent omvatte 144 soldaten die de belangrijkste takken van de Egyptische strijdkrachten vertegenwoordigden en werd geleid door kolonel Mahmoud Mohamed Abdelfattah Elkharasawy. (Express/Praveen Kumar)

West-Bengalen

Hoofdminister van West-Bengalen, Mamata Banerjee, groette de mensen en drong er bij hen op aan democratische idealen te beschermen en hoog te houden. van gerechtigheid, vrijheid, gelijkheid en broederschap zoals verankerd in onze grondwet.

“Samen zullen we ernaar streven een natie op te bouwen die onze grondleggers voor ogen hadden,” ze twitterde ook. — Met PTI-invoer

© The Indian Express (P) Ltd