NASA test 'revolutionair' nieuw voortstuwingssysteem ontworpen voor deep space-missies

0
33

Propulsion-ontwikkelingsingenieurs bij NASA hebben de eerste full-scale roterende detonatie-raketmotor, of RDRE, ontwikkeld en getest. Het is een geavanceerd ontwerp van een raketmotor dat een revolutie zou kunnen teweegbrengen in de manier waarop toekomstige raketvoortstuwingssystemen worden gebouwd, volgens het ruimteagentschap.

De RDRE verschilt van conventionele raketmotorontwerpen en genereert stuwkracht met behulp van een “supersonisch verbrandingsfenomeen”. ontploffing genoemd. Door het ontwerp kan de motor meer vermogen genereren met minder brandstof dan de voortstuwingssystemen die momenteel worden gebruikt. Volgens NASA heeft het de potentie om zowel menselijke landers als interplanetaire voertuigen aan te drijven die naar verre bestemmingen zoals de maan en Mars gaan.

Momenteel bevestigen ingenieurs van NASA en ruimtevaarttechnologiebedrijf IN Space de gegevens van RDRE-hetebrandtests die in 2022 zijn uitgevoerd. Tijdens de tests werd de motor meer dan twaalf keer afgevuurd voor een totale duur van bijna 10 minuten. De RDRE heeft zijn primaire testdoel bereikt door aan te tonen dat zijn hardware, die is gemaakt met behulp van 3D-printen, en zijn ontwerpen en processen langdurig kunnen werken en tegelijkertijd bestand zijn tegen de extreme hitte en drukomgevingen die worden gegenereerd door ontploffingen.

De test behaalde ook aanvullende mijlpalen, waaronder de succesvolle prestaties van zowel diepe throttling als interne ontsteking. Na het recente succes met RDRE, voeren NASA-ingenieurs vervolgwerk uit om een ​​volledig herbruikbare RDRE met hogere stuwkracht te ontwikkelen om het prestatievoordeel ten opzichte van traditionele vloeibare raketmotoren precies te identificeren.

Alleen abonnees VerhalenBekijk alles

Het interview met K Arun Prakash: 'Mijn stijl is om de compositie te benadrukken. ..Op internationaal checkpoint, online systeem helpt voertuigen over zee…

Experts zeggen dat de uitverkoop van aandelen Adani Group de markt misschien niet beïnvloedt, maar verdiept…

Delhi Confidential: Lok Sabha Speaker wil dat parlementsleden lessen leren van Pad…Toepassen Nieuwjaarspromotiecode SD25

© IE Online Media Services Pvt Ltd