WhatsApps nya macOS beta-app är nu tillgänglig för nedladdning: Här är vad som är nytt

0
38

WhatsApp’s nya inbyggda app för macOS– som är byggd med Mac Catalyst– verkar vara tillgänglig för nedladdning på den officiella webbplatsen, enligt WABetaInfo. Tidigare var betaversionen av appen endast tillgänglig för de som ingick i den privata betan på TestFlight.

Nu verkar det som om den offentliga betaversionen är tillgänglig för en bredare nedladdning. WABetainfo har också delat en länk till den officiella filen. Men på den officiella WhatsApp-webbplatsen kunde vi fortfarande inte se de nya betaversionerna av appen för nedladdning.

WhatsApps nya macOS-app: Vad erbjuder den?

Den nya macOS-appen för WhatsApp kommer också med ett helt förnyat gränssnitt. Det finns en dedikerad app-sidofält och kommer med möjligheten att dra och släppa filer också till chatten. Detta liknar andra appar på Mac. WABetainfo varnar för att appen sannolikt kommer att få flera nya funktioner, eftersom detta fortfarande är en betaversion och inte alla funktioner kanske fungerar som planerat. Sidofältet kan också tas bort, beroende på användarens preferenser. Användare har möjlighet att rapportera krascher eller andra problem till WhatsApp också eftersom detta fortfarande är i betatestning.

Läs också |WhatsApp hindrar nu användare från att ta skärmdumpar av “visa en gång”-meddelanden

Appen fungerar på samma sätt som den befintliga WhatsApp-appen på macOS och låter användare länka sin Android- eller iOS-enhet genom att skanna en QR-kod. Fördelen är att denna är byggd med Mac Catalyst och därmed optimerad för Apple Silicon (processorer) och även stöder några äldre Intel-processorer också. Den omgjorda appen ska ge användarna en bättre upplevelse. Mac Catalyst är ett plattformsoberoende utvecklingsramverk som hjälper utvecklare att ta med sina iPad-appar till Mac.

Subscriber Only StoriesView All

Vad Googles ändringar i Android betyder för indiska användare

Hur konstitutionerna i Indien, Pakistan och Bangladesh utarbetades

Delhi Confidential: Kändisar samlas för att hjälpa EU att uppmuntra väljarna att…

Medan MP:s Badnagar tehsil kämpade mot pandemin, omvandlades lokalbussstället till …Använd nyårskampanjkod SD25

WhatsApp för Mac är för närvarande kompatibelt med macOS 11 Big Sur och senare, körs på Mac-datorer som drivs av Apple M1 silicon och vissa Intel Mac-datorer som kan köra appar byggda med Mac Catalyst. Nyligen har WhatsApp-utvecklare lagt till flera nya funktioner till appen som möjligheten att dela bilder av hög kvalitet, blockera okända personer från aviseringar, vidarebefordra media med bildtexter och mer.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.