Waarom gaan telefoonbatterijen nog steeds maar een dag mee?

0
42
Justin Duino/How-To Geek

Smartphones zijn al bijna twee decennia in ons leven en we Ik heb in die tijd enorme verbeteringen gezien. Eén ding is echter grotendeels hetzelfde gebleven: elke dag je telefoon opladen. Waarom is de levensduur van de batterij niet verbeterd, samen met al het andere?

Grotere schermen met hoge resolutie, krachtige processors, intelligente softwarefuncties en snellere datasnelheden zijn slechts enkele van de verbeteringen door de jaren heen . Maar met al die technologische vooruitgang laad ik mijn telefoon nog steeds elke nacht op, net als in 2009.

GERELATEERD: Is het slecht voor de batterij om je telefoon de hele nacht op te laden?

Waarom is de batterij van een smartphone Levensduur nog steeds slecht?

Je zou een behoorlijk solide argument kunnen aanvoeren dat de levensduur van de batterij eigenlijk is verslechterd. Vóór smartphones konden mobiele telefoons meerdere dagen meegaan op een lading. Natuurlijk zijn smartphones veel geavanceerder dan die apparaten, maar zouden batterijen ook niet vooruit moeten?

De waarheid is dat de levensduur van de batterij voor de meeste smartphones behoorlijk slecht is. Tenzij je een super-mega-ultra-model gebruikt, zoals de iPhone 14 Pro Max of Samsung Galaxy S22 Ultra, houd je waarschijnlijk het batterijniveau nauwlettend in de gaten, en misschien zelfs sap maken voor het einde van de dag.

Dus wat is hier aan de hand? Het is eigenlijk best simpel als je er helemaal voor gaat. Smartphones zijn sneller beter geworden dan batterijen. Batterijen zijn in de loop der jaren beter geworden, maar de vooruitgang is miniem in vergelijking met die van chips, beeldschermen en andere smartphonecomponenten.

GERELATEERDEr zitten veel sensoren in je telefoon, dit is wat ze doen

In feite zijn het de ongelooflijke vorderingen in andere smartphonecomponenten die ervoor zorgen dat de levensduur van de batterij binnen het bereik van één dag blijft. Interne componenten worden kleiner, waardoor er ruimte ontstaat voor grotere batterijen. Dat is nog steeds het beste antwoord dat we hebben om de levensduur van de batterij te verbeteren – door meer mAh naar het probleem te gooien.

Helaas zijn de batterijen die tegenwoordig in smartphones worden gevonden nog steeds gebaseerd op technologie uit de jaren 90. Er waren grote vorderingen in de batterijtechnologie tussen de jaren 80 en 90, maar sindsdien is het gestagneerd. We hebben in wezen de limiet bereikt van wat we uit lithium-kobaltbatterijen kunnen persen.

Zullen batterijen ooit beter worden?

< p>De grote vraag is: komen we ooit uit deze sleur? Iedereen wacht op de volgende grote vooruitgang in batterijtechnologie, maar die lijkt nooit te komen. Ik had zeker nooit gedacht dat we onze telefoons nog steeds dagelijks zouden opladen toen ik mijn eerste kreeg.

Er zijn een paar dingen aan de horizon om naar uit te kijken. De eerste heet “gestapelde batterijen” en Samsung is naar verluidt van plan om ze in de toekomst in massa te produceren. Gestapelde batterijen zijn letterlijk meerdere celvellen die op elkaar zijn gestapeld om een ​​hogere capaciteit te bereiken in dezelfde fysieke voetafdruk.

Heb echter niet te veel hoop. Gestapelde batterijen verhogen de capaciteit slechts met ongeveer 10%. Een telefoon met een batterijcapaciteit van 5.000 mAh zou 5.500 mAh kunnen bevatten met gestapelde batterijtechnologie. We weten ook niet wanneer Samsung daadwerkelijk zal beginnen met het implementeren van deze technologie – als het ooit gebeurt.

GERELATEERDWat is een solid-state batterij en zullen ze onze problemen met de levensduur van de batterij oplossen?

Solid-state batterijen zijn een andere technologie die een oplossing zou kunnen zijn. Conventionele batterijen hebben twee metalen elektroden in een vloeibare elektrolytsubstantie. Ionische deeltjes bewegen tussen de elektroden tijdens het opladen en ontladen.

Zoals de naam al aangeeft, zijn solid-state batterijen, nou ja, solide. De vloeibare elektrolyt wordt vervangen door een stevig stuk metaal of legering. De elektroden en elektrolyt kunnen worden samengeperst tot lagen die vlakker kunnen zijn dan een typische op vloeistof gebaseerde batterij. Dat betekent meer capaciteit in hetzelfde formaat pakket.

Een veel grotere deal in de wereld van batterijtechnologie is Graphene. Grafeen is een één atoom dik kristallijn rooster van grafiet. Ondanks dat het bijna 2D is, is grafeen een uitstekende elektrische en thermische geleider, terwijl het nog steeds een hoge mate van hardheid en sterkte heeft. Grafeenbatterijen zouden 60% meer capaciteit bieden dan lithium-ionbatterijen van hetzelfde formaat.

GERELATEERDWat is een grafeenbatterij en hoe zal deze technologie transformeren ?

Klinkt goed, toch? Grafeen is inderdaad een ongelooflijk materiaal, maar er zijn enkele grote wegversperringen. Grafeen is erg moeilijk en duur om massaal te produceren. Het is niet haalbaar om een ​​smartphone te maken met een Graphene batterij. Op dit moment is het beste wat we kunnen doen hybride grafeen/lithium-batterijen, die je al kunt kopen bij bedrijven zoals Elecjet.

Smartphones ontwikkelen zich gewoon veel sneller dan batterijen. Het is waarschijnlijk dat onze telefoons nog meer stroom zullen vragen tegen de tijd dat de volgende grote batterijdoorbraak plaatsvindt. Verwacht niet dat uw nachtelijke oplaadroutine binnenkort zal veranderen. In de tussentijd kun je het beste kiezen voor de beste iPhone of de beste Android-telefoon voor batterijduur, of houd een paar draagbare opladers bij de hand.

The Best Portable Chargers of 2023 Best Portable Charger Overall Anker PowerCore Slim 10000 Portable Charger Amazon

$21.99
 

Beste goedkope draagbare oplader Iniu draagbare oplader Amazon

$20,99
$35,97 Bespaar 42%

Beste draagbare oplader voor laptops Omni 20 draagbare oplader Amazon

$ 299,00
 

Beste draagbare zonnelader Goal Zero Nomad 7 draagbare oplader Amazon

$ 124,99
 

Beste robuuste draagbare oplader Techsmarter 20.000 mAh robuuste powerbank Amazon

$ 59,99
 

Beste kleine draagbare oplader Anker 321 PowerCore 5K Amazon

$24.99
$29.99 Bespaar 17%

Beste draagbare oplader voor iPhone Mophie Snap+ draagbare oplader Amazon

$ 41,70
$ 49,95 Bespaar 17%

LEES VOLGENDE

  • › Facebook Messenger maakt indruk op Windows 11
  • › Wat is “Shell Infrastructure Host” en waarom draait het op mijn pc?
  • › Windows 11 22H2 is nu klaar voor iedereen
  • › Hoe maak je een back-up van je iPhone naar iCloud
  • › Koop vandaag de Galaxy Buds 2 voor slechts $ 95
  • › Ontvang een cadeaubon en bespaar tot $ 25 met deze TurboTax-deals