Sebi gir en bot på Rs 26 crore på Coffee Day Enterprises

0
61

Kapitalmarkedsregulator Sebi ila tirsdag en straff på Rs 26 crore til Coffee Day Enterprises, som driver Cafe Coffee Day, for avledning av midler fra datterselskaper til et selskap relatert til promotører.

Selskapet har blitt pålagt å betale boten innen 45 dager, sa Securities and Exchange Board of India (Sebi) i en ordre.

Sebi har også bedt Coffee Day Enterprises Ltd om å ta alle nødvendige skritt for å gjenopprette hele kontingent fra Mysore Amalgamated Coffee Estates Ltd (MACEL) og dets tilknyttede enheter, sammen med skyldige renter som er utestående til datterselskapene.

Videre er selskapet i samråd med NSE pålagt å oppnevne et uavhengig advokatfirma for å ta effektive skritt for å inndrive utestående kontingent.

Subscriber Only StoriesSe alle

Møt kvinnen som fant navn savnet på velgerlisten i UP — og tok th…

Hos DGP møte, offiserer flagger islamistiske, hindutva-antrekk i radikalisering

Leksjoner fra Covid: Jharkhands første undersøkelse av migranter

What Google' 8217;s endringer i Android betyr for indiske brukere. Bruk nyttårskampanjekode SD25

Sebi fant avledning av midler på 3 535 crore Rs fra 7 datterselskaper av Coffee Day Enterprises Ltd (CDEL) til Mysore Amalgamated Coffee Estates Ltd, en enhet knyttet til promotører av CDEL, i henhold til dens 43-siders rekkefølge.
De syv datterselskapene er — Coffee Day Global, Tanglin Retail Reality Developments, Tanglin Developments, Giri Vidhyuth (India) Ltd, Coffee Day Hotels and Resorts, Coffee Day Trading og Coffee Day Econ.

“Pengene som ble overført fra de syv datterselskapene til MACEL har gått til de personlige kontoene til VGS (VG Siddhartha), hans familie og relaterte enheter og forblir dermed i systemet,” sa Sebi.

VG Siddhartha, som var styreleder i Coffee Day Group, hadde angivelig begått selvmord i juli 2019. Det ble rapportert at han hadde etterlatt seg et selvmordsbrev adressert til styret og Coffee Day-familien der han avslørte at han var dypt inne i livet. gjeld.

Annonse

I henhold til ordren er MACEL nesten heleid av VGS’ familie med en eierandel på 91,75 prosent. Også VGS’ familie er en promotør av CDEL.

Tilsynsmyndigheten bemerket at av den totale kontingenten på 3535 crore Rs 31. juli 2019, har datterselskapene klart å inndrive en snau sum på 110,75 crore Rs frem til 30. september , 2022.

Med tanke på avledningen har Sebi ilagt en bot på Rs 25 crore for bruddene knyttet til uredelig og urettferdig handelspraksis og Rs 1 crore for brudd på regler knyttet til LODR-regler (Listing Obligations and Disclosure Requirements).

Annonse

Selv om direktørene og nøkkelpersonell (tidligere og nåværende) i CDEL og dets datterselskaper ikke har blitt gjort til en part i den nåværende saksgangen, sa Sebi at det er avgjørende å foreta en detaljert undersøkelse av handlinger og unnlatelser av slike. personer.

Etter Siddharthas bortgang, engasjerte styret i CDEL tjenestene til Ashok Kumar Malhotra, pensjonert DIG ved Central Bureau of Investigation og Agastya Legal LLP i september 2019 for å undersøke selskapet’ 8217;s regnskapsbøker og dets datterselskaper.

Sebi hadde også satt i gang en undersøkelse i saken på egen hånd for å finne ut om midler ble viderekoblet til relaterte enheter som resulterte i mulig brudd på regulatoriske normer.