Oppe i luften: Sun TV og Sakshi TV til Kairali, kanaler knyttet til politikere

0
60

BJP er den siste som kunngjør lanseringen av en nyhetskanal i Tamil Nadu, der store partier som DMK og AIADMK allerede er knyttet til kanaler.

Den mest populære er Sun TV, som eies av DMK MP Dayanidhi Marans eldste bror Kalanidhi, mens DMK driver Kalaignar Seithigal direkte. AIADMK, ledet av Edappadi K Palaniswami, kontrollerer direkte News J mens familien til tidligere sjefsminister Jayalalithaas assistent Sasikala driver Jaya TV hvis nyhetsavdeling er Jaya Plus. News J ble etablert da AIADMK-ledelsen ikke klarte å ta kontroll over Jaya TV etter at Sasikala og hennes familie ble utvist fra partiet i 2017. Mega 24 blir sett på som kongressens kanal ettersom den ble lansert av veteranpartileder og tidligere unionsminister KV Thangkabalu.

Må leses |Tamil Nadu-kongressen henvender seg igjen til den pålitelige E VK S Elangovan for Erode bypoll

Men Tamil Nadu er ikke den eneste staten der politiske partier eller ledere enten eier nyhetskanaler eller er tilknyttet dem.

p>

Andhra Pradesh

Historier kun for abonnenterSe alle

Møt kvinnen som fant navnet savnet på velgerlisten i UP — og tok…

På DGP-møtet flagger offiserer islamistiske, hindutva-drakter i radikalisering

Leksjoner fra Covid: Jharkhands første undersøkelse av migranter

Hva Googles endringer i Android betyr for indiske brukere. Årskampanjekode SD25

Andhra Pradesh-sjefminister Y S Jagan Mohan Reddys selskap Indira Television Ltd lanserte Telugu TV-kanal Sakshi TV i mars 2009. Selskapet drives for tiden av Jagan Mohans kone Y S Bharathi Reddy.

CBI sendte inn klagesedler i mars 2012 som sa at investeringene som ble gjort av forskjellige selskaper i Sakshi Group, inkludert i Jagati Publications Ltd som Telugu-avisen Sakshi ble lansert under i mars 2008, var bestikkelser. Byrået sa at pengene var “i en quid pro quo-ordning av de som mottok fordeler” fra regjeringen til tidligere CM og Jagan Mohans far Y S Rajashekara Reddy.

Les |Telangana-kongresssjef Revanth Reddy på et sted over kravet om BRS 'innblanding' i Karnataka meningsmålinger

Haryana

Rajya Sabha MP Kartikeya Sharma, sønn av tidligere unionsminister Venod Sharma, etablerte iTV-nettverket i 2007 som han driver forskjellige nyhetskanaler gjennom.

Annonse

A forretningsmann og medieeier av yrke, Kartikeya Sharma bestred Rajya Sabha-valget fra Haryana som en uavhengig kandidat i juni i fjor. Med støtte fra den regjerende alliansen til BJP og Jannayak Janta Party (JJP), kom han til Overhuset ved å beseire kongressens tungvekt Ajay Maken.

Les |Kartikeya Sharma: Mediebaronen og sønnen til en veteranpolitiker som veltet kongressen

iTV-nettverket eier den engelske nyhetskanalen NewsX. Dens regionale avdelinger som India News Haryana, India News Madhya Pradesh-Chhattisgarh, India News Punjab og India News Uttar Pradesh-Uttarakhand har fått dominans i hindi-talende områder. Nettverket eier tre nasjonale nyhetskanaler, to aviser, fem regionale nyhetskanaler og to nettportaler totalt. Den har over 3000 ansatte. Kartikeya har også eierandeler i flere femstjerners hoteller i Gurgaon, Delhi, Chandigarh og Punjab.

I 2021 drev faren Haryana Jan Chetna Party. Kartikeya var medlem før han begynte i BJP. Han er gift med Aishwarya Sharma, datteren til tidligere Haryana Vidhan Sabha-taler Kuldeep Sharma fra kongressen.

Karnataka

Annonse

Suvarna News, Kasthuri News 24 og Dighvijay News er blant nyhetskanalene i Karnataka som enten eies av eller er knyttet til politikere.

Suvarna, den andre 24×7 nyhetskanalen i staten, var lansert i 2008. Det er en del av Asianet News Network, som er et datterselskap av Jupiter Capital Private Limited. Unionsminister Rajeev Chandrasekhar er majoritetsaksjonær i Jupiter Capital.

Les |Ideutveksling | Rajeev Chandrasekhar: Mange teknologifirmaer slapp unna regulering ved å presse innovasjonsbildet

Chandrasekhar hadde også investert i Republic TV, men trakk seg som styreleder for ARG Outlier Asianet News Private Limited, som driver nyhetskanalen, i 2018 etter at han begynte i BJP. I 2019 utvannet Asianet sine aksjer i Republic TV og ble en minoritetsaksjonær.

Kasthuri News 24 ble lansert i 2011 og eies av Janata Dal (Secular) MLA Anitha Kumaraswamy som er gift med tidligere CM H D Kumaraswamy. Dette er Anithas andre mediesatsing etter underholdningskanalen Kasthuri TV.

Dighvijay News er en del av medieimperiet til forretningsmannen Vijay Sankeshwar. Sankeshwar ble valgt inn i Lok Sabha tre ganger fra BJP på 1990-tallet, og forlot partiet en kort stund før han ble med i det igjen i 2014. Han eier også Kannada-avisen Vijayavani.

Odisha

Annonse

Selv om ingen politisk parti i staten driver en TV-kanal direkte, sitter Biju Janata Dal (BJD) MLAs Sanjib Kumar Mallick og Susant Kumar Rout i styret for Sakala Media Private Ltd som driver den regjeringsorienterte kanalen Nandighosha TV .

Jagi Mangat Panda, som er gift med BJPs nasjonale visepresident Baijayant Panda, driver en populær kanal kalt Odisha TV (OTV).

Kerala

Annonse

Populær kanal. Jaihind TV-kanalen støttes av delstatskongressen, med tidligere opposisjonsleder Ramesh Chennithala som leder av Bharat Broadcasting Network Limited som eier kanalen.

Kairali TV og People's TV eies av Malayalam Communications Limited, som har støtte fra KPI(M). Partiledere eier en stor del av aksjene i selskapet. Janam TV, den siste aktøren i statens mediebilde, er kjent for å lene seg mot Sangh Parivar.

Annonse

Toppkilder i BJP har fortalt The Indian Express at BJPs kanal i Tamil Nadu “vil være en forlengelse av Janam TV og at den tamilske kanalens navn også mest sannsynlig vil være det samme.”

(Med innspill fra ENS Chennai, Hyderabad, Chandigarh, Bengaluru, Bhubaneswar, og Thiruvananthapuram)