Nee, wijn helpt je niet om te slapen — hier is waarom

0
42
Adelaides/Shutterstock.com

Je bent klaar met werken, gegeten en de afwas gedaan. Nu is het tijd voor je slaapmutsje om je te helpen in slaap te vallen. Maar we hebben slecht nieuws voor je. Wijn helpt je niet slapen.

Wijn helpt je in slaap te vallen, maar volgens experts gaat je slaapkwaliteit de hele nacht achteruit.

Well+Good sprak met Kristen Willeumier, PhD, een neurowetenschapper, die uitlegde dat zelfs één glas je slaap kan verstoren. Alcohol werkt kalmerend als je alcoholpromillage vroeg in de avond het hoogst is. Echter, terwijl uw lichaam het gedurende de nacht metaboliseert, ontstaan ​​uw slaapproblemen.

CEEFU Porselein Theemok met Infuser en Deksel

Misschien overstappen op thee.

Amazon

$15,99
 

Willeumier zei dat wanneer je voor het eerst in slaap valt op basis van de kalmerende aard van de drank, je meteen in NREM of niet-snelle oogbewegingen terechtkomt, een diepe slaapfase. Als u echter snel deze fase ingaat, beperkt u de tijd dat u in de REM-slaap of slaap met snelle oogbewegingen bent. REM-slaap is een must, omdat het volgens Willeumier de hersenfunctie, emotionele regulatie en het geheugen ondersteunt. Zodra deze fasewisseling begint, begin je waarschijnlijk te woelen en te draaien en ervaar je een verstoord slaappatroon.

Dus wat als je je nachtelijke drankje gewoon niet wilt opgeven? Er zijn een paar stappen die u kunt nemen. Beperk eerst uw inname tot een glas of twee en niet elke avond, en als u toch drinkt, probeer dan minstens vier uur voor het slapengaan op te drinken.

Als u het gevoel heeft dat uw slaapgezondheid eronder lijdt, nachtelijk glas wijn zou (helaas) de reden kunnen zijn.