Lyft begint passagiers laat in rekening te brengen voor ophalen

0
65
The Image Party/Shutterstock.com

Rideshare-services zoals Uber en Lyft zijn supergemakkelijk, maar klanten moeten niet profiteren van dat gemak en te laat komen opdagen voor een ritje. In navolging van Uber zal Lyft nu klanten een toeslag in rekening brengen voor het laten wachten van een chauffeur.

Lyft heeft onlangs zijn ondersteuningsdocumenten voor rijders bijgewerkt, die de veranderingen schetsen, en het is niet zo erg als je waarschijnlijk denkt. Als uw Lyft-chauffeur langer dan twee minuten blijft zitten, kan het bedrijf een late vergoeding aan de rit toevoegen. Uber heeft hetzelfde gedaan sinds 2016. Respecteer de tijd van uw chauffeur.

Het is vermeldenswaard dat dit alleen is voor late passagiers die hun tijd nemen. Als een chauffeur te vroeg arriveert, worden er geen kosten in rekening gebracht. De klok begint na de oorspronkelijk geschatte ophaaltijd en nadat de chauffeur twee minuten heeft gewacht, kan hij de vergoeding voor een te late passagier activeren.

GERELATEERD8 bijzaken om extra geld te verdienen

De wachttijd wordt verlengd tot vijf minuten als u een Lyft Lux Black of Lux Black XL bestelt. Bovendien heeft Lyft een vrijstelling voor rijders met een handicap als dit van invloed is op hun vermogen om snel bij het voertuig te komen. De ondersteuningsdocumenten vermelden ook dat wachttijdkosten kunnen worden opgelegd, afhankelijk van drukke tijden van de dag, en dat de kosten per locatie kunnen verschillen.

Aangezien de kosten variëren per tijdstip en locatie, kunnen we. U weet niet precies wat u kunt verwachten als u te laat komt. Het is echter waarschijnlijk geen enorme aanklacht. En tot slot zijn deze late vergoedingen niet van toepassing op Lyft Shared-, Access-, Assisted- of Car Seat-ritten, en er worden geen late vergoedingen in rekening gebracht bij een no-show. In plaats daarvan worden annuleringskosten in rekening gebracht.

Hoewel sommige rideshare-gebruikers dit nieuws niet graag zullen horen, zegt Lyft dat deze wachttijdkosten ervoor zullen zorgen dat het platform gedurende iedereen.

via Engadget