Is het waar dat u uw telefoon niet mag gebruiken tijdens het pompen van gas?

0
73
RossHelen/Shutterstock.com

Als het gaat om het pompen van gas, zijn de meesten van ons gefixeerd op de gestaag stijgende kosten op het scherm terwijl we pompen. Om je af te leiden: misschien heb je bij de benzinepomp door je telefoon gescrold. Maar is dat gevaarlijk?

GERELATEERDZeven manieren om Bespaar geld op gas

Als je ooit hebt gehoord dat je tijdens het tanken niet op je telefoon moet zitten, zal het je misschien verbazen dat dit advies legitiem is, maar er is iets verrassends aan.

Moet je uiteindelijk op je mobiele telefoon zitten terwijl je gas pompt? Volgens Michael Marando, stafmedewerker van de National Fire Protection Association, die met USA Today sprak, is dit waarschijnlijk niet de beste keuze. Dit oude advies is waar, maar verrassend genoeg legde hij wel uit dat de risico's buitengewoon laag zijn – veel lager dan wat je eerder had gedacht.

Auto-noodveiligheidskit

Het is nooit een slecht idee om voorbereid te zijn op noodsituaties.

Amazon < p class="product-price">$97.00
 

GERELATEERDDe beste Noodgevallen Auto-accessoires

Marando vertelde aan USA Today dat de waarschuwing afkomstig is van het idee dat een mobiele telefoon genoeg energie kan hebben om een ​​vonk te veroorzaken, en als deze wordt gemengd met benzine, kan er brand ontstaan. Dat gezegd hebbende, hebben echter meerdere bureaus en zelfs de cast van de geliefde serie Myth Busters deze theorie op de proef gesteld. Het resultaat? Niets, geen explosies of branden zijn ontstaan ​​onder experimentele omstandigheden.

Dat betekent echter niet dat je moet gaan kletsen terwijl je gas pompt. Alleen omdat het risico niet opnieuw is gecreëerd, wil nog niet zeggen dat het er niet is. Als het twee minuten duurt zonder je mobiele telefoon of gasvuur, moet je waarschijnlijk je cel gewoon in de auto laten liggen.

Als het gaat om automythes, staat deze wel op (soort van). Maar hoe zit het met cruise control die u gas bespaart? Ontdek het hier.