Delhi Confidensial: Kjendiser kommer sammen for å hjelpe EU med å oppmuntre velgere til å stemme

0
63

Takk stjernene: Valgkommisjonens nye sang for å oppmuntre velgere til å bli velgere inneholder hvem som er hvem i film- og musikkindustrien. Sunget på 12 språk av blant andre Sonu Nigam, Hariharan, Mika Singh, Alka Yagnik, Papon og K S Chithra, ble 'Main Bharat Hoon' utgitt på den nasjonale velgerdagen på onsdag.

Mens sangen er skrevet og produsert av Subhash Ghai, inneholder musikkvideoen skuespillerne Anil Kapoor, Pankaj Tripathi og Sidharth Malhotra, for å nevne noen. Ved å takke stjernene, hvorav noen var til stede på lanseringsarrangementet, påpekte sjefsvalgkommissær Rajiv Kumar at de alle hadde utført pro bono.

Fôringsvennskap: Gjestene ved presidentens bankett for Egypts president Abdel Fattah El-Sisi ble beundret med melodien til 'Enta Omri', en egyptisk klassisk sang som skildrer følelser av frihet, romantikk og mildhet, og indiske numre som f.eks. som 'Ek pyar ka nagma hai' og 'Yeh dosti hum nahi todenge'. Etter mat for sjelen inneholdt den virkelige menyen en helt vegetarisk mat bestående av retter som Dal Raisina og Dahi Gujiya.

Vennskapsvinklen, så å si, var representert blant annet av Subz Koshari, den indiske versjonen av Egypts populære Koshary, og i dessertseksjonen Rabri-Jalebi, som ble kalt Indias motstykke til populær egyptisk delikatesse Meshabek.a

Historier kun for abonnenterVis alle

UPSC-nøkkel – 27. januar 2023: Know about Republic and Democracy, Aditya-L1 …

‘Hvordan får du et stillbilde til å snakke?': BV Doshi

Bytter ut adresser med tre ord… en verden av What3words

Delhi konfidensielt: Pro- offentlig på Republic DayBruk nyttårskampanjekode SD25

Tilstede, ikke så fornøyd: Alle offentlige ansatte må registrere seg med det biometriske oppmøtesystemet. Men hvor mye dette systemet følges på kontorer utenfor Delhi er fortsatt et spørsmål. Enn si avsidesliggende områder, selv i Noida, ved siden av den nasjonale hovedstaden, finner et selvstendig institutt under Kunnskapsdepartementet det vanskelig å implementere systemet.

Noen seniorkonsulenter ved National Institute of Open Schooling (NIOS) erfart å ha vært tilbakeholdne med å registrere seg i systemet. NIOS-administrasjonen måtte nylig sirkulere et notat som navngir slike tjenestemenn.

© The Indian Express (P) Ltd