Dagelijkse briefing: India nodigt minister van Buitenlandse Zaken van Pakistan uit voor SCO-bijeenkomst; Rahul Gandhi noemt Digvijaya-opmerkingen over chirurgische aanvallen 'belachelijk'

0
35

Goedemorgen,

Groot verhaal

Dagen nadat de Pakistaanse premier Shehbaz Sharif opriep tot vredesbesprekingen met India, New Delhi heeft contact opgenomen met Islamabad met een uitnodiging om lid te worden van de Shanghai Cooperation Organisation (SCO) ministers van Buitenlandse Zaken. bijeenkomst in Goa, heeft de Indian Express geleerd. Als Pakistan de uitnodiging accepteert, zal het het eerste dergelijke bezoek in bijna 12 jaar zijn.

Ondertussen spreekt de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo in zijn nieuwste boek over een telefoontje van Sushma Swaraj en &# 8220;hoe dicht de rivaliteit tussen India en Pakistan in februari 2019 bijna oversloeg in een nucleaire vuurzee″.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

Wat de wijzigingen van Google in Android betekenen voor Indiase gebruikers

Hoe de grondwetten van India, Pakistan , en Bangladesh werden opgesteld

Delhi Confidential: Beroemdheden komen samen om EC te helpen kiezers aan te moedigen…Terwijl parlementslid Badnagar tehsil pandemie bestreed, werd de lokale bushalte omgebouwd tot …Pas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

Alleen in de Express

Odisha’s Malkangiri had ooit weinig irrigatiefaciliteiten voor boeren, behalve dat ze door regen worden gevoed. Een micro-irrigatie-initiatief in 2019 veranderde echter het spel voor boeren in het district, die nu jaarlijks minstens twee gewassen oogsten. Het initiatief was het geesteskind van Collector & Districtsmagistraat Vishal Singh, een van de winnaars van de Indian Express Excellence in Governance Award.

Van de voorpagina

De opmerkingen van Digvijaya Singh hebben het Congres opnieuw in het defensief gezet. Op dinsdag probeerde Rahul Gandhi afstand te nemen van Singh's opmerkingen over de chirurgische stakingen in 2016, die hij “belachelijk” noemde. “Persoonlijk ben ik het volledig oneens met wat hij zei”, beweerde Gandhi.

De patstelling tussen de regering en de rechterlijke macht over de benoeming van rechters nam dinsdag een andere wending met Minister van Unierecht Kiren Rijiju zei dat het openbaar maken van “geheime of gevoelige rapporten” door het Hooggerechtshof over de bezwaren van het Centrum tegen de benoeming van drie advocaten als rechters van het Hooggerechtshof een “ernstige zorg” was.

Amper een half uur voordat de Jawaharlal Nehru University Students' Union van plan was om de BBC-documentaire over premier Narendra Modi te vertonen, die op bevel van Centre door YouTube en Twitter werd afgebroken, werd de campus in duisternis gehuld sterk>. Terwijl een functionaris van het Ministerie van Onderwijs van de Unie elke “opzettelijke poging om de stroom uit te schakelen” ontkende, zeiden bronnen dat zo'n langdurige stroomonderbreking op de campus ongebruikelijk was.

Must Read

Advertentie

De gevierde Indiase architect Dr. Balkrishna Vithaldas Doshi is dinsdag op 95-jarige leeftijd overleden. Bekend als de belangrijkste architect van het land, heeft Doshi's consistente humanistische benadering van design gedurende zijn hele leven de Indiase architectuur aan het wereldwijde firmament gevestigd. Kom hier meer te weten over zijn kindertijd, inspiratiebronnen en nalatenschap.

Drie Indiase inzendingen maken kans op Oscars 2023 en halen de uiteindelijke nominaties op dinsdag: Naatu Naatu, het nummer van SS Rajamouli blockbuster RRR, en documentaires All That Breathes en The Elephant Whisperers. Hier is een blik op Indianen die de prijs in de loop der jaren hebben gewonnen.

Tethered drone-systemen, robotmuilezels en jetpack-pakken zullen binnenkort er deel van uitmaken< /sterk>van het Indiase leger. Om zijn gevechtsvoordeel te verscherpen, is het leger begonnen met het verwerven van de drie nichetechnologieën.

Advertentie

India heeft nu de meest langdurige fase doorgemaakt zonder enige grote toename van Covid-19-infecties gedurende de drie jaar van de pandemie. Het virus behandelt India echter niet op een speciale manier. Dus wat zit er achter deze periode van relatieve kalmte en wat brengt de toekomst? We leggen het uit.

En tot slot…

India won de ODI-reeks tegen Nieuw-Zeeland in een 3-0 wash-out. In de laatste wedstrijd hadden Rohit Sharma en Shubham Gill, die elk een eeuw sloegen, samen 22 vieren en 11 zessen. Maar als je terugkijkt op die 26 overs, is spanning niet de overheersende emotie, hoewel rennen en vloeiende grenzen je wel opwinden.

Delhi vertrouwelijk: geflankeerd door dhokla en chana-bhatura aan de ene kant en gulab jamun aan de andere kant, stal een speciale gierstteller de show in Delhi Lieutenant Governor V K Saxena's At Home.

🎧 In de aflevering van vandaag van de ‘ 3 Dingen’ podcast, spreken we over de betekenis van vrouwelijke officieren die kolonels worden in het Indiase leger en de Karnataka-kinderen. voorkeur voor eieren boven bananen en chikki tijdens de lunch.

Tot de volgende keer,

Ariba en Sonal Gupta

Business As Usual door EP Unny