Bhupesh Baghel: “Sentralbyråer har nå ikke noe arbeid i Maharashtra … Det er Ram Rajya og skuespillere har sluttet å konsumere cannabis”

0
40

Siden Narendra Modi kom til makten i senteret, har BJP aldri møtt et så omfattende nederlag som i Chhattisgarh-valget i 2018 (vant 15 seter til kongressens 68). Når nedtellingen begynnertil de neste valgene i forsamlingen snakker CM Baghel om utsiktene til kongressen, virkningen av Bharat Jodo Yatra og de nylige angrepene på kristne. Han talte under en kort helikoptertur fra Raipur til det tilstøtende Baloda Bazar-distriktet som en del av Bhet Mulakat-initiativet hans, der han planlegger å besøke alle de 90 valgkretsene i forsamlingen i staten for å samhandle med publikum og “løse deres klager”.< /p>

Utdrag:

Hvor mange seter forventer du at kongressen skal vinne i det kommende forsamlingsvalget?

< p>Vi har oppfylt et flertall av løftene våre. Bønder, Adivasis og arbeidere har sett økning i inntektene sine, vi har jobbet med helse og utdanning, gitt naxalismen et tilbakeslag. Vi vant 68 mandater forrige gang, og det steg til 71 i valgmeningen. Så vår utfordring er å vinne 71 seter igjen. BJP fikk 15 seter, som kom ned til 14. Tallet deres vil være omtrent det samme.

Subscriber Only StoriesSe alle

Delhi Confidensial: Pro-public på Republic Day

Møt kvinnen som fant navnet savnet på velgerlisten i UP — og tok…

På DGP-møtet flagger offiserer islamistiske, hindutva-antrekk i radikalisering

Leksjoner fra Covid: Jharkhands første undersøkelse av migranter Bruk nyttårskampanjekode SD25 Les |I Chhattisgarh-kvoteoppblussingen skyter CM Bhupesh Baghel guvernør Anusuiya Uikey for å “stoppe” regninger

Vil Bharat Jodo Yatra hjelpe Kongressen i forsamlingsvalget?

Hvorfor ikke? Da vi var i opposisjonen og jeg var statspartisjef, gjorde vi padyatras. Det hjalp oss med å komme i kontakt med publikum, de kunne fortelle oss hva de forventet. Rahul Gandhiji har under sin Yatra tatt opp spørsmålene om prisstigning og arbeidsledighet, og bedt om å få slutt på skillet mellom lokalsamfunn. Ungdommer, kvinner, pensjonister, idrettsutøvere… alle slutter seg til Yatra.

Du har også dukket opp som en av kongressens fremste forkjempere i andre stater. Signaliserer det en endring i rollen i partiet?

Partiet gjør slike eksperimenter med å bruke ledere til valgkamp i andre stater, og jeg likte det også. Men jeg har ingen intensjon om å bli med i nasjonal politikk, selv om jeg vil ta på meg ethvert ansvar partiet gir meg.

Annonse

Kongressen vil snart starte sin Haath se Haath Jodo Yatra-kampanje. Under en lignende yatra i 2013 hadde senior kongressledere blitt drept i et Naxal-angrep. Hvordan ser du på Naxal-spørsmålet i dag i Chhattisgarh?

Ja, alle våre seniorledere – Nand Kumar Patel, Mahendra Karma, Vidya Charan Shukla og andre – ble martyrdøden i Naxal-angrepet. Partiet vårt led mye, men vi kom ut med en løsning på Naxal-spørsmålet. Vi styrket folket og prøvde å vinne deres tillit. Vi tok alle i tillit og startet utviklingsarbeid, laget veier, broer, ga arbeidsmuligheter, utdanning, helse, sport, fremmet stammekultur, kjøpte deres mindre skogsprodukter. Så folk der føler nå at dette er deres regjering. Vi gjorde også en gjennomgang av alle de gamle (Naxal-relaterte) politisakene. Uskyldige stammer som satt i fengsel ble løslatt, og også dette skapte tillit. Nå er Naxals innesluttet.

Les også |Chhattisgarh bidrar mer, men får ikke så mye tilbake: Baghel

Kongressen snakker om sekularisme og sikring av minoriteter. Men vi så vold mot stammer som følger kristendommen i Narayanpur

Annonse

Landet vårt har mennesker som tilhører forskjellige religioner og grupper. Vårt lands identitet er å gå videre sammen med alle religionene… Når det gjelder tvangskonvertering eller å lokke folk til å konvertere (årsaken til volden), er jeg strengt imot det og har også handlet på det… Hvis jeg får en klage på tvangskonvertering, vil vi handle. Men alle har rett til å følge religionen de ønsker.

I mange familier tror det ene medlem på buddhisme og det andre på hinduisme eller sikhisme… Du kan ikke endre din kaste fordi det er ved fødselen, men religion handler om tankene dine. Så hvilken religion du tror på er ditt personlige valg. Men hvis du gjør det med kraft, vil lovlige tiltak bli iverksatt.

Når det gjelder vold, er BJP maktesløs i Chhattisgarh og sprer nå vold ettersom den ikke har noen problemer å ta på seg kongressen.

Politisk puls |Gamle pensjonsordninger implementert i Chhattisgarh

BJP forventes å få fullt ut støtte for RSS, med grasrotnettverket. Er du bekymret for det?

De har bare to problemer: Kommunalisme og konvertering. Disse to vil ikke fungere i Chhattisgarh.

Annonse

Hva vil du regne som dine største prestasjoner, spesielt sammenlignet med den 15-årige BJP-regjeringa?

BJP vil aldri gi de fattige 35 kg ris, som vi ga til BPL så vel som familier over fattigdomsgrensen. De vil aldri ha en Rajiv Gandhi Kisan Nyay-ordning, som en del av den får bøndene Rs 2640 per kvintal (for sine produkter)… Vi betaler 4000 Rs per sekk for mindre skogprodukter, BJP vil aldri gi så mye.

Annonse

… De ønsker å plyndre folks penger og gi penger til industrifolk; dette er deres Gujarat-modell! Kongressmodellen er å styrke innbyggerne, øke inntektene deres og gjøre livene deres enkle.

Don't Miss |Politikk varmer opp i Chhattisgarh som sete som ble tapt av BJP som er knepent i hjertet av stammevold

Hvorfor sier du at håndhevingsdirektoratet brukes til å målrette myndighetene dine?

Annonse

De sier at våre offiserer er korrupte. Hvor mye penger fikk du tilbake fra dem? De som er korrupte trenger å bli straffet, jeg skal ikke beskytte dem. Men du (ED) handler der det ikke er noe. På den annen side ble innbyggerne i Chhattisgarh lurt for 6000 crore Rs av chit-fondsselskaper, som har flyktet. Disse kronene må ha blitt hvitvasket, ikke sant? Hvorfor handler ikke ED på dette? Jeg skrev et brev til dem, men det ble ikke gjort noe da det (svindelen) skjedde da BJP hadde makten her…

Ta Maharashtra. Fra dagen (Eknath) Shinde ble CM, har ikke ED, IT, CBI, DRI (Directorate of Revenue Intelligence) eller NCB arbeid der. Nå er det ‘Ram Rajya’ og alle skuespillerne har sluttet å konsumere cannabis. Tidligere (da Sena-NCP-Congress-regjeringen var ved makten), for 10 gram ganja, ville NCB løpe etter folk, og nå er det ingen som doper seg der?

Du har annonsert tilbake til Gammel pensjonsordning (OPS). Vil det ikke belaste statskassen?

Statens tjenestemenn har sett den nye så vel som den gamle pensjonsordningen. Det var deres krav å ta med OPS. Vi har gjort beregningen, og det vil ikke være noen byrde for staten. Etter 2070 vil det være en viss belastning. I 50 år vil det ikke være noen belastning i det hele tatt.

Du hadde lovet å forby brennevin i staten, men i stedet har salget doblet seg.

Jeg er for å forby brennevin. Men erfaringen forteller meg at det skaper mange problemer. Under Covid-sperringen stoppet spritforsyningen fullstendig, men den ble fortsatt smuglet inn i Chhattisgarh fra nabostatene. Folk døde mens de spiste skadelige stoffer som desinfiseringsmidler og homeopatisiruper for å kvitte seg med avhengigheten. Mange har dødd av å ha drukket falsk brennevin i Bihar og Gujarat (hvor det er forbud). Så jeg ønsker ikke å implementere et forbud som fører til dødsfall, men jeg søker en løsning og ber om forslag fra publikum for å redusere brennevinsforbruket. Mange gir opp alkoholisme av seg selv, noe som er bedre enn et forbud. Det er et sosialt onde og jeg trenger folks støtte for å få slutt på det.

© The Indian Express (P) Ltd