Är det sant att du inte ska använda din telefon när du pumpar gas?

0
60
RossHelen/Shutterstock.com

När det kommer till att pumpa gas är de flesta av oss fixerade vid den stadigt ökande kostnaden på skärmen när vi pumpar. För att ta dig ur det, kanske du har scrollat ​​igenom din telefon vid bensinpumpen. Men är det farligt?

RELATERADESju sätt att Spara pengar på bensin

Om du någonsin har hört att du inte borde vara på telefonen när du pumpar bensin, kanske du blir förvånad över att höra att detta råd är legitimt, men det finns något förvånande med det.

I slutändan, bör du vara på din mobiltelefon medan du pumpar gas? Enligt Michael Marando, personalkontakt för National Fire Protection Association, som talade med USA Today, är det förmodligen inte det bästa valet. Detta gamla råd är sant, men överraskande nog förklarade han att riskerna är mycket låga—mycket lägre än vad du kanske trodde innan.

Car Emergency Safety Kit

Det är aldrig en dålig idé att vara förberedd på nödsituationer.

Amazon < p class="product-price">97,00 USD
 

RELATERATDet bästa Akutbilstillbehör

Marando berättade för USA Today att varningen kommer från tanken att en mobiltelefon kan ha tillräckligt med energi för att skapa en gnista, och om den blandas med bensin kan en brand starta. Med det sagt har dock flera byråer och till och med skådespelarna i den älskade serien Myth Busters satt denna teori på prov. Resultatet? Ingenting, inga explosioner eller bränder har startat under experimentella förhållanden.

Det betyder dock inte att du ska börja chatta medan du pumpar gas. Bara för att risken inte har återskapats betyder det inte att den inte finns där. Om det är mellan två minuter utan din mobiltelefon eller en gaseld, bör du förmodligen bara lämna din cell i bilen.

När det kommer till bilmyter så står den här (snäll) av). Men hur är det med farthållaren som sparar gas? Ta reda på det här.