6 manieren om tijd te besparen met Automator op Mac

0
66
Justin Duino/How-To Geek

Als u veel geld uitgeeft Als u tijd besteedt aan dingen als het splitsen van PDF's, het converteren van afbeeldingen of het maken van ZIP-bestanden, is er een manier om elk proces te versnellen. Met Automator op Mac kunt u automatiseringen instellen die u tijd besparen.

Automator op Mac gebruiken

Voor elk van de processen hieronder maakt u een nieuw document in Automator. Voor de doeleinden van deze zelfstudie maken we een toepassing of een snelle actie.

Opmerking:Een applicatie is een op zichzelf staand hulpmiddel dat een pictogram gebruikt dat u op uw bureaublad kunt plaatsen. Een snelle actie is een service die u kunt openen door met de rechtermuisknop te klikken of door het menu Meer onder het Finder-voorbeeld te openen.

Om aan de slag te gaan, opent u Automator vanuit Finder > Ga > toepassingen. Selecteer “Nieuw document” en kies vervolgens “Toepassing” of “Snelle actie” volgens de automatisering die u wilt instellen en klik op “Kiezen.”

Selecteer vervolgens “Acties” in de linkerbovenhoek en vouw indien nodig de onderliggende bibliotheek uit.

Volg de resterende stappen om elke automatisering te maken zoals hieronder beschreven. Sla vervolgens de automatisering op met Bestand > Opslaan vanuit de menubalk. Geef het een naam, kies eventueel een specifieke locatie en klik op “Opslaan.”

1. PDF's splitsen

Wanneer u lange PDF-documenten ontvangt, moet u deze mogelijk opsplitsen in afzonderlijke bestanden. Met Automator kunt u een document splitsen en voor elke pagina een ander bestand ontvangen.

Hiervoor maken we een applicatie in Automator waarmee we ons bestand er eenvoudig in kunnen slepen en neerzetten. Selecteer “PDF's” in de bibliotheek en sleep vervolgens Split PDF naar het workflowvenster aan de rechterkant.

Kies in het actievak Split PDF de map waarin u de gesplitste bestanden wilt opslaan. Kies vervolgens de uitvoerbestandsnaam. U kunt het hetzelfde maken als de invoer of een aangepaste naam invoeren. Vink eventueel het vakje Bestaande bestanden vervangen aan.

Sla de toepassing via het menu Bestand, zoals eerder beschreven. Om een ​​PDF te splitsen, sleept u deze naar de toepassing of naar het bijbehorende pictogram.

U ziet dan elk van uw pagina's als afzonderlijke bestanden.

2. PDF's watermerken

Een andere taak die u met PDF-bestanden kunt uitvoeren, is ze van een watermerk voorzien. In plaats van tijd te besteden aan het handmatig toevoegen van dat logo of die afbeelding, kunt u dit door Automator laten doen.

Hiervoor maken we een Snelle actie in Automator, maar u kunt desgewenst een toepassing maken. Selecteer “PDF's” in de bibliotheek en sleep vervolgens PDF-documenten met watermerk naar het workflowvenster aan de rechterkant.

Klik op “Toevoegen” om het afbeeldingswatermerk te selecteren. Je ziet dan onderaan een voorbeeld waar je aanpassingen aan kunt maken.

U kunt het watermerk over of onder de PDF-inhoud plaatsen, de X- en Y-velden gebruiken voor een verschuiving, het watermerk schalen, onder een hoek plaatsen of de dekking aanpassen.

Vervolgens kunt u een locatie selecteren om de PDF met watermerk te plaatsen of deze onmiddellijk openen met een app op je Mac. Voor ons voorbeeld voegen we de actie toe om het bestand in Voorvertoning te openen.

Selecteer “Bestanden & Mappen” in de bibliotheek en sleep Open Finder-items onder het watermerkvak in de workflow. Kies een toepassing in de vervolgkeuzelijst Openen met.

Sla de Snelle actie op met behulp van het menu Bestand en kies vervolgens een PDF om het uit te proberen. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en kies de Snelle actie of gebruik Meer onder het voorbeeld aan de rechterkant om het te kiezen.

Je zou dan je PDF met watermerk geopend moeten zien in de applicatie die je hebt ingesteld.

3. Afbeeldingen converteren

Een andere vervelende taak waarmee Automator kan helpen, is het converteren van afbeeldingen van het ene bestandstype naar het andere. Dit is bijvoorbeeld handig voor batches afbeeldingen die u moet wijzigen van PNG naar JPG of vice versa.

Voor dit proces gebruiken we ook een Snelle actie. Selecteer “Foto's” in de bibliotheek en sleep vervolgens de actie Type afbeeldingen wijzigen naar rechts.

U wordt gevraagd of u een kopie van de afbeelding wilt maken voordat u deze converteert. Kies “Toevoegen” om dit te doen of “niet toevoegen” om door te gaan zonder een kopie van het origineel te maken.

Volgende , selecteer het bestandsformaat waarnaar u uw afbeeldingen wilt converteren in de vervolgkeuzelijst Naar type.

Sla de Snelle actie op met behulp van het menu Bestand en probeer het dan. Open en selecteer de actie door met de rechtermuisknop op een bestand te klikken of door Meer te gebruiken onderaan het voorbeeld aan de rechterkant.

4. Afbeeldingen bijsnijden

Misschien is het het bijsnijden van afbeeldingen tot exact dezelfde grootte die u vaak moet doen. U kunt dit doen met Automator door vooraf het formaat te selecteren dat u wilt gebruiken.

We gebruiken hiervoor ook een Snelle actie, zodat we de afbeelding met een simpele klik kunnen bijsnijden. Selecteer “Foto's” in de bibliotheek en sleep Afbeeldingen bijsnijden naar de workflow.

Net als bij het converteren van afbeeldingen, wordt u gevraagd of u dit wilt om een ​​kopie van het origineel te behouden. Kies “Toevoegen” of “Niet toevoegen” voor de kopieeractie volgens uw voorkeur.

Gebruik de vervolgkeuzelijst Naar dimensies in het vak Afbeeldingen bijsnijden om “Percentages” of “Naar afmetingen.” Voer vervolgens de getallen in de velden Breedte en Hoogte in.

Als u Naar afmetingen kiest, heeft u ook de mogelijkheid om de afbeelding te schalen voordat u deze bijsnijdt. Gebruik de vervolgkeuzelijst Schalen voor bijsnijden om desgewenst een optie te kiezen.

Sla de Snelle actie op met behulp van het menu Bestand en selecteer vervolgens een afbeelding in Finder die u wilt bijsnijden. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding of gebruik Meer onder het voorbeeld aan de rechterkant en kies de naam van uw bijsnijdactie.

5. Bestanden opslaan in een ZIP-archief

U kunt eenvoudig een archief (ZIP-bestand) op Mac maken met behulp van het snelmenu. Maar wanneer u dit doet, wordt het bestand in de huidige map geplaatst. Misschien wilt u meerdere bestanden comprimeren en ergens anders een archief maken, zoals een bepaalde map op uw bureaublad. U kunt hiervoor in minder dan een minuut een Automator-actie instellen.

We gebruiken opnieuw een Snelle actie voor dit proces. Selecteer “Bestanden & Mappen” in de bibliotheek en sleep Archief maken naar de workflow.

U kunt een specifieke naam aan de uitvoer toewijzen of de standaardnaam laten toepassen die dezelfde naam is als een enkel invoerbestand of “Archief& #8221; voor meerdere bestanden.

Kies vervolgens de locatie voor de archiefmap, zoals Bureaublad, Afbeeldingen, Documenten of een andere map. Vink eventueel het vakje aan om onleesbare items te negeren.

Sla de Snelle actie met behulp van het menu Bestand en u bent klaar om uw archief te maken. Gebruik het snelmenu door met de rechtermuisknop te klikken of het menu Meer onder het voorbeeld om uw actie te kiezen.

6. Start een Keynote-presentatie

Hoewel je er misschien niet over nadenkt, duurt het een paar minuten om een ​​Keynote-diavoorstelling klaar te krijgen en aan het rollen te krijgen. Om deze tijd te verkorten, kunt u een automatisering instellen om binnen enkele seconden een presentatie te starten vanaf een specifieke dia. Dit is handig als u vaak Keynote-diavoorstellingen presenteert, vooral verschillende aan verschillende doelgroepen.

Omdat slepen en neerzetten prima werkt voor toepassingen, gebruiken we dat type deze keer. Selecteer “Presentaties” in de bibliotheek en sleep Start Keynote Slideshow naar rechts.

Kies een specifiek dianummer in het actievak Start Keynote Slideshow. Vergeet niet dat elke presentatie met deze dia begint. Als u gewoon vanaf het begin wilt beginnen, voert u een 1 in het vak Van dianummer in.

Sla de toepassing op met behulp van het menu Bestand en test deze vervolgens uit. Open eerst een bestand in Keynote. Dit hoeft niet de diavoorstelling te zijn die u wilt presenteren; het kan elk Keynote-bestand zijn. Sleep vervolgens de presentatie die u wilt starten naar de toepassing of naar het bijbehorende pictogram.

< /p>

Je presentatie zou dan onmiddellijk moeten beginnen en met het dianummer dat je hebt ingesteld.

Automator op Mac is een geweldige tool voor het automatiseren van vervelende taken, zodat je meer tijd aan anderen kunt besteden. Bekijk voor meer manieren om het te gebruiken hoe u het formaat van afbeeldingen kunt wijzigen of hoe u toepassingen kunt afsluiten met Automator-acties.

GERELATEERD: 10 verborgen Mac-functies die u zou moeten hebben Met behulp van

LEES VOLGENDE

  • › Zweet naar je favoriete nummers met deze Bose Sport-oordopjes voor $ 20 korting
  • › Bereid je voor op liveshows op Netflix
  • › Android-scherm draait niet? Hier leest u hoe u dit kunt oplossen
  • › Uw Google TV laat u nu meer advertenties zien
  • › Google Chrome rolt nieuwe privacyfuncties uit
  • › De nieuwe 144Hz-gamingmonitor van Samsung is eigenlijk een tv