16 gängkriminella gripna på ett dygn

0
67

Publicerad 27 januari 2023 kl 16.36

Inrikes. Det senaste dygnet har polisen gripit 16 personer på olika platser i länet kopplat till den senaste tidens grova våldsbrott i regionen. Polisen har också beslagtagit vapen och sprängmedel kopplat till konfliktmiljön.

Gilla artikeln på Facebook

Sedan juldagen har en rad grova brott skett i Stockholms län och konfliktnivån i den kriminella miljön är rekordhög.

Under det senaste dygnet har polisen i region Stockholm gripit totalt 16 personer på olika platser i regionen, flera av dem kan kopplas till den senaste tidens grova våldsbrott. Utav de frihetsberövade är flera minderåriga personer som rymt från LVU-boenden.

Polisen har även tagit flera vapen samt sprängmedel i beslag.

– Vi är inne i en intensiv fas just nu. Vi ligger mycket nära de kriminella individerna i miljön och bedömer att vi det senaste dygnet, men även tidigare har kunnat gripa flera personer som har varit på väg att begå grova våldsbrott, säger Hanna Paradis, kommenderingschef för den särskilda händelse som hanterar den senaste tidens grova brott i region Stockholm, på polisens hemsida.

De gripna misstänks för brottsrubriceringar som mord och förberedelse till mord, allmänfarlig ödeläggelse, grovt vapenbrott och narkotikabrott. Polisen i region Stockholm arbetar nära tillsammans med andra regioner och den senaste tiden har andra polisregioner ingripit mot brott begångna i Stockholm.

Ett stort antal polisanställda från hela Sverige ingår nu i arbetet i Stockholms län med flera pågående utredningar samt är ute på gator och torg för att förhindra nya brott och öka tryggheten.

– Den förstärkning vi fått är till stor hjälp i det ansträngda läge vi är i. Vi arbetar offensivt för att bryta våldsutvecklingen. Insatserna och gripandena innebär ett omfattande arbete för vår utredande personal i flera delar samtidigt som vi har en stor resurs ute som gör sitt yttersta för att förhindra fler grova brott, säger Hanna Paradis.