Zoeken naar afbeeldingen op Google Zoeken en Chrome omkeren

0
38

Hoewel de meesten van ons het internet gebruiken om op tekst gebaseerde zoekopdrachten uit te voeren, wilt u soms controleren wat een afbeelding betekent of waar deze vandaan komt. Dit is waar het concept van omgekeerd zoeken naar afbeeldingen van pas komt. Voor niet-ingewijden is omgekeerd zoeken naar afbeeldingen het proces waarbij op internet wordt gezocht met een afbeelding in plaats van trefwoorden te gebruiken.

Met behulp van omgekeerd zoeken naar afbeeldingen kunnen gebruikers de oorspronkelijke bron van een afbeelding bepalen, zoeken naar alternatieve afbeeldingsformaten en zelfs afbeeldingen bekijken die lijken op de afbeelding waarnaar ze zochten. Hier bekijken we hoe u afbeeldingen omgekeerd kunt zoeken op uw telefoon en desktop met Google Zoeken en de Chrome-webbrowser.

Hoe u omgekeerd afbeeldingen kunt zoeken op de startpagina van Google Zoeken

< p>Het proces van omgekeerd zoeken naar afbeeldingen is vrij eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen, is naar de startpagina van Google Zoeken te gaan en op de cameraknop te klikken die zich rechts naast het microfoonpictogram aan de rechterkant van het tekstzoekveld bevindt.

Als u op de cameraknop klikt, wordt een klein venster geopend waarin u een afbeelding van uw computer kunt uploaden of een afbeeldingslink kunt plakken. Als u klaar bent, zoekt Google automatisch naar de afbeelding op internet en laadt de Google Lens-interface. Hier kunt u naar vergelijkbare afbeeldingen zoeken of tekst uit de afbeelding extraheren en ernaar zoeken.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

Delhi Confidential: Beroemdheden komen samen om EC te helpen kiezers aan te moedigen…

Terwijl parlementslid Badnagar tehsil de pandemie bestreed, werd een lokale bushalte omgebouwd tot …

Tijgersafari in Corbett-reservaat: SC-paneel hekelt voormalig minister, beleid />BV Doshi overlijdt: Vijf kenmerken die de meester-architect&#82…Pas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe Lees ook |Mensen willen niet dat een systeem zoals BharOS slaagt: Ashwini Vaishnaw

Als je op een mobiel apparaat, is de interface een beetje anders. Als u op de cameraknop aan de rechterkant van de startpagina van Google Zoeken drukt, laadt de browser een venster waarin u kunt klikken en naar een afbeelding kunt zoeken met de camera van het apparaat of een bestaande afbeelding op uw apparaat kunt kiezen.

Omgekeerd zoeken naar afbeeldingen met Google Chrome

Als u informatie over een afbeelding van een website wilt zoeken en Google Chrome gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop op de afbeelding en klikt u op de & #8216;Afbeeldingen zoeken met Google Lens’ optie. Hierdoor wordt de Google Lens-interface op uw scherm geladen. Vergelijkbaar met hoe reverse image search werkt met Google Search, krijg je opties om naar tekst in de afbeelding te zoeken, te vertalen en de optie om de bron van de afbeelding te vinden.

 

 

© IE Online Media Services Pvt Ltd