Zeven doden bij schietpartij in Half Moon Bay in Californië; verdachte aangehouden, zegt ambtenaar

0
33

Zeven mensen zijn maandag om het leven gekomen bij twee gerelateerde schietpartijen op landbouwfaciliteiten in een Californische kustgemeenschap ten zuiden van San Francisco, en er zat een verdachte vast, aldus ambtenaren. Vier mensen werden dood aangetroffen en een vijfde gewond door schotwonden op één locatie, en drie anderen werden dood aangetroffen op een andere kilometers afstand, zei het kantoor van de sheriff van San Mateo County. Details over de locaties waren niet meteen duidelijk. Sheriff Christina Corpus zei dat het kinderdagverblijven waren.

De schietpartijen vonden plaats aan de rand van Half Moon Bay, een stad ongeveer 48 kilometer ten zuiden van San Francisco. Officieren arresteerden de 67-jarige Chunli Zhao in verband met de schietpartij, zei het kantoor van de sheriff.

Ambtenaren geloven dat Zhao een werknemer is in een van de faciliteiten en dat de slachtoffers ook arbeiders waren. Sommige werknemers van een faciliteit woonden op het terrein en kinderen zijn mogelijk getuige geweest van de schietpartij, zei Corpus. Het verband tussen de nieuwe faciliteiten was niet duidelijk. Corpus zei dat ambtenaren geen motief voor de schietpartij hadden vastgesteld, hoewel de voorzitter van de provinciale raad van toezichthouders, Dave Pine, de verdachte beschreef als een “ontevreden arbeider”.

< p>“De schietpartij was de zesde massale schietpartij in het land dit jaar – en volgde op de moord op 11 mensen laat op zaterdag in een danszaal in een ballroom in Zuid-Californië.

Het bureau van de sheriff ontving de eerste meldingen van een schietpartij net voor 14.30 uur. en vond vier mensen dood door schotwonden en een vijfde gewonde bij de eerste scène. Kort daarna vonden agenten nog drie mensen dood door schotwonden op een tweede locatie in de buurt, zei kapitein Eamonn Allen in een persbericht.

Ongeveer twee uur na de eerste reactie vond een hulpsheriff de verdachte, Zhao, in zijn auto op een sheriffstation in Half Moon Bay. Hij werd aangehouden en in zijn voertuig werd een wapen gevonden. De afdeling van de sheriff gelooft dat hij alleen handelde, zei Allen. “We proberen nog steeds precies te begrijpen wat er is gebeurd en waarom, maar het is gewoon ongelooflijk, ongelooflijk tragisch”, zei senator Josh Becker, die het gebied vertegenwoordigt en het “een zeer hechte” landbouwgemeenschap noemde.

>

Op luchttelevisiebeelden was te zien hoe politieagenten bewijsmateriaal verzamelden van een boerderij met tientallen kassen.

Half Moon Bay is een kleine kustplaats met agrarische wortels waar nu ongeveer 12.000 mensen wonen. De stad en het omliggende gebied van San Mateo County staat bekend om de productie van bloemen en groenten zoals spruitjes. De provincie staat cannabisteelt toe in bepaalde gebieden.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

UPSC Key- 25 januari 2023: weten over Egypte, India en niet-gebonden beweging…Dierennamen gebruiken om elkaar te misbruiken is een stereotype dat we zouden kunnen doen met…

In Odisha's door regen gevoede Malkangiri helpt een waterplan boeren een sec…

Delhi Confidential: Een speciale gierstteller bij Delhi L-G’s At Home…Toepassen Nieuwjaarspromotiecode SD25Advertentie

Het is een overwegend blanke gemeenschap en ongeveer 5% van de bevolking is Aziatisch, volgens Census-gegevens. 'We zijn misselijk van de tragedie van vandaag in Half Moon Bay,” zei Pine. “We hebben niet eens tijd gehad om te rouwen om de slachtoffers van de verschrikkelijke schietpartij in Monterey Park. Wapengeweld moet stoppen.” De Californische gouverneur Gavin Newsom tweette dat hij “bij de ziekenhuisvergadering was met slachtoffers van een massale schietpartij toen ik werd weggetrokken om te worden geïnformeerd over een nieuwe schietpartij. Dit keer in Half Moon Bay. Tragedie op tragedie.”__