Twitter wordt geconfronteerd met rechtszaken over onbetaalde huur voor het Amerikaanse hoofdkantoor, het kantoor in het VK

0
36

Steeds meer verhuurders dagen Twitter voor de rechter wegens onbetaalde huur op het hoofdkantoor van het socialemediabedrijf in San Francisco en zijn Britse kantoren – de laatste juridische hoofdpijn voor miljardair-eigenaar Elon Musk, die probeert de kosten te verlagen. Twitter wordt geconfronteerd met een rechtszaak wegens beschuldigingen dat het de huur voor het hoofdkantoor niet heeft betaald, volgens rechtbankdocumenten in Californië.

De eigenaar van zijn pand in het centrum van Londen zei ondertussen dat hij het bedrijf voor de rechter daagde wegens huurschulden. Musk voert extreme kostenbesparingen door nadat zijn deal van $ 44 miljard vorig jaar om Twitter te kopen het bedrijf aan de haak liet voor ongeveer $ 1 miljard per jaar aan rentebetalingen. Twitter is deze maand al voor de rechter gedaagd wegens huurachterstand bij een ander kantoor in San Francisco. Het komt zoals Musk de afgelopen dagen heeft getuigd in een aparte class action-rechtszaak van Tesla-investeerders, waarin hij beweerde dat zijn tweet uit 2017 hen misleidde over financiering om de fabrikant van elektrische auto's van de beurs te halen.

De kostenbesparende strategie van de CEO van Tesla voor Twitter omvatte ook het schrappen van het personeelsbestand van het bedrijf en het veilen van memorabilia en luxe kantoormeubilair. Twitter reageerde niet op een verzoek om commentaar. De communicatieafdeling werd gesloten na de overname van Musk. De eigenaar van het hoofdkantoor van Twitter in San Francisco, gevestigd op 1355 Market St., klaagt het bedrijf aan nadat het zijn laatste maandelijkse huur niet heeft betaald, volgens documenten die vrijdag zijn ingediend bij de Superior Court of California.

Lees ook |Kangana Ranaut kondigt haar terugkeer op Twitter aan: 'Leuk om hier terug te zijn'

Het bedrijf, Sri Nine Market Square LLC, zei dat Twitter “de huurovereenkomst heeft geschonden door de maandelijkse huur en extra huur niet te betalen” voor januari ten bedrage van $ 3,4 miljoen. Twitter, dat sinds 2011 een huurovereenkomst heeft voor drie verdiepingen in het gebouw, liep in december een vergelijkbare huurachterstand op, die Sri Nine Market Square terugverdiende uit een kredietbrief die Twitter als borg had gesteld. indiening zei.

Alleen abonnees VerhalenBekijk alles

Delhi Confidential: beroemdheden komen samen om EC te helpen kiezers aan te moedigen om…

Toen parlementslid Badnagar tehsil de pandemie bestreed, bushalte omgebouwd tot …

Tiger safari in Corbett-reservaat: SC-panel slaat voormalig minister neer, beleid

BV Doshi overlijdt: Vijf kenmerken die de meester-architect&#82 definieerden…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Na gebruik van dat geld zegt de huisbaas dat Twitter nog steeds $ 3,16 miljoen aan onbetaalde huur verschuldigd is en achterstallige vergoedingen en rente plus advocaten zoekt ' vergoedingen. Het sociale-mediabedrijf is nog steeds in het pand gevestigd, aldus de huisbaas.

In Groot-Brittannië is de Crown Estate een gerechtelijke procedure begonnen tegen Twitter nadat het bedrijf een huurachterstand had opgelopen in zijn kantoren nabij Piccadilly Circus in het centrum van Londen. Een woordvoerster van The Crown Estate, eigenaar van enkele van de duurste onroerende goederen in het centrum van Londen, zei dat het actie ondernam na eerder contact met Twitter over de onbetaalde huur en is in gesprek met het bedrijf, maar gaf geen verdere informatie. The Crown Estate is een uitgebreide vastgoedportefeuille die een groot deel van Regent Street in Londen omvat, evenals het landgoed Windsor.