Samsung Galaxy S23: dit is wat we hopen te zien

0
39
Justin Duino/How-To Geek

Samsung onthult op 1 februari de Galaxy S23-serie. Je kunt ze vandaag al reserveren, en het zullen vrijwel zeker enkele van de beste smartphones zijn zodra ze beschikbaar zijn. Dit jaar hopen we dat de reguliere en Plus-modellen niet weer een iteratieve verbetering zullen zijn.

We zijn de tijd dat smartphones snel evolueerden allang voorbij — afgezien van opvouwbare apparaten, is een telefoon van twee of drie jaar geleden niet zo anders dan alles wat je vandaag kunt kopen (binnen dezelfde prijsklasse). De iPhone 14-serie van vorig jaar was misschien wel de meest herhaalde iPhone-revisie tot nu toe, met dezelfde chipset als de 13-serie. Het Pro-model was echter een echte upgrade, met een nieuwe camera-uitsparing en meer geavanceerde camera's.

Samsung Unpacked Reserve Deal

U kunt de Galaxy S23-serie nu kosteloos reserveren en tot $ 100 aan winkeltegoed ontvangen. Er is geen boete als u de telefoons uiteindelijk niet koopt.

Samsung

Samsung verkoopt momenteel drie modellen in de belangrijkste Galaxy S-serie: de reguliere Galaxy S22, de S22 Plus en de S22 Ultra. De aankomende Galaxy S23-serie zal dat naar verwachting behouden. De eerste twee modellen zijn de afgelopen jaren echter nauwelijks veranderd, waarbij de meeste aandacht van Samsung uitgaat naar de grotere (en duurdere) Ultra.

Zoek de verschillen

Dus, hoeveel is er in de loop der jaren veranderd met de gewone S-telefoon? Laten we eerst eens kijken naar de Galaxy S20 uit 2020 — het had een 6,2-inch 1440p-scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz, 128 GB basisopslag, 8 GB RAM, een 12 MP hoofdcamera, een 64 MP telelens, een 12 MP ultrabreed, een 10 MP selfiecamera, en een batterij van 4000 mAh. De Galaxy S21 van volgend jaar had vrijwel exact dezelfde specificaties, behalve dat de resolutie was gekrompen tot 1080p. Voor de Galaxy S22 besloot Samsung de telefoon te verkleinen en de hoofdcamera te upgraden naar 50 MP. De batterij werd echter ook kleiner en de telefoto werd gedowngraded naar een 10 MP-lens.

De standaard Galaxy S-telefoon is de afgelopen twee jaar niet wezenlijk beter geworden, en in een aantal opzichten (schermresolutie, batterijduur) zelfs een slechtere aankoop geworden. De enige goedmaker is dat de prijs in de loop van de tijd is gedaald: de S20 begon bij $ 999, de S21 was $ 799 en de S22 bleef op $ 799. De belangrijkste upgrade van de afgelopen twee jaar waren de nieuwe Snapdragon-chipsets, waardoor elke telefoon net iets sneller is dan de vorige.

GERELATEERD: Samsung's Galaxy S20 komt binnen Drie formaten, met 5G-radio's en waanzinnige camera's

Oké, hoe zit het met het Plus-model? De Galaxy S20 Plus (ook gespeld als S20+) had een 6,7-inch 1440p-scherm met een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz, 128 GB basisopslag, 8 GB RAM, een 12 MP hoofdcamera, een 64 MP telelens, een 12 MP ultrabreedbeeldcamera. camera, een 10 MP selfie-shooter en een batterij van 4.500 mAh. Die was vrijwel identiek aan de kleinere S20, maar dan met een groter scherm en batterij. De Galaxy S21 Plus verlaagde de resolutie naar 1080p, net als bij de basis S21. Het volgende jaar verkleinde Samsung het Plus-model enigszins tot een 6,6-inch scherm, degradeerde de telefoto naar 10 MP en de hoofdcamera opgewaardeerd naar 50 MP.

De reguliere S- en Plus-telefoons zijn vanaf drie jaar begonnen met 128 GB opslagruimte. De hoofdcamera is de afgelopen twee jaar verbeterd, maar de telelens werd slechter en de ultragroothoeklens bleef hetzelfde. De basis 8 GB RAM is twee jaar hetzelfde gebleven. Geen van hen heeft koptelefoonaansluitingen of SD-kaartsleuven. Elke nieuwe Snapdragon-chip bracht kleine snelheidsverbeteringen en betrouwbaardere 5G-toegang met zich mee, maar afgezien daarvan zou het moeilijk zijn om een ​​recente S- en S Plus-telefoon uit elkaar te houden — behalve waar de camera's aan de achterzijde zich bevinden.

Het gras is groener aan de ultrakant

De S- en S Plus-telefoons zijn in 2-3 jaar niet veel veranderd, maar hoe zit het met de Ultra? Welnu, er was helemaal geen Ultra vóór de S20-serie. De S21 Ultra van het volgende jaar voegde S Pen-ondersteuning toe (maar de stylus paste niet in de telefoon) en verving de nutteloze dieptecamera door een andere telefoto, waardoor de telefoon ongelooflijke zoommogelijkheden kreeg. Het voegde ook ultra-wideband (UWB) ondersteuning toe voor het lokaliseren van SmartTags.

De Galaxy Note 20 was het laatste Galaxy Note-apparaat en daarna werd de S Ultra in wezen de Note-telefoon. De S22 Ultra heeft een boxer-ontwerp dan de andere S-telefoons, zoals de Note ervoor, en is overgeschakeld naar een geïntegreerde S Pen. De camera-array is grotendeels hetzelfde gebleven, maar met een paar extra softwareaanpassingen.

De Galaxy S22 Ultra Samsung

Als je niet om de S Pen geeft, is er ook niet veel dat Ultra-bezitters ervan kan overtuigen om elk jaar te upgraden. Er is echter een groeiende lijst met functies die nog moeten doorsijpelen naar de S en S Plus, of zelfs een daarvan. De Ultra is nog steeds het enige model met twee telelenzen. Het is nog steeds het enige model met S Pen-ondersteuning — zelfs compatibiliteit met een externe pen zou geweldig zijn, zoals bij de S21 Ultra. Millimetergolf 5G (mmWave) en Wi-Fi 6E zijn beschikbaar op de S22 Plus en Ultra, maar niet op de reguliere S22.

Sommige van die beperkingen zijn afhankelijk van de wetten van de natuurkunde — door meer camera's in de gewone S-telefoon te stoppen, zou er waarschijnlijk nog minder ruimte overblijven voor de batterij. Andere ontbrekende functies zijn echter slechts kostenbesparende maatregelen of pogingen om sommige mensen naar de Ultra te verkopen. Het is ook verwarrend voor kopers dat de Plus en Ultra een aantal functies delen die de basis S-telefoon niet heeft, zoals Wi-Fi 6E-ondersteuning.

De Galaxy S23-serie wordt onthuld volledig op 1 februari, en ik hoop dat Samsung deze keer zinvolle verbeteringen kan aanbrengen in de hele line-up.

Samsung Unpacked Reserve Deal

U kunt de Galaxy S23-serie nu kosteloos reserveren en tot $ 100 aan winkeltegoed ontvangen. Er is geen boete als u de telefoons uiteindelijk niet koopt.

Samsung

LEES VOLGENDE

  • › 6 manieren om je te organiseren met snelkoppelingen op de Mac
  • › Uw Google TV laat u nu meer advertenties zien
  • › Microsoft lanceert een nieuwe manier om games te spelen
  • › Google Chrome rolt nieuwe privacyfuncties uit
  • › Zweet naar je favoriete nummers met deze Bose Sport-oordopjes voor $ 20 korting
  • › Android-scherm draait niet? Hier leest u hoe u dit kunt oplossen