“Rimelighetsplaner” som driver salget av Galaxy-smarttelefoner i India: Samsung

0
41

Samsung har sett flere forbrukere velge tilgjengelige økonomiske ordninger som Finance+ de siste månedene for å kjøpe en Galaxy-smarttelefon som en oppgradering til en enhet med bedre ytelse.

“Når forbrukere går i en butikk, har de et fastsatt budsjett og når finansieringen starter, får de beskjed om hvordan de kan oppgradere,” forklarer Aditya Babbar, Senior Director og Head of Marketing, Samsung India, at Finance+ og andre slike produkter bidrar til å drive salget av smarttelefoner i verdens nest mest befolket land.

Faktisk driver Samsungs utlånsprogram som er enkelt å eie, ikke bare salget av førsteklasses telefoner, men hjelper også førstegangsbrukere av smarttelefoner å eie en lav-end Galaxy-enhet. Han nevner tilfellet med Galaxy A03 Core, som koster 6 999 Rs, men er tilgjengelig for en mer tilgjengelig Rs 900 per måned med Finance+.

Les også |To Apple-butikker i løpet av uker… Apple forbereder seg på enestående detaljhandelsfremstøt i India

“Rimelig pris spiller en nøkkelrolle i smarttelefonkjøp på tvers av prisnivåer i India,” sier Babbar til indianexpress.com i et intervju på sidelinjen av lanseringen av den nye Galaxy A14 5G og A23 5G i landet. Smarttelefonene starter på henholdsvis Rs 16.499 og Rs 22.999.

Subscriber Only StoriesSe alle

Delhi Confidential: Kjendiser kommer sammen for å hjelpe EU med å oppmuntre valgmenn til…

Da MPs Badnagar tehsil kjempet mot pandemi, lokal bussholdeplass omgjort til …

Tiger safari i Corbett-reservatet: SC-panelet slår til mot tidligere minister, policy

BV Doshi går bort: Fem funksjoner som definerte mesterarkitekten&#82…Bruk nyttårskampanjekode SD25

Babbar sier at rundt 40 prosent av forbrukerne kjøper en smarttelefon over rimelige priser, og når det gjelder Samsung, hopper dette tallet til 60 prosent. På grunn av det har Samsung vokst tre ganger så mye som sine konkurrenter når det gjelder å nå potensielle smarttelefonbrukere. “Hvis vi har et godt forslag som overbeviser for rimelige priser, driver det forbrukerne i riktig retning,” sier han.

Rimelighetsplaner som subsidierer kostnadene for eierskap av telefoner og 5G-tilkobling har begge hjulpet Samsung med å øke penetrasjon av smarttelefoner i et marked som India hvor den sørkoreanske majoren møter tøff konkurranse fra kinesiske merker som Xiaomi og Realme de siste årene, hevder Babbar.

Galaxy A-serien har blitt Samsungs mest suksessrike smarttelefonserie i India de siste månedene. (Bildekreditt: Anuj Bhatia/Indian Express)

I desember kvartal 2022 overtok Samsung Xiaomi for igjen å bli den største smarttelefonleverandøren i India med en markedsandel på 21 prosent, avslørte markedsundersøkelsesbyrået Canalys.

Annonse

Samsungs nylige ytelse i Indias smarttelefonmarked har mye å gjøre med smarttelefoner i Galaxy A-serien, som er den raskest voksende serien med over 10 millioner enheter. Xiaomis løsnede grep på det indiske markedet hadde blitt spådd av eksperter i flere måneder, og mange hevdet at den nåværende porteføljen av smarttelefoner har blitt for dyr. Samsung, på den annen side, har de siste månedene doblet ned på smarttelefoner av lav til middels kvalitet.

Babbar kan ha vært optimistisk med tanke på vekstpotensialet og økningen i ASP for håndsett, men innsidere og analytikere signaliserer allerede en topp i smarttelefonsalget i verdens nest største mobiltelefonmarked. I oktober i fjor hadde India rundt 790 millioner trådløse bredbåndsabonnenter, ifølge de siste tallene fra landets telekomregulator. Dette tallet overskred så vidt den forrige toppen på 789 millioner, som ble registrert i august 2021. Smarttelefoner som er den primære måten å få tilgang til internett i India har også slitt med langsom vekst de siste kvartalene. Canalys-undersøkelser viser at Indias forsendelser av smarttelefoner falt til 151,6 millioner enheter i 2022, og gikk ned med 6 prosent sammenlignet med 2021.

Les også |Historien om hvordan verdens første selvlærende blindeskriftsenhet 'Annie' var laget

Men situasjonen i India gjenspeiler globale trender. Høyere produksjonskostnader, økning i prisene på chips, krig i Ukraina og truende frykt for en økonomisk nedgang bidrar alle til at brukerne kutter ned på kjøp av smarttelefoner. Nedgangen i smarttelefonsalget finner sted over hele verden, spesielt i Europa og Kina, med svært like kvartalsvise nedganger.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.