Redo att hjälpa Pakistan ta itu med sina maktproblem, säger USA

0
34

USA är redo att hjälpa Pakistan med att lösa sina elproblem, har en topptjänsteman i Biden-administrationen sagt, timmar efter att det sydasiatiska landet drabbades av ett rikstäckande strömavbrott på grund av en “variation i frekvensen” i det nationella nätet.

Enligt energiministeriet gick frekvenssystemet för det nationella nätet ner kl. 7.34 lokal tid på måndagen, vilket resulterade i haveriet på måndagen, vilket gjorde att miljontals människor saknade elektricitet , det andra avbrottet på nästan fyra månader.

“Självklart har (vi) sett vad som har hänt i Pakistan. Våra tankar går till alla som har drabbats av avbrotten. Naturligtvis har USA, som du nämnde, hjälpt våra pakistanska partners med hur många utmaningar som helst”, sa utrikesdepartementets talesperson Ned Price till reportrar på sin dagliga presskonferens på måndagen.

“Vi’re beredda att göra det i det här fallet, om det är något som vi kan tillhandahålla. Men jag är inte medveten om någon särskild förfrågan än, säger han. Pakistan brottas med en av landets värsta ekonomiska kriser de senaste åren mitt i minskande valutareserver.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

UPSC-nyckel – 25 januari 2023: Vet om Egypten, Indien och alliansfria rörelser…

Att använda djurnamn för att misshandla varandra är en stereotyp som vi skulle kunna göra med…

I Odishas regnmatade Malkangiri hjälper ett vattensystem bönder att odla en seco …

Delhi Konfidentiellt: En speciell hirsdisk på Delhi L-G’s At Home…Använd nyårskampanjkod SD25

Krisen tvingade regeringen tidigare denna månad att beordra köpcentra och marknader att stänga 20.30 i energisparsyfte . Det sorgliga tillståndet för landets kraftsektor är symboliskt för dess krångliga ekonomi.

Strömavbrotten inträffar ofta på grund av bristen på pengar för att uppgradera dess åldrande infrastruktur.