“Planer för överkomliga priser” driver försäljningen av Galaxy-smartphones i Indien: Samsung

0
65

Samsung har sett fler konsumenter välja tillgängliga finansiella system som Finance+ under de senaste månaderna för att köpa en Galaxy-smartphone som en uppgradering till en bättre presterande enhet.

“När konsumenter går i en butik har de en fastställd budget och när finansieringen startar får de veta hur de kan uppgradera”, förklarar Aditya Babbar, Senior Director och Head of Marketing, Samsung India, att Finance+ och andra sådana produkter hjälper till att driva försäljningen av smartphones i världens näst största folkrikt land.

Faktum är att Samsungs utlåningsprogram som är lätt att äga inte bara driver försäljningen av premiumtelefoner utan hjälper också förstagångssmarttelefonanvändare att äga en billig Galaxy-enhet. Han nämner fallet med Galaxy A03 Core, som kostar 6 999 Rs men är tillgänglig för en mer tillgänglig Rs 900 per månad med Finance+.

Läs även |Två Apple-butiker inom några veckor… Apple rustar för oöverträffad detaljhandelsframgång i Indien

“Prisbillighet spelar en nyckelroll vid köp av smartphones över prisnivåer i Indien,” säger Babbar till indianexpress.com i en intervju vid sidan av lanseringen av nya Galaxy A14 5G och A23 5G i landet. Smarttelefonerna börjar på 16 499 respektive 22 999 Rs.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Vad betyder Googles ändringar i Android för indiska användare

Hur Indiens konstitutioner, Pakistan och Bangladesh utarbetades

Delhi Konfidentiellt : Kändisar samlas för att hjälpa EC att uppmuntra väljarna att…

När MP:s Badnagar tehsil kämpade mot pandemin, omvandlades lokalbusshållplatsen till … Använd nyårskampanjkod SD25

Babbar säger att cirka 40 procent av konsumenterna köper en smartphone över överkomliga priser och i Samsungs fall hoppar den siffran till 60 procent. På grund av det har Samsung vuxit tre gånger så mycket som sina konkurrenter när det gäller att nå potentiella smartphoneanvändare. “Om vi ​​har ett bra förslag som övertygar om bra överkomliga priser, driver det konsumenterna i rätt riktning”, säger han.

Planer för överkomliga priser som subventionerar ägandekostnaden för telefoner och 5G-anslutning har båda hjälpt Samsung att öka penetration av smartphones på en marknad som Indien där den sydkoreanska majoren möter hård konkurrens från kinesiska varumärken som Xiaomi och Realme de senaste åren, hävdar Babbar.

Galaxy A-serien har blivit Samsungs mest framgångsrika smartphone-serie i Indien under de senaste månaderna. (Bildkredit: Anuj Bhatia/Indian Express)

I decemberkvartalet 2022 gick Samsung om Xiaomi för att återigen bli den största smartphoneleverantören i Indien med en marknadsandel på 21 procent, avslöjade marknadsundersökningsbyrån Canalys.

Annons

Samsungs senaste prestation på Indiens smartphonemarknad har mycket att göra med Galaxy A-seriens smartphones, som är den snabbast växande serien med över 10 miljoner enheter. Xiaomis lossande grepp på den indiska marknaden hade förutspåtts av experter i månader, och många hävdade att dess nuvarande portfölj av smartphones har blivit för dyr. Samsung, å andra sidan, har under de senaste månaderna fördubblat antalet smarta smarttelefoner med låg till mellanklass.

Babbar kan ha varit optimistisk om tillväxtpotentialen och ökningen av ASP för mobiltelefoner, men insiders och analytiker signalerar redan en topp i smartphoneförsäljningen på världens näst största mobiltelefonmarknad. I oktober förra året hade Indien cirka 790 miljoner trådlösa bredbandsabonnenter, enligt de senaste siffrorna från landets telekomregulator. Den siffran översteg knappt den tidigare toppen på 789 miljoner, som registrerades i augusti 2021. Smartphones som är det primära sättet att komma åt internet i Indien har också brottats med långsam tillväxt de senaste kvartalen. Canalys-forskning visar att Indiens leveranser av smartphones sjönk till 151,6 miljoner enheter 2022, vilket minskade med 6 procent jämfört med 2021.

Läs också |Berättelsen om hur världens första självlärande punktskriftsenhet “Annie” var gjort

Men situationen i Indien speglar globala trender. Högre tillverkningskostnader, stigande priser på chips, krig i Ukraina och hotande rädsla för en ekonomisk nedgång bidrar alla till att användare drar ner på köp av smartphones. Nedgången i smartphoneförsäljningen äger rum runt om i världen, särskilt i Europa och Kina, med mycket liknande kvartalsvisa nedgångar.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.