Oekraïne belooft ingrijpende personeelswisselingen terwijl bondgenoten zich verdringen om tanks

0
62

De Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy zei dat er personeelswisselingen worden doorgevoerd op hogere en lagere niveaus, een stap die volgt op de meest spraakmakende beschuldigingen van corruptie sinds de invasie van Rusland bijna een jaar geleden.

Oekraïne heeft een lange geschiedenis van corruptie en wankel bestuur. Zondag zei de anticorruptiepolitie dat ze de plaatsvervangend minister van Infrastructuur hadden vastgehouden op verdenking van het ontvangen van smeergeld van $ 400.000 voor de import van generatoren afgelopen september, een bewering die de minister ontkent.

Afzonderlijk beschuldigde een krantenonderzoek de Ministerie van Defensie van te veel betaalde leveranciers voor soldaten’ eten. De leverancier heeft gezegd een technische fout te hebben gemaakt en er is geen geld van eigenaar gewisseld.

“Er zijn al personeelsbesluiten – sommige vandaag, sommige morgen – met betrekking tot ambtenaren op verschillende niveaus in ministeries en andere centrale overheidsstructuren, maar ook in de regio's en bij wetshandhaving,” zei Zelenskyy in zijn nachtelijke video-toespraak op maandag.

Zijn plannen omvatten onder meer strenger toezicht op reizen naar het buitenland voor officiële opdrachten. Verschillende Oekraïense mediakanalen hebben gemeld dat ministers en hoge ambtenaren binnenkort ontslagen kunnen worden.

< p> 

Bekijk dit bericht op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

Het corruptieschandaal zou het westerse enthousiasme voor zijn regering kunnen temperen, net nu Europese landen kibbelen over het sturen van Duitse Leopard 2-tanks naar Oekraïne.

Oekraïne, een van de meest gebruikte westerse tanks, zegt dat het ze nodig heeft om door te breken Russische linies en herovering van grondgebied dit jaar.

Oekraïne en Rusland zouden beide voorjaarsoffensieven plannen om de impasse te doorbreken in wat een uitputtingsoorlog is geworden in Oost- en Zuid-Oekraïne als de eerste verjaardag van de Russische invasie nadert.

Advertentie

Duitsland, dat de wederuitvoer van de Leopard moet goedkeuren, heeft zich terughoudend opgesteld, op zijn hoede voor stappen die Moskou zouden kunnen doen escaleren. Maar onder sterke druk van enkele van zijn partners heeft Berlijn gezegd dat het bereid is snel te handelen als er een consensus is tussen de bondgenoten.

De Poolse premier Mateusz Morawiecki, wiens land grenst aan Oekraïne, zei maandag dat Warschau toestemming zou vragen om de tanks naar Kiev en probeerde anderen aan boord te krijgen.

Duitsland blokkeert de herexport van Leopard-tanks naar Oekraïne niet, zei de topdiplomaat van de Europese Unie maandag.

Advertentie < p>Woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Ned Price, ontweek tijdens een persconferentie op maandag herhaalde vragen over de behoedzaamheid van Duitsland over de levering van tanks en of de Verenigde Staten andere landen zouden steunen die Leopards leveren zonder de goedkeuring van Duitsland.

“Misschien horen we meer van onze Duitse bondgenoten in de komende uren, in de komende dagen,” zei hij tegen verslaggevers. Het Kremlin zei dat de verdeeldheid in Europa over het al dan niet leveren van tanks aan Kiev aantoonde dat er toenemende “nervositeit” binnen de militaire alliantie van de NAVO.

‘Optreden tegen het Westen

Na de Oekraïense opmars in de tweede helft van 2022 zijn de frontlinies al twee maanden grotendeels bevroren, ondanks zware verliezen aan beide kanten.

Maandag heeft de nieuwe generaal die de leiding heeft over de Russische militaire operaties in Oekraïne gebruikte zijn eerste openbare opmerkingen om te waarschuwen dat het moderne Rusland nog nooit zo'n “intensiteit van militaire vijandelijkheden” had gezien, waardoor het gedwongen werd offensieve operaties uit te voeren om de situatie te stabiliseren.

“Ons land en zijn strijdkrachten treden vandaag op tegen het hele collectieve Westen,” Chef van de generale staf Valery Gerasimov vertelde de nieuwswebsite Argumenty i Fakty in opmerkingen die laat op maandag werden gepubliceerd.

Advertentie

Midden januari aangekondigde militaire hervormingen kunnen worden aangepast om te reageren op bedreigingen tegen Rusland veiligheid, waaronder de aspiraties van Zweden en Finland om lid te worden van de NAVO en “het gebruik van Oekraïne als instrument voor het voeren van een hybride oorlog tegen ons land” zei hij.

Russische troepen beschieten en vallen Oekraïense posities aan de frontlinie de klok rond aan, zei Zelenskiy in zijn toespraak.

Advertentie

Oekraïne zegt dat westerse tanks zijn grondtroepen de mobiliteit, bescherming en vuurkracht zouden geven om door de Russische verdediging te breken linies en hervatten hun opmars.

Amerikaanse wetgevers hebben er bij hun regering op aangedrongen om M1 Abrams-gevechtstanks naar Oekraïne te exporteren, en zeiden dat zelfs een symbolisch aantal Europese bondgenoten zou helpen om hetzelfde te doen.

Advertentie

Groot-Brittannië heeft gezegd dat het 14 Challenger 2-tanks zal leveren. De Franse president Emmanuel Macron zei dat hij de mogelijkheid om Leclerc-tanks te sturen niet uitsluit. Moskou probeerde zijn eigen druk uit te oefenen.

“Alle landen die direct of indirect deelnemen aan het pompen van wapens in Oekraïne en aan het verhogen van het technologische niveau van Oekraïne dragen hun verantwoordelijkheid” voor het voortzetten van het conflict, zei de woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov.

Alleen verhalen van abonneesBekijk alles

UPSC-sleutel – 25 januari 2023 : Weten over Egypte, India en niet-gebonden bewegingen…

Het gebruik van dierennamen om elkaar te beledigen is een stereotype dat we zouden kunnen…

In Odisha's door regen gevoede Malkangiri helpt een waterplan boeren een seco…< img src="https://images.indianexpress.com/2023/01/nodal-AT-HOME-3col.jpg?resize=140,79" />

Delhi Confidential: een speciale gierstteller in Delhi L -G’s At Home…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Sinds de invasie op 24 februari 2022, die het heeft afgeschilderd als verdediging tegen een agressief Westen, heeft Rusland de controle over delen van Oekraïne overgenomen het zegt dat het nooit meer zal terugkeren. Oekraïne heeft gezegd dat er niet kan worden onderhandeld over het herstel van zijn territoriale integriteit.