Home Dutch Linksys Atlas Max 6E Review: krachtig, prijzig en bijna perfect

Linksys Atlas Max 6E Review: krachtig, prijzig en bijna perfect

0

Beoordeling: 8/10 ?

 • 1 – Absoluut hete rotzooi
 • 2 – Een beetje lauwe rotzooi
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen
 • < li>5 – Aanvaardbaar imperfect

 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn klasse
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Hou je mond en pak mijn geld
 • 10 – Absoluut ontwerp-nirvana

Prijs: $700 Amazon

Dave McQuilling/Review Geek

Wi-Fi 6E is nog relatief nieuw, maar de hardware die je nodig hebt om je netwerk te upgraden komt steeds vaker voor. Linksys lijkt alles uit de kast te hebben gehaald met zijn Atlas Max 6E-serie routers, en het prijskaartje komt overeen met die ambities. Dus zijn de routers het geld waard?

U kunt Atlas Max 6E-routers afzonderlijk kopen, als onderdeel van een pakket van twee of in een set van drie. Men zal optreden als de “ouder” knooppunt — rechtstreeks aansluiten op de modem, en de andere kunnen in uw huis worden geplaatst om uw Wi-Fi-signaal te verbeteren, het aantal apparaten dat kan worden aangesloten te vergroten of gewoon ethernetpoorten te bieden als iets harde bedrading nodig heeft.

Linksys stuurde me een two-pack om te testen, en ze vormen al enkele maanden de basis van mijn thuisnetwerk. Dus ik heb het gevoel dat ik een eerlijke mening kan geven over zaken als installatie, betrouwbaarheid en dagelijks gebruik. Dit is wat ik heb gevonden.

Dit is wat we leuk vinden

 • Veel bands beschikbaar
 • Geweldig aanbod
 • Eenvoudige installatie

En wat we niet doen

 • Het is behoorlijk duur
 • Wi-Fi 7 kan maak het snel achterhaald

Review Geek's deskundige recensenten gaan praktisch aan de slag met elk product dat we beoordelen. We hebben elk stuk hardware urenlang getest in de echte wereld en ze door benchmarks in ons lab laten lopen. We accepteren nooit betalingen om een ​​product aan te bevelen of te beoordelen en verzamelen nooit beoordelingen van andere mensen. Lees meer >>

Inhoudsopgave

Installatie is vrij eenvoudig
De dekking is geweldig
Wi-Fi 6E zou een gok kunnen zijn
Meer poorten en banden dan je ooit nodig zult hebben
Het is heel goed als je het kunt betalen

Installatie is vrij eenvoudig

Dave McQuilling/Review Geek

De grootste belemmering voor thuisnetwerkupgrades is installatiegerelateerde angst. Je moet de nieuwe router laten werken met de modem, alles aan elkaar koppelen en knooppunten rondom je huis plaatsen. Het kan overweldigend lijken, en het installatieproces voor sommige modems maakt het zelfs nog moeilijker. Dit is niet het geval met de Linksys Atlas Max 6E. Download gewoon de app, die beschikbaar is op iOS en Android, sluit hem aan en verbind vervolgens een ethernetkabel van uw modem met de router uit het multipack waarvan u hebt besloten dat deze uw belangrijkste hub zal zijn. Ze zijn allemaal hetzelfde, dus het maakt niet uit welke je kiest.

De app doet het meeste werk. Geen rare logins of code-invoeren, geen telefoontjes naar uw provider; zet gewoon een kop koffie en kom over een paar minuten terug. De app kan ook worden gebruikt om netwerknamen en wachtwoorden te wijzigen, zaken als ouderlijk toezicht af te handelen, een gastnetwerk toe te voegen, enzovoort. Door de netwerknamen (SSID's) en wachtwoorden te wijzigen zodat ze overeenkomen met uw vorige Wi-Fi-netwerk, kunnen uw apparaten ook naadloos migreren naar de nieuwe router. Waardoor je een baan krijgt.

Wat betreft de tweede router, en de derde als je een three-pack hebt, de dingen zijn even eenvoudig. Sluit ze gewoon aan waar u ze wilt hebben en zoek ze op met de app. Ze worden toegevoegd als een onderliggend knooppunt en opnieuw doet de app in principe al het werk. Dit was misschien wel een van de meest stressvrije netwerkinstallaties die ik ooit heb meegemaakt.

De dekking is geweldig

 

Dave McQuilling/Review Geek

Elke eenheid belooft ongeveer 3.000 vierkante voet dekking, wat een groter gebied is dan de meeste Amerikaanse huizen. Uiteraard kan dit ook worden gestapeld voor elke router die je hebt. Dus met het two-pack en wat strategische plaatsing kun je 6000 vierkante voet bereiken. Met het pakket van drie krijg je 9.000 vierkante voet. En zo verder.

Ik woon in een appartement van 800 vierkante meter en een enkele eenheid is genoeg om me een sterk signaal te geven in elke kamer van mijn appartement, beneden en in een behoorlijk deel van het achterterrein. Muren zijn natuurlijk de vijand van elk Wi-Fi-signaal, en dat probleem wordt verergerd naarmate je door de banden beweegt. Ik kan nog steeds overal in het appartement een 6GHz-signaal krijgen, maar de vloeren lijken het geweldig te doen om het te doden. 5 GHz is iets beter en 2 GHz lijkt eeuwig door te gaan. De tweede router is echt handig als je een sterk Wi-Fi 6E-signaal wilt in meerdere delen van je huis.

Dit is geen probleem met de router, het heeft meer te maken met de frequenties zelf. Dit is waar strategische plaatsing van pas komt. Door de tweede router in de wasruimte beneden te plaatsen, krijg ik overal in het gebouw een sterk signaal, ook in de kelder. Dit is een oud betonnen gebouw, dat niet ideaal is voor wifi. Dus als ik een signaal kan krijgen, zit je goed in een houten huis.

De tweede router is ook erg handig voor taken waarbij je onbeperkt zicht moet hebben op het apparaat dat je wifi-signaal uitpompt. Voor mij, als VR-liefhebber, is er één voor de hand liggende toepassing. Helaas kan de Quest Pro anno 2023 nog steeds niet overweg met Wi-Fi 6E. maar het zou dit jaar moeten kunnen, en dat zal de Atlas Max een nog betere routerkeuze maken. Ik kan de tweede router in mijn VR-ruimte instellen en probleemloos via AirLink spelen — zelfs als ik voorlopig vastzit aan de 5GHz-band.

Linksys’ Atlas Max 6E-routers vormen al enkele maanden de basis van mijn thuisnetwerk en ik kan eerlijk zeggen dat ik geen klachten heb. De snelheid is fantastisch, ze zijn zeer betrouwbaar en ik heb in die tijd geen probleem gehad om mijn slimme huis uit te breiden, nieuwe apparaten te koppelen of mijn thuisnetwerk te organiseren.

Wi-Fi 6E zou een gok kunnen zijn

Dave McQuilling/Review Geek

Wi-Fi 6E is misschien wel de routers’ grootste verkoopargument, maar is het een noodzaak? Ik ga eerlijk zijn. Wi-Fi 6E is misschien nog niet nodig. Je hebt een recent apparaat nodig om hiervan te profiteren, en je hebt het alleen echt nodig als je Wi-Fi 6E-compatibele apparaten hebt en een huishouden met meerdere apparaten die regelmatig bezig zijn met bandbreedte-intensieve activiteiten, zoals 4K-streaming.< /p>

Maar dingen zullen snel veranderen naarmate 6E-compatibele apparaten steeds gebruikelijker worden. Dit gaat vrij snel gebeuren. De kans is groot dat uw smartphone het enige 6E-compatibele apparaat is dat u momenteel bezit, en dat is alleen het geval als het een relatief recent vlaggenschip is. Maar als u de komende twee jaar een nieuwe smart-tv, projector, laptop, desktop, enz. krijgt, zal deze waarschijnlijk ondersteuning bieden voor de 6 GHz-band.

Er is ook het argument dat Wi-Fi 7 aan de horizon staat, dus misschien wil je 6E gewoon helemaal overslaan. Wi-Fi 7 zal echter dezelfde problemen krijgen waar 6E de afgelopen jaren mee te maken heeft gehad — kosten en opname. Ja, we zouden kunnen zien dat de eerste Wi-Fi 7-apparaten al dit jaar op de markt komen– maar ze zullen heel, heel, duur zijn. Dan duurt het nog een paar jaar voordat de standaard gemeengoed wordt. Als u de upgrade van uw huis nog twee of drie jaar kunt uitstellen, kunt u overwegen om te wachten. Maar Wi-Fi 6E zal waarschijnlijk nog een tijdje de snelle Wi-Fi-standaard blijven, en ik denk dat het nog steeds meer dan genoeg stroom zal hebben, zelfs wanneer Wi-Fi 7 ingeburgerd begint te raken.

< h2 role="heading" aria-level="2">Meer poorten en banden dan u ooit nodig zult hebben

Dave McQuilling/Review Geek

Het hebben van meerdere wifi-banden is een geweldig idee. Het kan congestie op uw netwerk helpen verminderen, waardoor dingen over het algemeen sneller gaan. Bepaalde apparaten kunnen ook profiteren van 5 GHz, en in het geval van routers zoals de Atlas Max, 6 GHz-snelheden. Als je een smarthome-gebruiker bent, is het ook handig om een ​​band te hebben die je slimme apparaten allemaal kunnen gebruiken. Het helpt om alles goed samen te laten werken, en in het geval van uitgebreide slimme netwerken voorkomt het dat tientallen apparaten uw bandbreedte opslokken.

Met de Atlas Max heb je een ongelooflijk royaal aantal banden. Het is standaard een tri-band router, wat betekent dat je er drie hebt. Maar dat is het gastnetwerk niet meegerekend, dat de zaken op vier brengt wanneer het is ingeschakeld. Zoals we al zeiden, gebruiken niet veel apparaten momenteel Wi-Fi 6E, dus die band krijgt mogelijk nog niet veel activiteit. Er komen echter elke dag meer Wi-Fi 6E-compatibele apparaten uit, en het kan over een paar jaar uw go-to-band zijn. Wi-Fi 6E-netwerken hebben ook de meeste beschikbare bandbreedte en kunnen meerdere zware taken aan, zoals 4K-streaming. Dus naast een heleboel bands, heeft het er ook een die je moeilijk te vol krijgt.

Linksys gaat er ook prat op dat zijn Atlas-routers vier keer zoveel kanalen hebben als “huidige Wi-Fi-systemen.” Elke router kan maximaal 40 apparaten aan, dus met het pakket van twee kunt u probleemloos 80 apparaten tegelijk aansluiten. Hoewel dat veel klinkt, zou je dat aantal snel genoeg kunnen naderen als je een slim huis opzet. Zelfs als uw huis niet vol staat met Wi-Fi 6E-compatibele apparaten, zult u nog steeds een groot voordeel zien. De extra capaciteit die deze routers hebben, zal een groot verschil maken voor hoe uw thuisnetwerk werkt, en als u veel dingen hebt aangesloten, zult u merken dat uw 5GHz- en 2,5GHz-banden veel soepeler werken dan bij een lagere capaciteit router.

Dan heb je ethernetpoorten. Je hebt er vier per router, plus één 5Gbps-poort op elke router. Een van die 5 Gbps-poorten wordt verbonden met je modem, maar je hebt een andere op de tweede router die de moeite waard is om een ​​desktop op aan te sluiten. De hoofdrouter is momenteel aangesloten op mijn printer, een tweede router die ik heb voor niet-gerelateerde testdoeleinden, en af ​​en toe op mijn laptop. Ik kan niet echt negen dingen in mijn appartement bedenken die een ethernetverbinding nodig hebben, dus het zijn waarschijnlijk meer poorten dan de gemiddelde gebruiker nodig heeft. Je kunt tegenwoordig een LAN-game hosten op het 5 GHz-netwerk.

Het is heel goed als je het kunt betalen

Als je het geld hebt, kan ik de Linksys Atlas Max 6E-router niet genoeg aanbevelen. Het gemak van verbinding, bereik, betrouwbaarheid, snelheden en aantal beschikbare banden maken het een fantastische keuze als het gaat om thuisnetwerken.

Het enige knelpunt voor mij is alleen dat, het geld. De Atlas Max 6E is aan de dure kant. Voor het two-pack dat ik heb getest, is de adviesprijs $ 899,99. Amazon heeft ze momenteel te koop met 48% korting, met een extra kortingsbon van 10% die daarop kan worden toegepast. Maar zelfs met een korting van meer dan 50% zijn ze nog steeds meer dan $ 400 per paar, en nog steeds aan de dure kant wat routers betreft. De enkele router lijkt niet in de uitverkoop te zijn en kost u op dit moment mogelijk meer dan het pakket met twee. Als het binnen uw budget valt, is het een solide systeem waar u geen spijt van zult krijgen. Anders zijn er goedkopere manieren om een ​​betrouwbaar netwerk en Wi-Fi 6E in huis te krijgen.

Beoordeling: 8/10 Prijs: $700 Amazon

Dit is wat we leuk vinden

 • Veel bands beschikbaar
 • Groot bereik
 • Eenvoudige installatie

< /p>

En wat we niet doen

 • Het is behoorlijk duur
 • Wi-Fi 7 kan het binnenkort overbodig maken