Kushwaha vil sannsynligvis slutte i JD(U) om en måned, gjenopplive RLSP, ende opp med BJP

0
37

Janata Dal (United) parlamentariske styreleder og MLC Upendra Kushwaha vil sannsynligvis forlate partiet “innen neste måned” og gjenopplive sitt Rashtriya Lok Samata Party (RLSP), som han hadde slått sammen med partiet JD (U) i 2021, fortalte kilder nær ham til The Indian Express mandag.

De sa at etter å ha tatt tilbake RLSP, vil Kushwaha gå videre for å inngå en allianse med BJP, som var en del av den JD(U)-ledede regjerende dispensasjonen frem til august i fjor, da sjefsminister Nitish Kumar tok bånd med den for å gå sammen med RJD og danne den nåværende Mahagathbandhan-regjeringen.

Kildene sa Kushwahas siste kommentarer at “flere topp JD(U)-ledere har vært i kontakt med BJP” var “klare hint” av hans beslutning om å forlate.

Politisk puls |Holder øye med siste triks i Bihars trepartisirkus

Spekulasjoner om Kushwahas planer å slutte i JD (U) har vært utbredt siden flere Bihar BJP-ledere ble sett besøke ham ved AIIMS, Delhi, hvor han ble innlagt for en rutinesjekk.

Subscriber Only StoriesView All

UPSC Key- 25. januar 2023: Få informasjon om Egypt, India og Non-Aligned Movem. ..

Å bruke dyrenavn for å misbruke hverandre er en stereotyp vi kunne gjøre med…

I Odishas regnfylte Malkangiri hjelper en vannordning bøndene med å dyrke et…

Delhi Confidential: En spesiell hirsedisk ved Delhi L-G’s At Home…Søk Nyttårskampanjekode SD25

Da han kom tilbake til Patna på søndag, da journalister ba ham kommentere samtalen om å slutte, forsøkte Kushwaha å bagatellisere betydningen av BJP-ledernes besøk og insisterte på at slike ting ikke ble sett «gjennom politikkens prisme».

Men JD (U)-lederen, som er i surmule helt siden sjefsminister Nitish Kumar kunngjorde sin nestleder og RJD-leder Tejashwi Yadav som sin etterfølger for 2025statlige meningsmålinger, fant ingen ord for å vise sin skuffelse over Nitish, som også har forsømt enhver mulighet for å ha to nestledere, hvorav den ene kunne vært Kushwaha.

Les også |Bihar: Kushwaha avkrefter spekulasjoner om misnøye over ikke å bli en minister

“Det er sant at jeg alene kan ta min avgjørelse,” sa Kushwaha søndag, “Når det gjelder at jeg slutter og melder meg inn igjen i JD (U), er det mitt parti som har sluttet seg til BJP og forlatt NDA flere ganger … Flere toppledere i JD (U) har vært i kontakt med BJP.»

Annonse

Han refererte til Nitishs kommentarer en dag tidligere om at “Kushwaha hadde forlatt JD (U) to ganger og står fritt til å ta sin avgjørelse.”

Mandag, da han ble bedt om å kommentere Kushwahas siste uttalelse om mer JD ( U) ledere som er i kontakt med BJP, sa Nitish: “Spør Kushwaha ji. Han burde avsløre det (navnene).»

Les mer |Med Bihar-politikken i gjære, møter Nitish lam andevarme når Tejashwi nærmer seg CM-rollen

I følge kildene, ordkrigen mellom de to JD (U)-ledere forventes å bli skarpere ettersom en bitter Kushwaha nærmer seg et trekk. Han sa at når håpet hans om å bli etterfølger til Nitish knust, er det “ingenting igjen” for Kushwaha i Mahagathbandhan-alliansen.

Annonse

“Kushwaha kan godt angre på beslutningen om å slå sammen RLSP med JD (U),» sa kildene. “Han kunne ha jobbet mer med å styrke organisasjonen sin og tilby et lederalternativ til Nitish i deres kjernevalgkrets av Koeri-Kurmi OBCs, mer med Nitish på vei ut etter Lok Sabha-målingene i 2024,” la de til.