Kushwaha stopt waarschijnlijk binnen een maand met JD(U), blaast RLSP nieuw leven in en eindigt bij BJP

0
32

Janata Dal (United) parlementaire bestuursvoorzitter en MLC Upendra Kushwaha zal waarschijnlijk “volgende maand” de partij verlaten en zijn Rashtriya Lok Samata Party (RLSP), die hij had samengevoegd met de JD (U) in 2021, vertelden bronnen dicht bij hem maandag aan The Indian Express.

Ze zeiden dat Kushwaha na het terugbrengen van de RLSP verder zal gaan om een ​​alliantie te smeden met de BJP, die deel uitmaakte van de door de JD(U) geleide dispensatie tot afgelopen augustus, toen eerste minister Nitish Kumar de banden ermee verbrak om de handen ineen te slaan met de RJD en de huidige regering van Mahagathbandhan te vormen.

De bronnen zeiden dat Kushwaha's laatste opmerkingen dat “meerdere top JD(U)-leiders hebben contact gehad met BJP” waren “duidelijke hints” van zijn besluit om te vertrekken.

Political Pulse |Let op laatste truc in Bihar's driepartijencircus

Speculatie over Kushwaha's plannen om te stoppen met de JD (U) is schering en inslag sinds verschillende Bihar BJP-leiders bezochten hem bij AIIMS, Delhi, waar hij werd opgenomen voor een routinecontrole.

Alleen abonneesVerhalenAlles bekijken

UPSC Key- 25 januari 2023: Weet over Egypte, India en niet-gebonden beweging. ..Dierennamen gebruiken om elkaar te misbruiken is een stereotype dat we zouden kunnen doen met…

In Odisha's door regen gevoede Malkangiri helpt een waterplan boeren een sec…

Delhi Confidential: Een speciale gierstteller bij Delhi L-G’s At Home…Toepassen Nieuwjaarspromotiecode SD25

Bij zijn terugkeer naar Patna op zondag, toen verslaggevers hem vroegen commentaar te geven op de toespraak over zijn stoppen, probeerde Kushwaha het belang van het bezoek van de BJP-leiders te bagatelliseren en drong erop aan dat dergelijke dingen niet “door het prisma van de politiek” worden gezien.

>

Maar de JD (U)-leider, die in de war is sinds Chief Minister Nitish Kumar zijn plaatsvervanger en RJD-leider Tejashwi Yadav aankondigde als zijn opvolger voor de 2025staatspeilingen namen geen blad voor de mond om zijn teleurstelling over Nitish te tonen, die ook elke mogelijkheid van het hebben van twee plaatsvervangende CM's heeft verworpen, waarvan er één Kushwaha had kunnen zijn.

Lees ook |Bihar: Kushwaha ontkracht speculaties van ontevredenheid over het niet worden een minister

“Het is waar dat ik alleen mijn beslissing kan nemen”, zei Kushwaha op zondag, “Wat betreft mijn ontslag en mijn terugkeer naar JD (U), het is mijn partij die zich heeft aangesloten bij de BJP en verschillende keren de NDA heeft verlaten keer…Verschillende top JD (U) leiders hebben contact gehad met BJP.”

Advertentie

Hij verwees naar de opmerkingen van Nitish een dag eerder dat “Kushwaha JD (U) twee keer had verlaten en vrij is om zijn beslissing te nemen.”

Op maandag, toen hem werd gevraagd commentaar te geven op Kushwaha's laatste verklaring over meer JD ( U) leiders die in contact staan ​​met BJP, Nitish zei: “Vraag alsjeblieft Kushwaha ji. Hij zou het (de namen) moeten onthullen.”

Lees meer |Met de Bihar-politiek in beroering, wordt Nitish geconfronteerd met lamme eendenhitte terwijl Tejashwi centimeters dichter bij de rol van CM komt.

Volgens de bronnen is de woordenoorlog tussen de twee JD (U)-leiders zullen naar verwachting scherper worden naarmate een bittere Kushwaha dichter bij zijn zet komt. Hij zei dat met zijn hoop om de opvolger van Nitish te worden de bodem ingeslagen, er “niets meer” is voor Kushwaha in de Mahagathbandhan-alliantie.

Advertentie

“Kushwaha zou wel eens spijt kunnen hebben van zijn beslissing om voeg RLSP samen met JD (U) ', aldus de bronnen. “Hij had meer kunnen werken aan het versterken van zijn organisatie en het aanbieden van een leiderschapsalternatief voor Nitish in hun kerndistrict van Koeri-Kurmi OBC's, zeker nu Nitish op weg is naar de uitgang na de Lok Sabha-peilingen van 2024”, voegden ze eraan toe.

>