Indien ökade med 46 % av elektronisk vägtullsuppbörd genom FASTags 2022

0
56

Indien såg en 46-procentig ökning av elektronisk vägtullsuppbörd genom FASTags på motorvägar förra året uppgående till över 50 000 crore Rs, sade ett officiellt uttalande på tisdagen.

Den genomsnittliga dagliga vägtullinsamlingen genom FASTag på nationella motorvägar i december 2022 uppgick den 24 december 2022 till 134,44 crore Rs, och den högsta insamlingen på en dag nådde 144,19 crore Rs den 24 december 2022.

2021 var det totala beloppet som samlades in genom elektronisk vägtull 34 778 crore. På samma sätt ökade antalet FASTag-transaktioner med cirka 48 procent 2022 jämfört med 2021. Antalet FASTag-transaktioner 2021 och 2022 var 219 crore respektive 324 crore.

Läs också | Delhi HC söker Center, NHAI’s svar på vädjan mot indrivning av dubbel vägavgift från icke-FASTag-pendlare

Implementerad av Indian Highways Management Company Limited, ett dotterbolag till National Highways Authority of India (NHAI), är FAST-taggar förbetalda, uppladdningsbara etiketter som monteras i bilar för sömlös insamling av vägtullar vid vägtullar på motorvägar.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Vad betyder Googles ändringar i Android för indiska användare< figur>Hur Indiens, Pakistans och Bangladeshs konstitutioner utarbetades

Delhi Confidential: Kändisar samlas för att hjälpa EU att uppmuntra väljarna att…

Medan MP:s Badnagar tehsil kämpade mot pandemin, omvandlades lokalbusshållplatsen till …Använd nyårskampanjkod SD25

Med 6,4 crore FAST-taggar utfärdade hittills, det totala antalet FASTag-aktiverade tullplatser över hela landet landet växte också till 1 181 (inklusive 323 på statliga motorvägar) 2022 från 922 2021.

Centret har undertecknat samförståndsavtal med 29 statliga enheter/myndigheter för införande av statliga tullplatser under FASTag-programmet, vilket inkluderar Uttar Pradesh, Maharashtra, Gujarat, Madhya Pradesh, Telangana och Karnataka. Regeringen har drivit på spridningen av FAST-taggar för problemfri, sömlös avgiftsinsamling, vilket också banar väg för kortare väntetid för användare vid tullplatser.