Geen deelname uit Pakistan voor het SCO Film Festival dat deze week in Mumbai wordt gehouden

0
35

Pakistan heeft geen filminzending gestuurd voor het komende SCO Film Festival dat in Mumbai wordt gehouden als onderdeel van het Indiase voorzitterschap van de Shanghai Cooperation Organization (SCO), zo heeft de regering bevestigd. Alle andere zeven lidstaten – waaronder China, Kazachstan, Kirgizië, Rusland, Tadzjikistan en Oezbekistan, naast India – nemen deel aan het vierdaagse filmfestival en het competitiegedeelte ervan.

Het evenement werd georganiseerd door de National Film Development Corporation (NFDC), een overheidsbedrijf van het Union Ministry of Information & Broadcasting, wordt gehouden van 27 tot 30 januari. De openingsceremonie vindt plaats in het Jamshed Bhabha Theatre in het National Center for Performing Arts van Nariman Point.

Neerja Sekhar, extra secretaris (I&B ), zei dat het festival tot doel heeft filmische partnerschappen op te bouwen en een brug te slaan tussen de culturen van verschillende landen in de SCO. “Het zal ook synergieën creëren in de filmbroederschap van SCO-leden door middel van collectieve filmervaring”, zei ze.

Het SCO filmfestival opent met de wereldpremière van een Indiase film. Terwijl het concurrentiegedeelte alleen voor SCO-lidstaten is, is het niet-concurrentiegedeelte voor alle SCO-landen, waaronder lidstaten, waarnemersstaten en dialoogpartnerstaten. Daarnaast zijn er masterclasses, in-conversation-sessies, landen- en staatspaviljoens, foto- en postertentoonstellingen, handwerkkraampjes en andere evenementen.

Op het festival worden maar liefst 57 films vertoond, waarvan 14 in het competitiegedeelte en 43 in het niet-competitiegedeelte. De Marathi-film 'Godavari', geregisseerd door Nikhil Mahajan, en de Gujarati-film 'The Last Film Show', geregisseerd door Pan Nalin, zijn genomineerd uit India.

Russische films 'Mom, I’m Alive!' en 'Paralympian' zijn genomineerd uit Kazachstan; naast Kirgizische films ‘Akyrky Koch (The Road to Eden)’ en ‘Uy satylat (Home for Sale)’; De Chinese film 'Home Coming' komt in de wedstrijdsectie.

De jury van het SCO Film Festival 2023 bestaat uit filmmaker Rahul Rawail, de Chinese filmregisseur Ning Ying, de Kazachstaanse muzikant Dimash Kudaibergen, de Kirgizische filmmaker Gulbara Tolomushova, de Russische filmproducent Ivan Kudryavtsev, de Tadzjikistaanse acteur-filmmaker Mehmedsaid Shohiyon en de Oezbeekse acteur Matyakub Sadullayevich Matchanov.< /p>Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

Delhi Vertrouwelijk: beroemdheden komen samen om EC te helpen kiezers aan te moedigen…Terwijl parlementslid Badnagar tehsil de pandemie bestreed, werd de lokale bushalte omgebouwd tot …

Tijgersafari in Corbett-reservaat: SC-panel slaat voormalig minister neer, beleid

BV Doshi overlijdt: vijf kenmerken die de meesterarchitect &#82 definieerden…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Onder de Indiase films die op het festival vertoond worden zijn Shoojit Sircar's 'Sardar Udham', S S Rajamouli's 'RRR', Sanjay Leela Bhansali's 'Gangubai Kathiawadi', Mridul Toolsidas's 'Toolsidas Junior', en de korte film 'Jugalbandi' van Chetan Bhakuni. Bovendien zullen er ook vijf gerestaureerde klassiekers op het festival te zien zijn: 'Shatranj ke Khiladi' (1977, Hindi); 'Subarnrekha' (1965, Bengaals); 'Chandralekha' (1948, Tamil); 'Iru Kodgul' (1969, Tamil) en 'Chidambaram' (1985, Malayalam).

© The Indian Express (P) Ltd