Dr. BV Doshi, de belangrijkste architect van India, overlijdt op 95-jarige leeftijd

0
77

De gevierde Indiase architect dr. Balkrishna Vithaldas Doshi, die de afgelopen zeventig jaar stedenbouwkundige en docent was, is op 95-jarige leeftijd overleden. , Balkrishna Doshi (26 augustus 1927- 24 januari 2023), is op 95-jarige leeftijd overleden.

“Een meester in vorm en licht heeft Doshi een onuitwisbare erfenis nagelaten. Een liefhebbende echtgenoot, vader, grootvader, overgrootvader en een echte inspiratie voor de mensen van dit land, & #8221; het bericht lees verder.

Architectural Digest India voegde eraan toe dat de bijdrage van Doshi aan architectuur, kunst, leven, cultuur en filosofie zal worden herinnerd voor altijd. “Voor ons bij het AD is dit een hartverscheurend verlies; en we zullen zijn kinderlijke enthousiasme, nieuwsgierigheid en nederigheid missen die ons allemaal zo diep hebben geraakt.”

BV Doshi in Ahmedabad. (Expressfoto door Javed Raja)

De architect bracht zijn vroege carrière door met het werken met andere gerenommeerde kunstenaars, waaronder Le Corbusier aan zijn ontwerpen voor Chandigarh en Louis Kahn, werkend aan het Indian Institute of Management, Ahmedabad. Voor zijn uitstekende bijdrage op het gebied van architectuur ontving hij de Pritzker Prize in 2018, de Royal Gold Medal van RIBA in 2021 en de felbegeerde Padma Shri in 1976.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

Delhi Confidential: Celebs komen samen om EC te helpen kiezers aan te moedigen om…

As Parlementslid Badnagar tehsil vocht tegen pandemie, lokale bushalte omgebouwd tot …Tijgersafari in Corbett-reservaat: SC-panel slaat voormalig minister neer, beleid

BV Doshi overlijdt: vijf kenmerken die de meesterarchitect definieerden&#82…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen LEES OOK |Architecten moeten doeners zijn, geen makers: Balkrishna Doshi

Zijn iconische projecten omvatten de Shreyas Comprehensive School Campus in Ahmedabad; het Indian Institute of Management, Bangalore; en Amdavad ni Gufa, een grotachtige kunstgalerie die het werk van kunstenaar MF Husain tentoonstelt. Een van Doshi's favoriete projecten bleef echter het project dat hij deed voor Life Insurance Corporation (LIC) in de vroege jaren 70.

Doshi werd geboren in een familie die al twee generaties in de meubelhandel zat .

📣 Volg ons voor meer lifestyle-nieuws op Instagram | Twitter | Facebook en mis de laatste updates niet!

© IE Online Media Services Pvt Ltd