De VS stelt voor de meeste Amerikanen een jaarlijkse Covid-injectie voor

0
63

Amerikaanse gezondheidsfunctionarissen willen dat vaccinaties tegen Covid-19 meer op de jaarlijkse griepprik lijken. De Food and Drug Administration heeft maandag een vereenvoudigde aanpak voorgesteld voor toekomstige vaccinatie-inspanningen, waardoor de meeste volwassenen en kinderen een keer per jaar een injectie kunnen krijgen om zich te beschermen tegen het muterende virus.

Dit betekent dat Amerikanen niet langer zouden moeten vaccineren. moeten bijhouden hoeveel injecties ze hebben gekregen of hoeveel maanden het geleden is sinds hun laatste booster.

Het voorstel komt omdat boosters moeilijk te verkopen zijn geworden. Hoewel meer dan 80% van de Amerikaanse bevolking ten minste één dosis vaccin heeft gehad, heeft slechts 16% van degenen die daarvoor in aanmerking komen de laatste boosters gekregen die in augustus zijn goedgekeurd.

De FDA zal haar panel van externe vaccinexperts vragen om mee te wegen tijdens een vergadering op donderdag. Van het bureau wordt verwacht dat het hun advies in overweging neemt bij het bepalen van de toekomstige vaccinvereisten voor fabrikanten.

Alleen verhalen van abonneesBekijk alles

UPSC Key- 25 januari 2023: weten over Egypte, India en niet-gebonden beweging…Dierennamen gebruiken om elkaar te misbruiken is een stereotype dat we zouden kunnen doen met…

In Odisha's door regen gevoede Malkangiri helpt een waterplan boeren een sec…

Delhi Confidential: Een speciale gierstteller bij Delhi L-G’s At Home…Toepassen Nieuwjaarspromotiecode SD25

In documenten die online zijn geplaatst, zeggen FDA-wetenschappers dat veel Amerikanen nu “voldoende reeds bestaande immuniteit” hebben tegen het coronavirus vanwege vaccinatie, infectie of een combinatie van beide. Die basislijn van bescherming zou voldoende moeten zijn om over te gaan op een jaarlijkse booster tegen de nieuwste stammen die in omloop zijn en om Covid-19-vaccinaties meer op de jaarlijkse griepprik te laten lijken, aldus het bureau.

Voor volwassenen met een verzwakt immuunsysteem en zeer kleine kinderen kan ter bescherming een combinatie van twee doses nodig zijn. FDA-wetenschappers en vaccinbedrijven zouden vaccinatie, infectiepercentages en andere gegevens bestuderen om te beslissen wie een enkele injectie zou moeten krijgen versus een serie met twee doses.

De FDA zal haar panel ook vragen om te stemmen over de vraag of alle vaccins gericht moeten zijn dezelfde stammen. Die stap zou nodig zijn om de injecties onderling uitwisselbaar te maken en het huidige ingewikkelde systeem van primaire vaccinaties en boosters af te schaffen.

Advertentie

De eerste schoten van Pfizer en Moderna – de primaire serie genoemd – zijn gericht op de virusstam die voor het eerst opdook in 2020 en snel de wereld overspoelde.

De bijgewerkte boosters die afgelopen herfst werden gelanceerd, werden ook aangepast om omicron aan te pakken familieleden die dominant waren. Volgens het voorstel van de FDA zouden het bureau, onafhankelijke experts en fabrikanten jaarlijks beslissen op welke soorten ze zich zouden richten tegen de vroege zomer, waardoor er enkele maanden de tijd zou zijn om voor de herfst bijgewerkte shots te produceren en te lanceren. Dat is ongeveer dezelfde benadering die al lang wordt gebruikt om de stammen voor de jaarlijkse griepprik te selecteren. Uiteindelijk zeggen FDA-functionarissen dat overstappen op een jaarschema het gemakkelijker zou maken om toekomstige vaccinatiecampagnes te promoten, wat uiteindelijk de vaccinatiegraad in het hele land zou kunnen verhogen.

De oorspronkelijke Covid-injecties met twee doses boden een sterke bescherming tegen ernstige ziekten en de dood ongeacht de variant, maar de bescherming tegen milde infectie neemt af. Deskundigen blijven discussiëren over de vraag of de laatste reeks boosters de bescherming aanzienlijk heeft verbeterd, met name voor jongere, gezonde Amerikanen.