De beste camerariemen van 2023

0
40
Peak Design

Inhoudsopgave

De juiste camerariem kiezen
Veelgestelde vragen
Beste camerariem in het algemeen: Piek ontwerp dia
Beste budget camerariem: Think Tank camerariem V2.0
Beste handcamerariem: Peak Design Clutch-camerahandriem CL-3
Beste camerariem: Artisan & Artist ACAM-316G
Beste camerariem voor op de schouder: BlackRapid Classic Retro RS-4
Beste camerariem voor wandelen: Peak Design Slide Lite
Beste leren camerariem: Standard 53 van Lucky Camera Straps

Update, 17-01-2023: We hebben onze aanbevelingen beoordeeld en zijn ervan overtuigd dat dit nog steeds de beste camerariem is die je kunt kopen.

De juiste camerariem kiezen

Er zijn zoveel verschillende camerariemen. Van holsters tot clips tot de klassieke nekriem, het kan moeilijk zijn om te bepalen welke het beste is voor uw camera. Maar je kunt het onder andere beperken door rekening te houden met je behoeften als fotograaf.

Als je je camera niet meeneemt op lange wandelingen of opnamedagen van meerdere uren, kun je het niet doen. Je komt waarschijnlijk weg met een camerariem met minder vulling. Maar als je veel reist of regelmatig de wildernis in trekt met je uitrusting, heb je iets nodig dat tegen een stootje kan.

GERELATEERDDe beste cameratassen van 2023

Straps gemaakt van materialen zoals nylon of leer zijn duurzaam en hebben als bijkomend voordeel dat ze moeilijk door te snijden zijn, een pluspunt als je reist met een camera/lens-combinatie die evenveel kost als een kleine auto.

Wat voor soort schietinstallatie je gebruikt, is ook belangrijk. Sjouwt u met een grote DSLR of een slanke, spiegelloze opstelling? Als je geen systeemcamera hebt, wil je misschien een dunnere riem omdat je niet zoveel gewicht hoeft te herverdelen – een zware DSLR kan na een tijdje in je schouder graven als je een dunnere riem gebruikt.

Tot slot , denk na over uw esthetische voorkeuren. Houd je meer van ingehouden en functioneel, flitsend of zelfs vintage? Of je nu een ingetogen ontwerp wilt of iets met de subtiliteit van een veiligheidsvest, een goede camerariem is een kans om die stijl te weerspiegelen.

Als je genoeg hebt van de merkriem in de doos met je camera, lees verder om enkele van de beste camerariemen te bekijken die we konden vinden.

Veelgestelde vragen

Hoe doe ik een camerariem om? – Met de overgrote meerderheid van camerariemen is het een eenvoudige procedure. Elk uiteinde van de riem kan door de bevestigingspunten aan weerszijden van de camerabehuizing worden gehaald. Van daaruit pak je het uiteinde van de riem en schuif je deze in de bijbehorende plastic sluiting. Trek vervolgens de riem aan, afhankelijk van hoe hoog of laag je je camera wilt hebben. Andere riemen kunnen stoffen lussen gebruiken die u door de bevestigingspunten voert en vervolgens de rest van de riem door de lus zelf haalt. Zijn camerariemen universeel? + Hoewel het misschien lijkt alsof ze dat zijn, zijn camerariemen niet universeel. Sommige camera's hebben een gepatenteerde camerariemconnector nodig en sommige zijn beter geschikt voor kleinere of grotere camera's. U zou bijvoorbeeld geen dunne en lichtgewicht riem aan een zware DSLR met een verlengde lens bevestigen. Evenzo heb je geen superdikke of omvangrijke riem nodig om een ​​kleine point-and-shooter te dragen. Gebruiken professionele fotografen camerariemen? + De meeste professionals vinden camerariemen handig wanneer ze constant foto's in het veld maken, maar anderen vinden dat het in de weg zit en gooien hun camera liever in een tas om hem mee te nemen. Het hangt allemaal af van persoonlijke voorkeur aan het eind van de dag. Hoe lang moet een camerariem zijn? + De lengte van de camerariem hangt in de eerste plaats af van hoe lang je bent, aangezien je camera ofwel op je knieën bungelt of boven je navel zit met de riem die je koopt. Camerariemen van normale grootte (ongeveer 27 tot 29 inch) zijn goed voor de meeste mensen, omdat ze niet te kort of te lang zijn. Als je echter een bijzonder lang persoon bent, wil je misschien iets langer pakken, zodat je camera binnen handbereik is.

Beste camerariem in het algemeen: Peak Design Slide

Peak Design

Pro's

 • ✓ Dankzij het configureerbare ontwerp kun je de band op verschillende manieren dragen
 • ✓ Comfortabel en snel verstelbaar
 • ✓ Niet erg duur rond de $65

Nadelen

 • ✗ Misschien niet geschikt voor iemand die een leren riem of een gedurfdere esthetiek wil

Peak Design staat bovenaan onze lijst met zijn Slide Camera Strap. Er zijn mooiere bandjes, maar de Slide schuwt flitsen voor een goed ontwerp. Je kunt hem om je nek dragen of hem omvormen tot een draagriem als je dat liever hebt.

De gepatenteerde connectoren van Peak Design maken het ook vrij eenvoudig om de riem om te doen en van je camerabody. De meegeleverde verstellers maken het strakker of losser maken van de riem eenvoudig.

De Slide is ontworpen met antislipgrepen en demping voor comfort en wordt geleverd in een paar verschillende neutrale kleuren, dus hij past bij zo ongeveer alles wat je draagt ​​tijdens een bruiloftsoptreden of een fotoshoot. Als je echter geen leer wilt gebruiken, wil je een andere riem bekijken.

Mirrorless of DSLR, je kunt je spullen overal mee naartoe sjouwen met een van deze – hun website zegt dat de Slide tot 200 lbs kan ondersteunen. We raden echt niet aan om met een heel persoon om je nek rond te lopen, maar hey, je zou het kunnen als je zou willen.

Beste overall met camerariem

Peak Design schuifriem

Peak Design biedt een comfortabele en duurzame camerariem die je kunt aanpassen.

Peak Design

Beste budget camerariem: Think Tank camerariem V2.0

Think Tank

Pro's

 • ✓ Grote waarde voor de prijs
 • ✓ Ingebouwde antislip siliconengrip
 • ✓ Werkt met andere Think Tank-accessoires

Nadelen

 • ✗ Niet de mooiste riem die er is
 • ✗ Niet zo comfortabel voor langdurig gebruik

Slank, sterk en ontworpen voor functionaliteit. De camerariem V2.0 van Think Tank doet zijn werk en doet het goed. Met een prijs van ongeveer $ 30 doet hij zijn werk voor veel minder dan vergelijkbare camerariemen van andere fabrikanten.

De Strap 2.0 werkt met andere Think Tank-accessoires en de constructie van 100% nylon betekent dat je kunt verwachten dat hij het een tijdje volhoudt. Het heeft siliconenstrips aan beide zijden voor grip, zodat je camera niet te veel zal verschuiven.

Deze riem heeft niet veel vulling, dus het is beter voor snelle opnamen of korte straatfotografie-uitstapjes. Dit is echt een camerariem waaraan niets extra's is toegevoegd.

Het ontwerp van deze band is alledaags zwart en grijs, een kleurenschema dat in vrijwel alles past. Think Tank heeft dit accessoire ontworpen voor functionaliteit en waarde, dus het is precies een opvallende of indrukwekkend uitziende riem, maar hij ziet er ook niet slecht uit.

Beste budget camerariem

Think Tank camerariem V2.0

Een betaalbare, functionele camerariem van Think Tank.

Amazon

$ 31,75
 

Beste handcamerariem: Peak Design Clutch camerahandriem CL-3

Peak Design

Pro's

 • ✓ Werkt met het accessoiresysteem van Peak Design
 • ✓ Eenvoudig aan te passen
 • ✓ Ziet er goed uit

Nadelen

 • ✗ Werkt niet goed met Sony of andere kleine camera's

Soms wil je geen grote nekriem, of is het onpraktisch om er een te gebruiken. Dat is waar de Clutch Camera Handstrap van Peak Design om de hoek komt kijken. De Clutch is niet storend dik, wikkelt zich om de hand en past zich met een clip aan op dezelfde manier als hun andere camerariemen.

Het heeft net genoeg vulling om je hand te beschermen en is ontworpen om er goed uit te zien en goed te functioneren. Trek hem strak om hem aan uw hand te bevestigen wanneer u zich verplaatst, en maak hem weer los om toegang te krijgen tot de bedieningselementen.

GERELATEERDDe beste fotografieverlichtingssets van 2023

Dat gezegd hebbende, wil je deze riem misschien vermijden als je een Sony-camera gebruikt. Sony-gebruikers hebben gezegd dat deze specifieke handriem niet erg compatibel is met hun full-frame spiegelloze body's, of kleinere camerabody's in het algemeen. Misschien wilt u in plaats daarvan de Slide-camerariem.

Als je wat meer bewegingsvrijheid wilt, is een polsband misschien meer iets voor jou. Gordy’s is een klein bedrijf dat zeer goed beoordeelde lederen pols- en nekbanden maakt voor een zeer goede prijs.

Beste handcamerariem

Peak Design Clutch Camera Handstrap

Een stevige camera handriem van Peak Design die werkt met de meeste camerabody's.

Amazon

$ 49,95
 

Beste nekcamerariem: Artisan & Artiest ACAM-316G

Ambachtelijke & Artiest

Pro's

 • ✓ Unieke, stijlvolle constructie
 • ✓ Gemaakt van zacht en duurzaam zijden koord.

Nadelen

 • ✗ Hoog prijskaartje

Handgemaakt in Japan van zijde van veelkleurige draad, de Artisan & Artist ACAM-316G-bandjes zien er geweldig uit. Door de zijden stof zijn deze banden zowel comfortabel om te dragen als sterk genoeg om zwaardere DSLR-camera's vast te houden, zelfs gedurende lange perioden.

Omdat het een speciaal handgemaakt product is, heeft de ACAM-316G een hoger prijskaartje, maar het is het geld waard als je het te besteden hebt.

Deze riem is echter niet bedoeld voor de trouwfotograaf die op zoek is naar een holster met een dubbel lichaam, omdat hij beter past bij een lichtgewicht opstelling. In plaats daarvan is deze Artisan & Artist-riem is vooral goed voor spiegelloze fotografen die op zoek zijn naar iets modieus.

Beste nekcamerariem

Artisan & Artist ACAM-316G

Artisan and Artist levert prachtige en unieke handgemaakte camera-halsbanden die een statement maken.

B&H

Beste camerariem: BlackRapid Classic Retro RS-4

BlackRapid

Pro's

 • ✓ Gewatteerd schoudergedeelte met extra opbergvak
 • ✓ Eenvoudig te gebruiken als je het eenmaal hebt ingesteld
 • ✓ Comfortabel om langere tijd te dragen

Nadelen

 • ✗ Sling-stijl kan in het begin ongemakkelijk zijn

BlackRapid’s Classic Retro RS-4 is een no-nonsense riem met ingehouden styling, perfect voor mensen die iets goed gemaakt en ingetogen willen dat hun camera veilig uit de weg houdt.

Dwars over het lichaam gedragen als een sling, het grote gewatteerde schoudergebied zorgt voor comfort tijdens lange opnamedagen en de riem zelf is gemakkelijk verstelbaar voor de beste pasvorm. Met een karabijnhaak met snelsluiting kunt u de riem van uw camera losmaken zonder het gedoe van vergelijkbare instellingen, en er is een klein opbergvak ingebouwd in de pad.

Sling-riemen zijn niet voor iedereen weggelegd, maar deze biedt een zekere mate van comfort en bruikbaarheid die van gedachten kan veranderen als je op het hek staat. De camera hangt ondersteboven, dus het is gemakkelijker om de grip van je camera vast te pakken en snel te beginnen met fotograferen.

Een draagriem legt het gewicht van de camera ook op de schouder in plaats van op de nek voor meer draagcomfort, dus als je je camera de hele dag bij je wilt hebben, is dit een goede keuze.

Beste camerariem

BlackRapid Classic Retro RS-4

Black Rapid levert een professionele schouderriem voor camera's met de Retro RS-4.

Adorama

Beste camerariem voor wandelen: Peak Design Slide Lite

Peak Design

Pro's

 • ✓ Goede prijs-kwaliteitverhouding, want hij is iets goedkoper dan de Slide
 • ✓ Gemaakt van stevig geweven nylon
 • ✓ Comfortabel om te dragen
 • ✓ Eenvoudig aan te passen

Nadelen

 • ✗ Kan oncomfortabel worden met een superzware opstelling

De slankere versie van de klassieke Slide-riem, de Slide Lite geeft je dezelfde verstelbaarheid en comfort als de grotere versie. Dit is beter voor spiegelloze camera's vanwege het slankere uiterlijk, maar het kan nog steeds zwaardere DSLR's met een bevestigde lens bevatten. Net als de Slide is deze riem geschikt voor een gewicht tot 200 pond.

De siliconen grip aan één kant zorgt ervoor dat de band niet beweegt totdat je dat wilt, een pluspunt bij lange wandelingen met veel lopen. Plus de nylon constructie en gladde stof maken de Slide Lite duurzaam en comfortabel genoeg om de hele dag in de wildernis te dragen. U kunt het bijgeleverde bevestigingssysteem gebruiken om deze draagriemstijl, over de schouder of om de nek te dragen – wat het meest comfortabel is.

Dat gezegd hebbende, wilt u misschien een bredere band als je opstelling zwaar is. Dunne banden hebben de neiging om in te graven wanneer ze aan zware camera's zijn bevestigd en voor langere tijd worden gedragen, dus als je een NatGeo-lens voor dieren in het wild gebruikt, kun je in plaats daarvan de originele Slide gebruiken.

Beste camerariem voor wandelen < img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />

Peak Design Slide Lite camerariem

Slide Lite van Peak Design is duurzaam genoeg om de wildernis in te gaan en comfortabel genoeg om de hele dag te dragen.

Amazon

$ 64,95
 

Beste koop

$ 59,99
 

Beste leren camerariem: Standard 53 van Lucky Camera Straps

Gelukkige camerariemen

Pro's

 • ✓ Goed gemaakt en duurzaam
 • ✓ Goed om mee te reizen
 • ✓ Ziet er geweldig uit en zal er na verloop van tijd alleen maar beter uitzien.

Nadelen

 • ✗ Hoog prijskaartje

Lucky's vlaggenschip Standard 53 is een betaalbare leren band zonder in te boeten aan kwaliteit. Deze riem is met de hand gemaakt van hoogwaardig nubuckleer door een klein bedrijf in Australië. Hij is geschikt voor een gewicht tot 110 pond en bevat een snelontgrendelingssysteem om hem zonder gedoe van uw camera te verwijderen.

Het wordt geleverd in een reeks kleuren die er geweldig uitzien en die geweldige verweerde look krijgen door gebruik. Als je van een vintage look houdt, is dit een goed accessoire om te overwegen.

Slash-proof weefsel en sterk leer maken dit ook een goede reisriem, omdat het voor potentiële dieven moeilijker is om er doorheen te snijden en er met je spullen vandoor te gaan. De Standard 53 heeft smaakvol minimale branding, maar kan worden aangepast met elementen zoals initialen of een logo.

Met iets minder dan $ 100 is de Standard 53 niet goedkoop, maar hij concurreert uitstekend met duurdere leren camerariemen op de markt .

Spiegelloos fotograferen? Lucky maakt ook smalle riemen en polsbanden.

Beste leren camerariem

Lucky camerariemen standaard 53 Camerariem

Lucky Camera-riemen bieden een product op erfstukniveau in hun standaard 53 lederen camerariemen.

Lucky Camera

The Best Camera Accessories of 2022 Beste cameratas Peak Design Everyday Totepack Peak Design Beste statief Vanguard VEO3+263AB aluminium statief Amazon

$249.99
$339.99 Bespaar 26%

Beste externe sluiterontspanner Hahnel Captur Kit Amazon < p class="product-price">$75.73
$119.95 Bespaar 37%

Beste CFexpress-kaart Prograde digitale CFexpress 2.0 Cobalt-geheugenkaart Amazon

$ 273,74
$ 364,99 Bespaar 25%

Beste SD-kaart SanDisk 64 GB Extreme PRO SDXC UHS-I-kaart Amazon

$21,50
$24,99 Bespaar 14%

Beste algehele camerariem Piekontwerp Schuifriem Piekontwerp LEES VOLGENDE

 • › De geweldige OLED-touchscreens van Samsung komen naar laptops
 • › Wine 8.0 helpt je om nog meer Windows-apps op Linux uit te voeren & Mac
 • › De Pocket-app van Mozilla heeft zojuist een grote update gekregen
 • › 6 manieren om tijd te besparen met Automator op Mac
 • › De nieuwste iPad Pro van Apple bereikt de allerlaagste prijs, plus meer
 • › Chromebooks hebben een nieuwe manier om games te spelen