Bekijk: Jacinda Ardern neemt op de laatste dag emotioneel afscheid als premier van Nieuw-Zeeland

0
112

Jacinda Ardern heeft dinsdag emotioneel afscheid genomen van haar laatste dag als premier, sprekend over de vriendelijkheid en empathie die Nieuw-Zeelanders haar hebben getoond, maar zei dat ze klaar was om een ​​zus en een moeder te zijn.

Dagen nadat ze de wereld had verbijsterd door aan te kondigen dat ze “niet meer in de tank had om het land te leiden en zou aftreden, arriveerde de 42-jarige op een bijeenkomst van politici en Maori-oudsten in het kleine stadje Ratana, ten noorden van de hoofdstad Wellington, en werd onmiddellijk omringd door supporters die op zoek waren naar foto's.

“Dank u uit de grond van mijn hart voor het grootste voorrecht van mijn leven,” Ardern vertelde de bijeenkomst in een toespraak. Ze treedt woensdag af en wordt vervangen door de nieuwe Labour-partijleider, Chris Hipkins.

Ardern bracht samen met Hipkins en oppositiepolitici een jaarlijks bezoek aan Ratana, waar een week lang wordt de geboorte van de Maori-profeet Tahupotiki Wiremu Ratana gevierd.

Alleen abonneesVerhalenAlles bekijken

Delhi Confidential: beroemdheden komen samen om EC te helpen kiezers aan te moedigen om…

Toen parlementslid Badnagar tehsil de pandemie bestreed, bushalte omgebouwd tot …Tijgersafari in Corbett-reservaat: SC-panel slaat voormalig minister neer, beleid< /figuur>Dag van de Republiek 2023: Holy Book, North StarApply Nieuwjaarspromotiecode SD25

Gekleed in een zwarte jurk met haar schouders bedekt met een traditionele Maori-mantel, korowai genaamd, leidde ze leden van haar gezelschap als een koper het gemeenschapsterrein op band gespeeld. In de toespraken en bijbehorende liederen en dansen die volgden, spraken ouderlingen met humor en warmte over Ardern.

“Heel erg bedankt dat je ons hebt geleerd om snel lief te hebben,” vertelde een ouderling aan Ardern. Ardern antwoordde en zei dat ze niet van plan was te spreken, maar dat degenen daar weigerden haar een vrijbrief te geven. “Mijn algehele ervaring in deze baan van Nieuw-Zeeland en Nieuw-Zeelanders in deze baan was er een van liefde, empathie en vriendelijkheid,' zei ze.

Het linkse wereldwijde icoon kreeg aandacht omdat ze haar baby naar een vergadering van de Verenigde Naties bracht en een hijab droeg na een bloedbad gericht op moslims. Hoewel ze een doelwit werd van haat en online misbruik door rechtsextremisten op sociale media, zei ze dat ze de baan met liefde in haar hart opzegde.

Advertentie Lees ook | 6 sleutelmomenten uit Jacinda Ardern's ambtstermijn als premier van Nieuw-Zeeland

“Ik wil dat je weet dat ik vertrek met meer liefde en genegenheid voor Aotearoa Nieuw-Zeeland en zijn mensen dan toen ik begon.

Voordat Ardern het terrein betrad, stond Ardern voor mogelijk de laatste keer als premier tegenover de media, breed glimlachend omdat ze weigerde politieke vragen te beantwoorden en zei dat ze nu de verantwoordelijkheid waren van haar opvolger.

“Ik ben klaar om veel dingen te zijn. Ik ben klaar om een ​​backbench MP (parlementslid) te worden. Ik ben klaar om zus en moeder te zijn', zei ze.
Haar dochter Neve is 4 jaar oud en gaat in juni naar school.

Advertentie

Hipkins, the country’ s voormalige Covid-minister, was de enige persoon die was genomineerd om de leider van de Labour Party over te nemen. Hij werd voor het eerst gekozen in het parlement in 2008.