3 sätt att infoga hyperlänkar i Microsoft Excel

0
40
Fascinadora/Shutterstock.com

För snabb åtkomst till en cell, ett dokument eller en webbsida kan du infoga hyperlänkar i ditt Excel-kalkylblad. Klistra bara in en hyperlänk, ge den en läsbar etikett och klicka för att följa länken. Här är några sätt att infoga hyperlänkar i Excel.

Du kan använda Excels inbyggda länkfunktion, HYPERLINK-funktionen, eller helt enkelt ange en URL som konverteras till en länk automatiskt. Låt oss titta på var och en av dessa metoder så att du kan använda den som fungerar bäst för dig.

Innehållsförteckning

< blockquote class="moka_autotoc">

Använd länkfunktionen
Infoga HYPERLINK-funktionen
Skriv eller klistra in en URL

Använd länkfunktionen

Precis som andra Office-program som Word och PowerPoint erbjuder Excel ett länkverktyg som ger dig lite flexibilitet. Du kan länka till en befintlig fil, webbsida, plats i ett ark eller en e-postadress. Du kan till och med infoga en länk för att skapa ett nytt dokument.

RELATERAT: Hur man länkar till ett annat ark i Microsoft Excel

Gå till cellen där du vill lägga till länken. Öppna fliken Infoga, välj rullgardinsmenyn Länk och välj “Infoga länk.” Alternativt kan du högerklicka, flytta till länk och välja “Infoga länk.”

När rutan Infoga hyperlänk öppnas ser du dina länkalternativ.

Befintlig fil eller webbsida: Välj en fil från den aktuella mappen eller listan över senaste filer eller välj en webbsida från bläddrade sidor eller ange URL:en i adressrutan.

Placera i det här dokumentet: Välj arket och ange cellen i rutan ovan eller välj ett definierat namn.

Skapa ett nytt dokument: Ge dokumentet ett namn, ändra eventuellt sökvägen och välj när det nya dokumentet ska redigeras.

E-postadress: Välj en nyligen använd e-postadress eller ange en längst upp . Ange eventuellt en ämnesrad. Du ser bara det här alternativet om du sparar arbetsboken lokalt istället för automatiskt på OneDrive.

Text som ska visas: Överst på Infoga hyperlänk kan du ange visningstexten du vill använda för länken istället för att visa själva länken.

När du har fyllt i fälten för alternativet du väljer ovan klickar du på “OK” för att infoga länken i cellen.

Tips: Du kan föra muspekaren över hyperlänken för att se sökvägen.

Infoga HYPERLINK-funktionen

Ett alternativ till länkfunktionen är HYPERLINK-funktionen i Excel. Med den här funktionen kan du skapa en anpassad formel som länkar till ett befintligt ark, arbetsbok på ditt intranät eller fil på en annan enhet. Du kan också länka till ett Word-dokument eller direkt till ett Word-bokmärke.

RELATERAT:Hur man återanvänder eller flyttar ett bokmärke i Microsoft Word

Syntaxen för formeln är HYPERLINK (plats, text) där det första argumentet krävs och innehåller hela sökvägen och filnamnet som länken. För det andra argumentet kan du skriva in text inom citattecken eller en cellreferens för att visa vänlig text för länken.

För att länka till cell A1 i Blad2 i den aktuella arbetsboken (NewBook.xlsx) med visningstexten Klicka här, du skulle använda den här formeln:

=HYPERLINK(“[NewBook.xlsx]Sheet2!A1″,”Klicka här”)

För att länka till cell A1 i Blad2 i en arbetsbok på webben (i vårt fall finns den på https://oursite.com/report.xlsx) och visa texten Visa rapport, du&#8217 ;d använd den här formeln.

=HYPERLINK(“[https://oursite.com/report.xlsx]Sheet2!A1″,”Visa rapport”)

För att länka till bokmärket Förslag i ett Word-dokument (i vårt fall är det C:UsersSandyDesktopWordDoc.docx) med visningstexten i cell D1, skulle du använda den här formeln:< /p> =HYPERLINK(“[C:UsersSandyDesktopWordDoc.docx]Proposal”,D1)

För fullständig information och ytterligare alternativ för funktionen, ta en titt på hur man använder HYPERLINK-funktionen.

Skriv eller klistra in en URL

Om du vill lägga till en hyperlänk i Excel för en webbplats eller sida kan du helt enkelt ange URL:en eller klistra in den i en cell. När du gör det och trycker på Retur eller Retur blir URL:en en klickbar länk. Det är snabbare än att använda länkverktyget eller HYPERLINK-funktionen och är särskilt användbart om du inte nödvändigtvis behöver länken för att se attraktiv ut.

RELATERAT: < strong>Hur man klistrar in text utan att formatera nästan var som helst

Det finns dock en inställning som du måste aktivera för att detta ska fungera. Det är en hyperlänksinställning som kan vara aktiverad som standard, men du bör kontrollera ändå för att vara säker på att den inte har inaktiverats. För att kontrollera inställningen, välj Arkiv > Alternativ och välj “Proofing” till vänster. Till höger klickar du på “Autokorrigeringsalternativ.”

I rutan som öppnas går du till fliken Autoformat medan du skriver. Markera rutan för Internet- och nätverksvägar med hyperlänkar i den övre delen. Klicka på “OK” för att spara ändringen och “OK” igen i rutan för Excel-alternativ.

Nu kan du skriv bara in eller klistra in en webblänk i en cell och tryck på Retur eller Retur. Du bör se URL:en länkad och kan klicka för att besöka webbplatsen eller sidan.

För att använda visningstext för länken i stället för URL:en kan du använda HYPERLINK-funktionen med plats- och textargumenten enligt beskrivningen ovan. Eller högerklicka på cellen och välj “Redigera länk.” Skriv sedan in visningstexten högst upp och klicka på “OK” för att spara den.

Med hjälp av hyperlänkar i Microsoft Excel kan du kan snabbt hoppa till en annan plats, ark, fil eller webbplats på webben. Tänk på dessa metoder när du skapar ditt nästa Excel-ark.

För mer, titta på hur du länkar eller bäddar in ett Excel-ark i Word.

LÄS NÄSTA

    < li>› 6 sätt att spara tid med Automator på Mac
  • › Chromebooks har ett nytt sätt att spela spel
  • › Samsung’s fantastiska OLED-pekskärmar kommer till bärbara datorer
  • › Wine 8.0 hjälper dig att köra ännu fler Windows-appar på Linux & Mac
  • › Mozilla’s Pocket App har precis fått en stor uppdatering
  • › Apples nyaste iPad Pro når lågt pris genom tiderna, plus mer