World Economic Forum samtykker i å gjøre endringer i kriteriene for rapporter om kjønnsgap

0
65

World Economic Forum (WEF) vil ta hensyn til kvinners deltakelse på panchayat-nivå for å rangere land i sine fremtidige Global Gender Gap-rapporter, som vil forbedre Indias posisjon på globalt nivå. Det internasjonale organet undersøker på nytt og endrer indeksene for rangeringen i henhold til en skriftlig forsikring gitt til Union Women and Child Development Minister Smriti Irani som hadde ledet en indisk delegasjon til Davos nylig, og gjentok “feilene” i rangeringssystemet.

«Å fullstendig ignorere politisk deltakelse på panchayat-nivå i India fører til et mangelfullt og urettferdig syn på kvinners empowerment. En ting er at et system ikke eksisterer… men noe helt annet for et system å eksistere, men bli fullstendig ignorert. WEF har nå gått med på å inkludere dette for rangering, noe som er en enorm seier for India. Det vil også være til nytte for land globalt og gi et mer faktabilde av kvinners empowerment,” sa en høytstående embetsmann.

Det er 1,4 millioner kvinner i det indiske panchayat-systemet hvis politiske bidrag nå vil bli oppregnet, la tjenestemenn til.

Så langt har WEF sett på fire store vertikaler for å vurdere kjønnsgapet i et land – økonomisk deltakelse, politisk deltakelse, helse- og utdanningsnivå. For kvinners politiske deltakelse ser WEF på antall kvinner i unionskabinettet og medlemmer i begge parlamentets hus.

Subscriber Only StoriesView All

UPSC Key – 25. januar 2023: Vet om Egypt, India og Non-Aligned Movem…

Å bruke dyrenavn for å misbruke hverandre er en stereotypi som vi kunne gjøre med…

I Odishas regnfôrede Malkangiri hjelper en vannordning bøndene med å dyrke en seco …

Delhi Confidential: En spesiell hirsedisk i Delhi L-G’s At Home…Bruk nyttårskampanjekode SD25

“Den tok ikke engang hensyn til statsministre, kvinnelige parlamentsmedlemmer og statsministre, som vi mener er en stor unnlatelse og måtte bli rettet,'' la tjenestemenn til.

Forklart

Panchayat Push

I WEF 2022-rapporten om globale kjønnsgap rangerte India 135, og falt til og med bak Sri Lanka, Bangladesh og Nepal. Tjenestemenn føler at inkludering av data om kvinners deltakelse på panchayat-nivå helt sikkert vil presse Indias rangering opp på den globale scenen.

Saadia Zahidi, administrerende direktør for Center for the New Economy and Society som produserer rangeringen på vegne av forumet, har skrevet til Irani og sagt at WEF i de kommende årene vil samarbeide med den indiske regjeringen om spørsmål som reises av ministeren. på forumet «å vurdere på en globalt sammenlignbar måte kvinners deltakelse i lokale politiske beslutninger''.

WEF vil også på sin digitale plattform vise frem virkningen den indiske regjeringen har oppnådd gjennom sine kjønnsbudsjetteringssystem, «fremme likestilling i alle sektorer og på alle styringsnivåer». For dette vil WEF samarbeide med den 15. finanskommisjonen.

Annonse

WEF vil også etablere en ‘Skills and Gender Parity Accelerator’ i India for å identifisere og oppskalere målrettede offentlig-private initiativer som vil forberede den indiske arbeidsstyrken for fremtiden, sa Zahidi i sitt brev.

“India er det eneste landet i verden som har en kjønnsspredning av midler og kjønnsbudsjettering. Det var viktig å bli vurdert. Vi har forhandlet om at disse indikatorene skal inkluderes, og WEF har sagt ja. India har også kommunisert hvordan ulike ordninger – som Jan Dhan Yojana, Mudra og Stand Up India – har hatt en innvirkning på kvinners empowerment,” la tjenestemennene til.

© The Indian Express (P) Ltd.