WHO ber om tiltak for å forhindre død på grunn av forurensede siruper

0
63

Med minst 300 dødsulykker i tre land knyttet til kontaminerte reseptfrie siruper for barn, har Verdens helseorganisasjon (WHO) bedt regulatorer i alle medlemsland om å fjerne forurensede siruper fra sirkulasjonen, øke markedsovervåkingen, og forhindre bruk av substandard og forfalskede medisiner.

I en uttalelse mandag ba WHO også produsenter om å kjøpe kun farmasøytiske ingredienser og teste dem.

Les også |Hostesirupdødsfall: Indias stoff regulator må slutte å behandle folkehelsekriser som PR-problemer

Den sa at slike tilfeller var rapportert fra syv land, og de fleste ofrene var barn under fem år.

“Siden dette ikke er isolerte hendelser, oppfordrer WHO ulike nøkkelinteressenter som er engasjert i medisinsk forsyning kjede for å iverksette umiddelbare og koordinerte tiltak», sa WHO i sin uttalelse.

Subscriber Only StoriesView All

UPSC Key – 25. januar 2023: Vet om Egypt, India og Non-Aligned Movem…

Å bruke dyrenavn for å misbruke hverandre er en stereotypi som vi kunne gjøre med…

I Odishas regnfôrede Malkangiri hjelper en vannordning bøndene med å dyrke en seco …

Delhi Confidential: En spesiell hirsedisk ved Delhi L-G’s At Home…Bruk nyttårskampanjekode SD25

Den mellomstatlige organisasjonen hadde tidligere fortalt The Indian Express at “ingen direkte koblinger mellom disse tre hendelsene /varsler er etablert. Undersøkelsene fortsetter imidlertid. Vi ønsker derfor ikke å spekulere i årsakene.»

WHO reiste den første av de tre medisinske varslene i oktober for fire siruper produsert av India-baserte Maiden Pharmaceuticals knyttet til dødsfall i Gambia. Det andre varselet ble reist i november for åtte siruper produsert av fire selskaper knyttet til dødsfall i Indonesia. Det tredje varselet ble reist i januar for to siruper, produsert igjen av et indisk firma Marion Biotech, knyttet til dødsfall i Usbekistan.

Alle sirupene ble enten mistenkt eller bekreftet å inneholde to forurensninger – etylenglykol og dietylenglykol – giftige for mennesker og kan forårsake magesmerter, oppkast, diaré, manglende evne til å tisse, hodepine og endret mental tilstand. Enda viktigere, det kan føre til akutt nyreskade som kan være dødelig hos barn.

Annonse

WHO har bedt regulatorer og myndigheter om å oppdage og fjerne produktene som de medisinske varslene ble reist for, sikre at alle medisinske produkter er godkjent for salg av kompetent myndighet og innhentet fra lisensierte leverandører, øke risikobaserte inspeksjoner av produksjonssteder, øke markedet overvåking, og sørge for at substandard og forfalskede medisiner ikke selges eller brukes.

Etter at hendelsene kom frem, gjennomførte Indias apex narkotikaregulator inspeksjoner av produksjonsanleggene til både Maiden Pharma og Marion Biotech, og stengte dem om å finne brudd på god produksjonspraksis. Legemiddelregulatoren har siden begynt å utføre risikobasert inspeksjon av andre produksjonssteder over hele India.

Den mellomstatlige organisasjonen ba produsenter om å kjøpe kun ingredienser av “farmasøytisk kvalitet” fra kvalifiserte leverandører, teste dem før de brukes , sikre produktkvalitet gjennom sertifikater for analyser basert på passende testresultater, og “føre nøyaktige, fullstendige og korrekte journaler.”

Annonse

Eksperter mener at de to forurensningene kan komme inn i siruper på grunn av bruk av løsemidler av ikke-farmasøytisk kvalitet som propylenglykol eller glyserin der aktive ingredienser er oppløst for å lage sirup.

© The Indian Express (P) Ltd