Home Dutch Weet waarom Internationale Onderwijsdag wordt gevierd op 24 januari

Weet waarom Internationale Onderwijsdag wordt gevierd op 24 januari

0

De Internationale Dag van het Onderwijs wordt jaarlijks gevierd op 24 januari. Dit jaar wordt dit voor de vijfde keer gevierd, met als thema 'investeren in mensen, prioriteit geven aan onderwijs'.

Het evenement wordt gevierd op 25 januari in het hoofdkantoor van UNESCO in New York. “Internationale Dag van het Onderwijs 2023 zal een wereldwijd platform zijn om politieke mobilisatie te ondersteunen, nationale toezeggingen en wereldwijde initiatieven voort te zetten, en publieke betrokkenheid te vergroten ten gunste van onderwijs als de weg naar vrede, duurzame ontwikkeling en individueel en collectief welzijn.” de genoemde VN-release. Internationale Onderwijsdag 2023 | Bereidt het Indiase schoolonderwijs studenten voor op studieplannen in het buitenland?

UNESCO zet dit jaar in op meisjes en vrouwen in Afghanistan die hun recht op onderwijs is ontnomen. Het roept op tot onmiddellijke opheffing van het verbod dat hun toegang tot onderwijs beperkt.

Volgens UNESCO gaan maar liefst 244 miljoen kinderen en jongeren niet naar school en zijn wereldwijd 771 miljoen volwassenen analfabeet.

Op 3 december 2018 heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) een resolutie aangenomen die mede is opgesteld door Nigeria en 58 andere lidstaten, waaruit de “niet-aflatende politieke wil blijkt om transformatieve acties voor inclusief, rechtvaardig en kwaliteitsvol onderwijs voor iedereen te ondersteunen .” © IE Online Media Services Pvt Ltd