Wacht, kun je je vaatwasser schoonmaken met Kool-Aid?

0
28
Leszek Glasner/Shutterstock.com

Als je nog niet wist dat je je vaatwasser moet schoonmaken, nu dan wel. Hoewel er allerlei reinigingsmethoden voor de vaatwasser beschikbaar zijn, zou één hack je kunnen verrassen.

Je kunt Citroen Kool-Aid gebruiken om je vaatwasser schoon te maken, en ja, we zijn ons er volledig van bewust hoe raar dat klinkt. Maar er is enige wetenschap aan het werk over waarom het werkt.

Deze hack circuleert al geruime tijd op internet, maar bij The Kitchn heeft de outlet het echt op de proef gesteld. Er zijn enkele dingen die u moet weten als u het zelf wilt proberen. Eerst moet je ongezoete citroen Kool-Aid krijgen. Als je niet ongezoet wordt, krijg je een kleverige puinhoop.

Affresh Vaatwasserreiniger

Wilt u geen risico's nemen? Pak wat traditionele reiniger.

Amazon

$ 6,99
$ 8,99 Bespaar 22%

Nu, op naar het wetenschappelijke gedeelte. Het tweede dat u moet weten, is dat u de smaak van citroen (of limonade) moet hebben. Waarom? Een van de eerste drie ingrediënten is citroenzuur. Als je nog niet bekend bent, citroenzuur is dezelfde stof in citroenen die ervoor zorgen dat ze reinigingsproducten bevatten. Het kan vuil afbreken en smurrie losmaken. Daarom werkt de Kool-Aid.

Verwacht nu, volgens het experiment van The Kitchn, geen glanzende, gloednieuwe vaatwasser. Er kan een klein beetje vuil achterblijven, maar het citroenzuur zou er genoeg doorheen moeten zijn gebroken, zodat je alleen maar een spons langs zichtbaar vuil hoeft te halen. Het zou er meteen uit moeten komen.

Als je een leuke schoonmaakhack wilt proberen, is deze misschien de moeite waard. Uiteindelijk is Kool-Aid echter niet veel goedkoper dan een echte vaatwasmachinereiniger, dus als je alleen je vaatwasser wilt schoonmaken en niet aan een schoonmaakexperiment wilt beginnen, koop dan een schoonmaakmiddel. /p>