Verdachte van massale schietpartij in Los Angeles pleegt zelfmoord in busje: politie

0
57

Autoriteiten zeggen dat de verdachte van een schietpartij in een dansclub in Californië waarbij 10 doden vielen zichzelf heeft neergeschoten en zelfmoord heeft gepleegd.

Los Angeles County Sheriff Robert Luna zei zondag dat de man zelfmoord pleegde toen politieagenten sloten het busje in dat hij gebruikte om de plaats van een poging tot tweede schietpartij te ontvluchten.

Lees ook |Chinezen bidden voor gezondheid in het nieuwe maanjaar terwijl het dodental door Covid stijgt

Luna identificeerde de verdachte op 72-jarige leeftijd -oude Huu Can Tran. Hij zei dat er geen andere verdachten vrij rondlopen.

Wetshandhavers zwermden zondagmiddag in een wit busje waarvan ambtenaren vermoedden dat het werd bestuurd door een schutter die het vuur opende op een ballroomdansstudio in Zuid-Californië, waarbij 10 mensen om het leven kwamen en 10 anderen gewond raakten.

Alleen abonnees bekijkenAlles bekijken< img src="https://images.indianexpress.com/2023/01/UPSC-KEY-Pic-With-Logo-43.png?resize=450,253" />

UPSC Key- 24 januari 2023: Weet over Netaji Subhas Chandra Bose, Trans …

De terughoudendheid van Duitsland ten opzichte van tanks komt voort uit zijn geschiedenis en zijn politiek< /figuur>Upendra Singh Kushwaha en Nitish Kumar: een lange haat-liefdeverhoudingVoor technologiebedrijven leveren jaren van gemakkelijk geld op in moeilijke tijdenPas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe Het lichaam van Huu Can Tran wordt op zondag 22 januari 2023 uit een busje gehaald door de lijkschouwer van Los Angeles County in Torrance, Californië. (AP)

De politie omsingelde het busje urenlang met tactische voertuigen en vrachtwagens voor explosievenonderzoek voordat ze naar binnen gingen. Het lichaam van een persoon leek over het stuur te hangen en werd later uit het voertuig gehaald, maar de autoriteiten konden de persoon niet onmiddellijk identificeren.

Los Angeles County Sheriff Robert Luna heeft eerder foto's vrijgegeven van een Aziatische man waarvan werd aangenomen dat hij de verdachte was, maar hij gaf de naam van de man niet vrij.

De klopjacht kwam nadat een schutter 10 mensen had gedood. in een ballroomdansstudio laat op zaterdag tijdens de viering van het nieuwe maanjaar in de overwegend Aziatisch-Amerikaanse gemeenschap van Monterey Park. Hij heeft waarschijnlijk geprobeerd een tweede danszaal aan te vallen, maar slaagde er niet in, aldus de autoriteiten.

Advertentie Wetshandhavers zwermden zondagmiddag het witte busje binnen waarvan ambtenaren vermoedden dat het werd bestuurd door een schutter die het vuur opende op een dansstudio in Zuid-Californië, waarbij meerdere mensen om het leven kwamen en gewond raakten. (AP)

Het busje werd gevonden in Torrance, een andere gemeenschap waar veel Aziatische Amerikanen wonen, ongeveer 34,5 kilometer van die tweede locatie.

De schietpartij veroorzaakte een golf van angst door Aziatisch-Amerikaanse gemeenschappen in de omgeving van Los Angeles en wierp een schaduw over de nieuwjaarsfeesten in het hele land. Andere steden stuurden extra agenten om de vieringen te bewaken.

Luna zei dat bij de schietpartij in de Star Ballroom Dance Studio in Monterey Park vijf vrouwen en vijf mannen om het leven kwamen en nog eens 10 mensen gewond raakten. 20 tot 30 minuten later kwam een ​​man met een pistool de Lai Lai Ballroom in het nabijgelegen Alhambra binnen.

Advertentie

De autoriteiten denken dat de twee gebeurtenissen met elkaar verband houden. Ze boden geen details over een mogelijk motief.

De helikopter van een sheriff uit Los Angeles County stijgt op naast een commandopost in Torrance , Californië, zondag 22 januari 2023. (AP)

De verdachte ging de Alhambra-club binnen met een pistool en mensen ontworstelden hem het wapen voordat hij vluchtte, zei Luna.

Uren eerder zei Luna dat de autoriteiten op zoek waren naar een wit busje nadat getuigen hadden gemeld dat ze de verdachte in zo'n voertuig uit het Alhambra hadden zien vluchten.

“We denken dat er een persoon in dat voertuig zit. We kennen hun toestand niet, maar we gaan daar op de veiligste manier mee omgaan en proberen die persoon te identificeren. Zou het onze verdachte kunnen zijn? Mogelijk,” Zei Luna.

In antwoord op een vraag zei Luna dat het mogelijk was dat de persoon die in het busje was gebarricadeerd dood was.

Advertentie

Leden van een SWAT-team gingen korte tijd later het busje binnen en bekeek de inhoud voordat hij wegliep. Het was onduidelijk wat ze vonden.

Autoriteiten zeiden zondag dat ze de naam van de verdachte kennen, maar weigerden deze vrij te geven omdat het hun vermogen om hem te arresteren zou kunnen bemoeilijken. Maar ze hebben wel een foto vrijgegeven waarop een Aziatische man met een bril en een muts te zien is.

Advertentie

De sheriff weigerde te zeggen welk type wapen werd teruggevonden in Alhambra. Hij zei dat onderzoekers geloven dat het wapen dat in Monterey Park werd gebruikt geen aanvalsgeweer was.

Het bloedbad was de vijfde massamoord in het land deze maand. Het was ook de dodelijkste aanslag sinds 24 mei, toen 21 mensen om het leven kwamen op een basisschool in Uvalde, Texas.

Advertentie

Monterey Park is een stad met ongeveer 60.000 inwoners aan de oostelijke rand van Los Angeles en is voornamelijk samengesteld uit Aziatische immigranten uit China of Aziatische Amerikanen van de eerste generatie. De schietpartij vond plaats in het hart van het centrum, waar rode lantaarns de straten versierden voor de festiviteiten van het nieuwe maanjaar. Een politieauto stond geparkeerd bij een groot spandoek met de tekst “Gelukkig Jaar van het Konijn!”

De viering in Monterey Park is een van de grootste in Californië. Er waren twee dagen feest gepland, die de afgelopen jaren door maar liefst 100.000 mensen werden bijgewoond. Maar ambtenaren annuleerden de evenementen van zondag na de schietpartij.

Tony Lai, 35, uit Monterey Park was stomverbaasd toen hij naar buiten kwam voor zijn vroege ochtendwandeling om te horen dat de geluiden die hij 's nachts hoorde geweerschoten waren.

p>

“Ik dacht dat het misschien vuurwerk was. Ik dacht dat het misschien iets te maken had met het nieuwe maanjaar,' zei hij. “En we krijgen hier niet eens veel vuurwerk. Het is raar om dit te zien. Het is hier echt veilig. We zitten midden in de stad, maar het is echt veilig.”

Wynn Liaw, 57, die ongeveer twee blokken van de studio in Monterey Park woont, zei dat ze geschokt was dat zo'n misdaad zou gebeuren , vooral tijdens de nieuwjaarsvieringen.

“Chinezen, ze vinden Chinees Nieuwjaar heel, heel bijzonder” – een tijd waarin “je het hele jaar niets doet dat ongeluk brengt”, zei ze.

Ze nam een ​​foto van de activiteit buiten de studio om naar familie en vrienden te sturen in China “om hen te laten weten hoe gek de VS aan het worden is met al deze massale schietpartijen, zelfs in het nieuwe jaar.”

Een database van Associated Press/USA Today over massamoorden in de VS laat zien dat 2022 een van de slechtste jaren van het land was met 42 van dergelijke aanvallen – het op een na hoogste aantal sinds de creatie van de tracker in 2006. De database definieert een massamoord waarbij vier mensen om het leven kwamen, de dader niet meegerekend.

Het laatste geweld komt twee maanden nadat vijf mensen werden gedood in een nachtclub in Colorado Springs.

President Joe Biden en procureur-generaal Merrick Garland werd ingelicht over de situatie, zeiden assistenten. Biden zei dat hij en first lady Jill Biden dachten aan de doden en gewonden, en hij droeg de federale autoriteiten op om het onderzoek te ondersteunen.

De schietpartij vond plaats in de Star Ballroom Dance Studio, een paar blokken van het stadhuis op Monterey Garvey Avenue, de belangrijkste verkeersader van Park, die bezaaid is met winkelcentra van kleine bedrijven waarvan de borden zowel in het Engels als in het Chinees zijn. Kantonees en Mandarijn worden beide veel gesproken, er worden Chinese feestdagen gevierd en er worden regelmatig Chinese films vertoond in de stad.

Het bedrijf bood danslessen aan van tango tot rumba tot foxtrot, en huurde ruimte voor evenementen. Op zaterdag, zei de website, organiseerde het vanaf 20.00 uur een evenement genaamd “Star Night”. tot 23.30 uur