Valve Steam Deck Review: Klassad E för alla

0
39

Betyg:
9/10
? < ul>

 • 1 – Absolut hett sopor
 • 2 – Sorta ljummet sopor
 • 3 – Starkt felaktig design
 • 4 – Vissa fördelar, många nackdelar< /li>
 • 5 – Acceptabelt imperfekt
 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Utmärkt, men inte bäst i klassen
 • 8 – Fantastiskt, med några fotnoter
 • 9 – Håll käften och ta mina pengar
 • 10 – Absolute Design Nirvana
 • Pris:
  Från 399 $
  Steam < figure style="width: 1920px" class="wp-caption alignnone">Marcus Mears0″ III/Review Geek

  Steam-däcket är mångsidigt och kraftfullt nog att köra nästan vad du vill. Bullriga fans, knapp batteritid och en och annan SteamOS-hicka är Steam Deck den mest spännande speltekniken i det senaste minnet.

  Jag har spelat mina favorittitlar på Valve’s Steam Deck i flera månader nu. Även om jag inte kan säga att den är fri från brister, är det utan tvekan den mest spännande speltekniken jag har använt under de senaste åren. Steam-däcket låter dig spela vad du vill, med naturliga kontroller, var du än är.

  Valves handhållna speldator från 2022 är utrustad med specifikationer på skrivbordsnivå, en rad intuitiva kontrollmetoder, det kraftfulla Arch-baserade SteamOS-operativsystemet och en 7-tums pekskärm på 1280 x 800 px. Dess nackdelar, som en fläkt som gör sitt bästa intryck av en hårtork under långa nedladdningar och stressiga spelsessioner, gör inte mycket för att avskräcka Steam Deck från att ge spelarna en smidig, njutbar spelupplevelse.

  Obs!Jag kommer att täcka mellanskiktet ($529, 256GB NVMe SSD) Steam Deck i den här recensionen. Om du väljer instegsversionen på $399 (64 GB eMMC) får du mindre, långsammare lagring än mid-tier-däcket (och inga Steam Community-förmåner, som animerade profilbilder och bakgrunder). Det dyraste alternativet ($649, 512 GB NVMe SSD) fördubblar lagringsutrymmet för mellanklassmodellen, kommer med etsat glas mot reflexer och ger dig fler virtuella förmåner för din Steam-profil.

  Här är vad vi Gilla

  • Utmärkt kontrolllayout och anpassning
  • Kapabel hårdvara kan köra de flesta spel
  • Kvalitetskänsla i handen
  • SteamOS är lätt att använda och mixtra med
  • Lätt att bära

  Och vad vi inte gör

  • Högljudda fans i resurshungriga situationer
  • Flygande batteritid
  • Några buggar och saknade funktioner i SteamOS

  Recension Geeks expertgranskare går praktiskt in på varje produkt vi recenserar. Vi testar varje hårdvara i timmar i den verkliga världen och kör dem genom riktmärken i vårt labb. Vi accepterar aldrig betalning för att rekommendera eller recensera en produkt och samlar aldrig ihop andras recensioner. Läs mer >>

  Innehållsförteckning

  Design och display: Souped-Up Sega Game Utrustning
      Svart-på-svart-design
      En kvalitetsdisplay
      Du har kontroll
      Ljud: Förvånansvärt inte dåligt
  Prestanda: AAA-titlar? Inga problem
      Välj ett spel, vilket spel som helst
      Lagring: tillräckligt utbyggbart
  SteamOS: Användarvänlig Linux med några få hicka
  Batteritid och laddning: Behöver en Power-Up

  Vanliga frågor
  Bör du köpa Valve Steam Deck?

  Design och display: Uppsupad Sega Game Gear

  Marcus Mears III/Review Geek

  • Skärm: Optiskt bunden IPS LCD
  • Skärmstorlek: 7 tum
  • Upplösning: 1280 x 800 px (16:10)
  • Ljusstyrka: 400 nits
  • Refresh Rate: 60Hz

  Kommer du ihåg Sega Game Gear? Föreställ dig att den är uppdaterad med 2020-talets teknik och sammansmält med en Nintendo Switch; det är vad jag tänker på när jag ser ett Steam-däck.

  Svart-på-svart-design

  Marcus Mears III/Recensionsnörd< /figure>

  Steam-däcket är en matt svart finish med glänsande svarta detaljer, och försöker inte göra ett modestatement. Dess hårdplastchassi låter skärmen ha rampljuset och smälter in i bakgrunden medan du korsar okända världar i No Man’s Sky eller håller dina kunder glada i Travellers Rest.

  På nästan en fot tvärs över (11,7 tum), hålls Steam Deck bekvämt i samma positioner som du skulle använda en kontroller uppe vid bröstet eller nere nära ditt knä. Den är dock betydligt tyngre än en kontrollenhet; Med en vikt på 1,48 lbs (23,6 oz), har Valve’s handdator en fin balans mellan en billig plastkänsla och en 10-kilos hantel. Jag brukar inte vara trött på underarmen eller handleden när jag använder Steam Deck, även om jag vanligtvis byter position då och då.

  Valve är inte främmande för att sälja kosmetiska skinn som kompletterar spelare’ föremål i spelet (Dota 2’s årliga turnering, The International, fick in en prispott på $40 018 195 2021 som ett resultat av crowdfunding). Du kommer dock inte att hitta några officiella Steam Deck-skins (eller wraps) på Steams hemsida—speljätten säljer inga. Så om du inte letar efter en ansiktslyftning från tredje part från ett företag som dbrand, är den enda färgen du ser på Steam Deck den ljusgrå accenten på knapparna och tumstickorna.

  Växla visning i full storlek1 av 3Föregående bild
  Marcus Mears III/Recension GeekNästa bild Föregående bild
  Marcus Mears III/Recension GeekNästa bild Föregående bild
  Marcus Mears III/Recension GeekNext Slide

  När du flyttar till den övre kanten av Steam Deck, från vänster till höger (exklusive triggers), har du volymkontroller, ett 3,5 mm hörlurs-/mikrofonuttag, en fläkt och ventil, en USB Type-C-port, en status-LED och strömknappen. Dessa kontroller är lätta nog att nå medan du är i spelet, och placeringen av USB-C-porten är inte en börda att nå med laddningskabeln. Du kan dock känna lite värme som strålar ut från ventilen på ovansidan om dina fingrar borstar baksidan av Steam Deck eller korsar fläktens luftflöde.

  Undersidan av Steam Deck är mycket mindre befolkat, endast inrymmer en SDXC-kortplats för expansion av microSD-lagring. Runt baksidan finns det fyra paddelknappar, en ventil och en infälld ventillogotyp.

  En kvalitetsdisplay

  Jag var lite orolig för att 7-tumsskärmen skulle vara för liten, men det är faktiskt en mycket bekväm storlek för de flesta scenarier. I vissa fall gör upplösningen på 1280 x 800 px texten ganska liten och svår att läsa, men för det mesta hindrar inte skärmens storlek och upplösning min spelupplevelse.

  Du kan argumentera för en högre uppdateringsfrekvens—vissa spelare, särskilt de som har varit låsta vid 30FPS på konsoler tidigare, kanske faktiskt välkomnar 60Hz med öppna armar—men allt högre, och jag har en känsla batteriet skulle helt sönderfalla så fort du tryckte på “Spela” (Jag diskuterar batteriet mer i ett senare avsnitt).

  Och 60FPS är inte heller för illa; Jag föredrar grafik med högre upplösning vid 60 FPS framför lägre upplösning vid 144 FPS för många spel, särskilt enspelartitlar som Days Gone och Horizon Zero Dawn. Men om du spelar konkurrenskraftiga titlar som Rocket League med 120FPS eller högre kanske du vill ha mer än vad Steam Deck ger dig.

  RELATERATHur påverkar uppdateringsfrekvensen spel?

  Jag gillar mina skärmar ljusa. De behöver inte konkurrera med solen, men jag letar efter klara, livfulla färger. Steam Deck levererar en toppljusstyrka på 400 nits, vilket inte är något att håna. Visst, det är ingen 2000-nit iPhone 14 Pro, men den är tillräckligt ljus för att undvika mina klagomål.

  Jag valde inte det toppklassiga Steam Deck med antireflexglas, och konsekvenserna av det beslutet dyker upp då och då. Ta en biltur bredvid ett fönster till exempel. Om du spelar ett särskilt dystert spel (eller ett med svarta fält) kanske du ser mer av din reflektion än du gör detaljerna på skärmen. Detta är inte fallet hela tiden; Jag skulle kalla spelhindrande bländning som mest sällsynt. Men om du främst spelar i soliga områden, kanske du vill välja antireflexalternativet (eller ett skärmskydd från tredje part).

  Du har kontroll

  Växla vy i full storlek1 av 4Föregående bild
  Marcus Mears III/Granska GeekNext Slide Föregående bild
  Marcus Mears III/Recension GeekNext Slide Föregående bild
  Marcus Mears III/Recensera GeekNext Slide Föregående Slide
  Marcus Mears III/Review GeekNext Slide

  Steam Deck´s kontrollkarta var en av de mest intressanta aspekterna för mig när jag tittade på den för första gången. Vanligtvis är du begränsad till kontroll-, mus- eller pekskärmsingångar eller någon kombination från den listan. Med Steam-däcket får du alla tre.

  Om du vill spela spel som Cities: Skylines från stadsbyggargenren kommer du förmodligen att använda de inbyggda styrplattorna på vardera sidan av handenheten. Dessa är kanske de mest spännande av alla Steam-däckets kontroller. Jag tänkte att det här skulle vara en eftertanke som jag främst skulle använda för att surfa på YouTube när jag inte var med i ett spel, men jag hade fel. Styrplattorna är ett utmärkt sätt att spela spel som kräver musingång, och du kan kombinera dem med triggers för att bättre efterlikna kringutrustningen; styrplattan flyttar markören och vänster och höger trigger fungerar som respektive musknapp. När du rullar med en styrplatta kommer du att känna ett haptiskt mullrande som indikerar om det är aktivt eller inte, vilket är en trevlig extra touch.

  Å andra sidan, om du lägger öde i en actionspäckad tvåstavsskjutare som The Binding of Isaac: Rebirth eller griper in i din senaste själsliknande titel (Sekiro: Shadows Die Twice for me), du kommer troligen att vilja använda styrenhetens layout. Steam-däckets högra sida har ABXY-knappar, höger tumspak och styrplatta, en menyknapp och snabbåtkomstknapp. Den vänstra sidan innehåller D-pad, Visa-knapp, vänster tumspak och styrplatta, och Steam-knappen.

  Tumspakarna har ett tillfredsställande motstånd, tillräckligt för att du inte ska slänga runt kameran om du borstar stickan, men inte så mycket att mikrojusteringar blir omöjliga. Jag hatar grötig kontroller, så jag blev glad över att känna det haptiska klicket som kommer med varje tryck på Steam Deck's ABXY och navigeringsknappar.

  Avtryckarna har också en fin taktil bula när de är i botten, även om jag önskar att de tillät bara ett hår längre resavstånd. Du kan fortfarande trycka ned avtryckaren halvvägs (tänk att köra halvfart i ett racingspel som Forza Horizon 5), men det är lite av en balansgång eftersom avtryckarna inte behöver tryckas ner mycket för att aktiveras fullständigt.

  RELATERATHur man mappar om Xbox, PlayStation , och andra kontrollknappar i Steam

  Stötfångarna finns där också. Jag kunde ta dem eller lämna dem; de känns platt och lite obekväma jämfört med en Xbox 360-kontroller (som kom ut för nästan 20 år sedan, förresten), men de gör sitt jobb bra.

  Sistligen stöder den 7-tums pekskärmen 10 -finger multitouch-kontroll, även om jag tycker att det mestadels används som en catch-all för irriterande menyer och UI-objekt som ännu inte stöder Steam Deck's kontrollschema.

  Men genom att använda en liknande process som när du mappar om andra knappar i Steam, kan du anpassa kontrolllayouten för varje spel i ditt bibliotek. Du kan binda varje knapp manuellt om du vill, eller så kan du använda en av mallarna som tillhandahålls av Steam eller dess communitymedlemmar. Jag brukar göra det genom att välja det spel jag vill spela och välja kontrollikonen till höger på skärmen.

  Och om dina händer missar känslan av din favoritkontroll kan du alltid bara använda det istället. Med Bluetooth och USB-C-anslutning låter Steam Deck dig spela dina spel med de kontroller som känns bäst för dig.

  Ljud: Överraskande inte dåligt

  Marcus Mears III/Recensionsnörd< /figure>

  • Digitalt ljud: Flerkanaligt ljud via DisplayPort över USB-C, standard USB-C eller Bluetooth 5.0
  • 3,5 mm stereo uttag för hörlurar/headset
  • Mikrofoner: Dubbel mikrofonuppsättning

  Du kanske inte förväntar dig att en enhet som en handhållen speldator ska ha anständigt ljud, men Steam Deck's högtalare erbjuder en trevlig överraskning.

  Nej, du kommer inte att få samma upplevelse som ett hemmabiosystem, men du kommer att få en tillfredsställande högtalaruppställning som du kan sätta igång tillräckligt högt för att höra en låt eller ett program medan du lagar middag.

  Om något saknas så är det basen. De höga och mellantonerna i Creams “Sunshine Of Your Love” komma igenom skarp och självsäker, men botten ger mig inte riktigt det fylliga bakgrundsbrummandet som jag letar efter—det finns där, men det är svagt.

  När det kommer till spel är ljudet fantastiskt. Jag vill aldrig ha något bättre, men om du är det kan du alltid använda en Bluetooth-högtalare eller ansluta ett par trådlösa hörsnäckor.

  The Best Wireless Earbuds of 2022 Bose QuietComfort Earbuds II Bose QuietComfort Earbuds II Amazon

  299,00 $
   

  Bästa trådlösa hörlurar under 100 USD Soundcore av Anker Life P3 Amazon

  74,99 USD
  79,99 $ Spara 6%

  Bästa trådlösa hörlurar under 50 $ Soundpeats T3 Amazon

  39,99 USD
  45,99 USD Spara 13 %

  Bästa trådlösa hörlurar för iPhone Apple AirPods Pro (2:a generationen) Amazon

  239,00 $
   

  Bästa trådlösa hörlurar för Android Samsung Galaxy Buds 2 Pro Amazon

  227,00 USD
   

  Bästa trådlösa hörlurar för träning JBL Reflect Flow Pro Amazon

  140,48 USD
  179,95 USD Spara 22 %

  Bästa brusreducerande trådlösa hörlurarna Sony WF-1000XM4 Amazon

  278,00 USD
   

  Prestanda: AAA-titlar? Inga problem

  • Processor: AMD APU
  • CPU:Zen 2 4c/8t, 2,4-3,5GHz (upp till 448 GFlops FP32)
  • GPU: 8 RDNA 2 CUs, 1,0-1,6GHz (upp till 1,6 TFlops FP32)< /li>
  • RAM: 16 GB LPDDR5 inbyggt RAM-minne (5500 MT/s quad 32-bitars kanaler)/VRAM: 1 024 MB
  • < /ul>

   När du tittar på Steam-däcket, särskilt om du tänker på teknik för 10 eller till och med 5 år sedan, kanske du inte tycker att den är fullspäckad med kraften att köra AAA-titlar som Grand Theft Auto: V och DEATHLOOP, men det är det absolut.

   De kommer inte att köras på de högsta inställningarna, men du kan kryssa Los Santos eller bryta slingan från en busshållplats, läkarmottagningens väntrum eller var som helst i ditt hem, och det räcker för att få mig att säga “högsta inställningarna var förbannad.”

   Om du gillar hobbyn avslappnat, kommer Steam Deck mer än att få jobbet gjort. Möjligheten att spela mer resurskrävande spel finns alltid där om du vill det också.

   Välj ett spel, vilket spel som helst

   Naturligtvis betyder hårdvara på toppnivå inte så mycket om du kan’ 8217;inte spela några spel på den. Inför mitt köp av Steam Deck var jag trött på spelutbudet jag skulle ha till mitt förfogande.

   Men när jag startade upp handdatorn för första gången hittade jag de flesta av mina favoriter tillgängliga för nedladdning. Ett ansenligt antal titlar hävdade att de inte stöds på Steam Deck också (ta Star Wars: The Force Unleashed, till exempel). Jag bestämde mig för att fördjupa mig i dem ändå.

   Tips: Du kan alltid besöka sidan Great on Deck Steam Store för att hitta verifierade titlar att spela.

   Och spelet…fick perfekt. Jag behövde inte ens konfigurera några kontroller; ABXY-knapparna och tumspakarna kunde navigera i huvudmenyn och följa med mig på min resa genom galaxen.

   Med tanke på en viss grad av modifiering kan du köra nästan vilket spel som helst på Steam Deck. Du kan behöva skapa en anpassad kontrollinställning, installera Windows eller använda en dockningsstation för Steam Deck för tangentbords- och musanslutningar, men det går att göra.

   Det är det som gör Steam Däck så fascinerande i mina ögon; det kan vara vad du vill att det ska vara. En enkel, handhållen konsol för spel som inte ens kommer att göra anspråk på 1 GB som Vampire Survivors, eller en speldator på ingångsnivå till mellannivå som bekvämt kan köra konkurrenskraftiga titlar som Rocket League och Dota 2.

   RELATERATNVIDIA GeForce NOW Ultimate Membership Review: Cloud Gaming när den är som bäst

   Vad sägs om icke-Steam-spel? Det finns goda och dåliga nyheter. De goda nyheterna: du kan ladda ner och köra spel från startprogram som GOG Galaxy och Epic Games på Steam-däcket. De dåliga nyheterna: det är förmodligen inte så enkelt som du vill att det ska vara.

   För det första måste du ladda ner en startprogram från tredje part som Heroic Games Launcher. Sedan, efter att allt har ställts in och laddats ner, är det en toss-up om spelet du vill spela känner igen Steam-däckets kontroller eller inte. Och eftersom det är ett icke-Steam-spel, kan du inte bara mappa om knapparna för att göra spelet meningsfullt. Du skulle behöva en kompatibel Bluetooth-kontroller eller en dockningsstation och PC-tillbehör.

   På samma sätt är det lika enkelt att köra emulerade spel på Steam-däcket som att ladda ner en app som EmuDeck och följa installationsinstruktionerna på skärmen. Du kommer dock att mötas av några läckra kontrollkonfigurationer för spel som körs på äldre system som PlayStation Portable.

   Tips: Orolig för dig’ 8217;måste växla fram och tillbaka mellan spel- och skrivbordsläge varje gång för att spela dina Steam- och emulerade spel? Prova att skapa ett dynamiskt bibliotek i Steam för att hålla dina emulerade spel (EmuDeck kan göra detta åt dig).

   Sammantaget är det ungefär lika enkelt som det blir att använda Steam Deck som en emuleringsmaskin. Den kan köra nästan allt du kastar på den, har ett skrivbordsläge för att sortera och konfigurera spelfiler, och du kan till och med starta emulerade spel från ditt Steam-bibliotek.

   Lagring: tillräckligt utbyggbart

   Marcus Mears III/Review Geek

   Tillgängliga lagringsalternativ:

   • Tier 1: 64 GB eMMC (PCIe Gen 2 x1)
   • Tier 2: 256 GB NVMe SSD (PCIe Gen 3 x4 eller PCIe Gen 3 x2*)
   • Tier 3: 512 GB höghastighets NVMe SSD (PCIe Gen 3 x4 eller PCIe Gen 3 x2*)
   • Alla modeller inkluderar en hög -speed microSD-kortplats

   Har du sett lagringskraven för spel på sistone? En enda AAA-titel som Call Of Duty: Black Ops Cold War kommer glatt att tugga igenom 200 GB av din enhet, vilket inte är ett akut problem om du har en konsol eller PC-lagring avsedd för spel, men kan betyda undergång om du väljer Steam Deck-nivån på ingångsnivå.

   Naturligtvis kan du alltid köpa ett microSD-kort och skjuta in det i kortplatsen som finns i nederkanten under skärmen. Detta expansionsalternativ möjliggör terabyte mer lagringskapacitet, men det kostar pengar. Ett 1 TB microSD-kort med upp till 150 MB/s överföringshastigheter från SanDisk kommer med ett begärt pris på över 100 USD; den här kombinationen av Steam Deck och microSD-kort på ingångsnivå kommer ut till nästan samma pris som Steam Deck på mellannivå (även om du får betydligt mer, om än långsammare, lagringsutrymme).

   Jag bestämde mig för att ta ett 512 GB microSD-kort och, i kombination med den inbyggda 256 GB NVMe SSD-enheten, kan jag bekvämt lagra en blandning av några större spel som 60 GB Days Gone och flera mindre titlar som Fallout 3 – Game of the Year Edition (8,7 GB) samtidigt. Jag har cirka 30 Steam-spel, tillsammans med en handfull icke-Steam-spel, för närvarande installerade med ungefär 21 GB återstående utrymme.

   RELATERATeMMC vs. SSD: Inte all Solid State-lagring är lika

   NVMe framför eMMC-lagring—detta var en avgörande faktor för mig när jag valde Steam-däcket på mellannivå framför den mest prisvärda modellen. En NVMe-enhet ger dig mer lagringsutrymme och snabbare läs-/skrivhastigheter (vilket innebär kortare laddningsskärmar) än ett inbyggt MultiMediaCard (eMMC)—även om du kanske inte behöver ett själv.

   Om spelen du boot up är vanligtvis mindre, indietitlar som Stardew Valley, eller om du använder en molnspeltjänst som Nvidia GeForce NOW har du goda chanser att åka förbi med 64 GB-alternativet (särskilt om du kompletterar ditt Steam Deck med ett billigt 128 GB microSD kort).

   SteamOS: Användarvänlig Linux med några få hicka

   • Drift System: SteamOS 3.0 (Ark-baserat)
   • Desktop: KDE Plasma

   SteamOS är ett operativsystem baserat på Arch Linux, och om du inte modifierar din Steam Deck är det operativsystemet som körs som standard.

   När du startar upp Steam Deck möts du av en Steam Deck-logotyp och startsignal, och sedan tas du till en instrumentpanel som samlar dina nyligen spelade spel, några relevanta nyheter, nyligen installerade uppdateringar och annan information om dig och dina Steam-vänner. Efter att ha loggat in under förstagångsinstallationen kommer hela ditt Steam-bibliotek att vara tillgängligt för nedladdning. Klicka bara på Steam-knappen under den vänstra styrplattan för att öppna navigeringsmenyn och välj Bibliotek för att se dina spel.

   För att växla till skrivbordsläge, klicka på Steam-knappen, välj sedan Power och Växla till skrivbordet. Här kan du använda Steam Deck som en fullfjädrad PC. Ladda ner appar från tredje part, surfa på internet, anpassa din bakgrund—det är verkligen en dator som du kan bära bekvämt.

   Funktioner som filhanteraren, SteamOS-motsvarigheten till macOS Finder, är snabba att öppna och lyhörda för kommandon. Systeminställningar tar dig nästan vart du än behöver vara när det gäller anpassning och optimering.

   Det finns dock några buggar och huvudskrapa beslut att upptäcka när du dyker in i Valve’s nya operativsystem. Använder du till exempel röstdiktering på din iPhone eller Android? Du kommer inte att spela på Steam Deck, det finns helt enkelt inget alternativ för det. Vad sägs om att ta skärmdumpar; lätt nog i spelläge, klicka bara på R1 och Steam-knappen samtidigt. Men i skrivbordsläge? Omöjligt utan en tredjepartsapp.

   Den är användarvänlig, lätt att anpassa och tillräcklig överlag…men det känns som att den behövde en polering till innan den skickades ut dörr.

   Det finns alltid en möjlighet att Valve kan lägga till dessa funktioner i en framtida uppdatering, men för närvarande är gör-det-själv-lösningar som de måste vara.

   Batterilivslängd och laddning: Behöver uppstart

   Marcus Mears III/Review Geek

   • Batteri: 40Wh (2 till 8 timmars spelande)
   • Laddning: 45W USB Type-C PD3.0 strömförsörjning
   • Längd på laddarkabeln: 4,9 fot (1,5 m)

   Om jag kunde förbättra en aspekt av Steam Deck, skulle det vara den flyktiga batteritiden. Även om 45W USB-C-laddningen är snabb och effektiv, gräver behovet av att vara kopplad till ett uttag i den bärbarhet som denna handhållna speldator annars erbjuder.

   För att inte tala om om du har spelat i ungefär två timmar med laddaren ansluten börjar väggblocket bli varmt. Jag skulle anse det som en lite oroande temperatur och råder dig att tillfälligt kontrollera din laddare med jämna mellanrum under längre spelsessioner.

   Obs!Att ladda Steam Deck från noll till 100 % med den vanliga 45W-adaptern ansluten till ett vägguttag (med liten eller ingen användning) tog 2 timmar och 54 minuter i genomsnitt.

   Med det sagt kommer batteriet säkert att ta dig igenom en avslappnad leksession mellan lektionerna eller lunchrasten. Anta att du har en tvåtimmars flygresa framför dig; Jag skulle fundera på att ladda Steam-däcket till 100 % precis innan jag går på. Du kan också sänka skärmens ljusstyrka och kanske till och med uppdateringsfrekvensen i Prestanda-menyn för att se till att du inte behöver förbereda en Steam Deck-lov i luften.

   Tips: Du kan komma till Prestanda-menyn genom att trycka på batteriikonen med fingret eller trycka på Meny-knappen på höger sida av Steam Deck.

   När du njuter av media förutom spel, som YouTube, Hulu eller Spotify, varar Steam Deck betydligt längre. Du kan enkelt nå 8-12 timmar på full laddning om du inte spelar resurskrävande spel. Jag lämnade The Mandalorian-streaming så länge som Steam Deck kunde hantera från en 100% laddning. Ljusstyrkan och volymen låg på 50 %, och batteritiden gav mig drygt åtta och en halv timmes streamingtid.

   The Best Handheld Gaming PCs for 2022 Best Handheld Gaming PC Overall Steam Deck Valve Best Budget Handheld Gaming PC Ayn Odin Ayn Best Handheld Gaming PC Running Windows 11 ONEXPLAYER Mini Amazon

   $1189.95
    

   Bästa handhållna speldator för portabilitet AYANEO AIR AYANEO Bästa handhållna speldator med tangentbord GPD Win 3 Amazon

   1095,99 $
   1499,99 USD Spara 27 %

   Vanliga frågor

   Kan jag spela mina Steam-spel utan Wi-Fi-anslutning? – Ja, så länge själva spelet inte kräver en internetanslutning för att spela. Du kommer inte att kunna komma åt vissa Steam-funktioner som butiken, vänner och amp; Chatt och gemenskapssektioner dock. Kan jag spela icke-Steam-spel? + Absolut. Steam Deck är en fullfjädrad handdator. Med SteamOS (med KDE Plasma som standard skrivbordsmiljö) kan du surfa på webben eller komma åt appbutiken för att ladda ner andra startprogram som Epic Games. Du kan till och med koda och köra dina egna spel på Steam-däcket om du vill. Vad händer om mitt Steam-däck går sönder? Kan jag reparera den? + Valve samarbetade med iFixit för att tillverka delar och skapa omfattande reparationsdokumentation. Var dock varnade för att om du öppnar Steam-däcket för att slutföra reparationer själv kommer maskinvarugarantin att ogiltigförklaras. Reparera endast ditt Steam Deck om du känner dig bekväm med att annullera garantin och är säker på att du vet vad du gör under huven. Har Steam Deck stöd för mer lagring? + Ja. Steam-däcket har ett SDXC-kort (microSD-kort) som stöder upp till 2 TB extra lagringsutrymme. Du kan till och med uppgradera det interna lagringsutrymmet (om du köpte en mellannivå eller högre modell) med en ny 2230 NVMe SSD, även om detta upphäver maskinvarugarantin. Kan Steam Deck köra andra operativsystem som Windows? + Ja; Faktum är att Valve till och med släppte Steam Deck Windows-drivrutiner för att ladda ner och jämna ut processen. Ditt Steam Deck kan också köra macOS eller installera andra Linux-distros.

   Ska du köpa Valve Steam Deck?

   Marcus Mears III/Recensionsnörd

   Steam Deck är en av de få enheter som måste testas under de senaste åren inom spel. På grund av dess otroliga mångsidighet, oavsett om du bara spelar det vardagliga spelet då och då eller loggar tillräckligt många timmar för att överväga att spela ett deltidsjobb, har Steam Deck precis vad du behöver för att njuta av ditt tidsfördriv.

   Var medveten om den magra batteritiden och bullriga fläktarna; de är långt ifrån deal breakers, men de är de två huvudsakliga stridspunkterna jag har med Valve’s handdator. Så länge du har en laddare i närheten (och kanske några brusreducerande hörlurar) gör Steam Deck väldigt lite för att göra dig besviken.

   Du kan köpa Valve Steam Deck idag i tre modeller: 399 $ (64GB eMMC) ), $529 (256 GB NVMe SSD) och $649 (512 GB NVMe SSD).

   Betyg:
   9/10
   Pris:
   Börjar på $399
   Steam

   Här är vad vi gillar

   • Utmärkt kontrolllayout och anpassning
   • Kapabel hårdvara kan köra de flesta spel
   • Kvalitetskänsla i handen
   • SteamOS är lätt att använda och mixtra med
   • Lätt att bära

   Och vad vi inte gör

   • Högljudda fans i resurshungriga situationer
   • Flygande batteritid
   • Några buggar och saknade funktioner i SteamOS
   • < /ul>