Valve Steam Deck Review: beoordeeld E voor iedereen

0
26

Beoordeling:
9/10
? < ul>

 • 1 – Absoluut hete rotzooi
 • 2 – Een beetje lauwe rotzooi
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen< /li>
 • 5 – Aanvaardbaar imperfect
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn klasse
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Zwijg en pak mijn geld
 • 10 – Absoluut ontwerp Nirvana
 • Prijs:
  Vanaf $ 399
  Stoom < figure style="width: 1920px" class="wp-caption alignnone">Marcus Mears III/Review GeekHet Steam Deck is veelzijdig en krachtig genoeg om zo ongeveer alles aan te kunnen. Luidruchtige ventilatoren, een korte batterijduur en af ​​en toe een SteamOS-hik, het Steam Deck is het meest opwindende stukje gamingtechnologie in de recente geschiedenis.

  Ik heb mijn favoriete titels gespeeld op Valve's Steam Deck nu al enkele maanden. Hoewel ik niet kan zeggen dat het vrij is van fouten, is het ongetwijfeld het meest opwindende stukje gamingtechnologie dat ik de afgelopen jaren heb gebruikt. Met het Steam Deck kun je spelen wat je wilt, met natuurlijke bediening, waar je ook bent.

  Valve's handheld gaming-pc uit 2022 is uitgerust met specificaties op desktopniveau, een reeks intuïtieve besturingsmethoden, het krachtige Arch-gebaseerde SteamOS-besturingssysteem en een 7-inch, 1280 x 800px touchscreen-display. De nadelen, zoals een ventilator die zijn beste föhn-indruk maakt tijdens lange downloads en stressvolle gamesessies, weerhouden het Steam Deck er niet van om spelers een soepele, plezierige gameplay-ervaring te bieden.

  Opmerking:Ik zal in deze recensie het mid-tier ($ 529, 256 GB NVMe SSD) Steam Deck behandelen. Als je kiest voor de instapversie van $ 399 (64 GB eMMC), krijg je minder, langzamere opslag dan het mid-tier Deck (en geen Steam Community-voordelen, zoals geanimeerde profielfoto's en achtergronden). De duurste optie ($ 649, 512 GB NVMe SSD) verdubbelt de opslag van het mid-tier-model, wordt geleverd met antireflectie-geëtst glas en levert je meer virtuele voordelen op voor je Steam-profiel.

  Dit is wat we doen Zoals

  • Uitstekende besturingslay-out en aanpassing
  • Capabele hardware kan de meeste games uitvoeren
  • Kwaliteit in de hand
  • SteamOS is gemakkelijk te gebruiken en te sleutelen
  • Gemakkelijk draagbaar

  En wat we niet doen

  • Luide fans in bronnen-hongerige situaties
  • Vluchtige batterijduur
  • Een paar bugs en ontbrekende functies in SteamOS

  Review Geek's deskundige recensenten gaan praktisch aan de slag met elk product dat we beoordelen. We hebben elk stuk hardware urenlang getest in de echte wereld en ze door benchmarks in ons lab laten lopen. We accepteren nooit betalingen om een ​​product aan te bevelen of te beoordelen en verzamelen nooit beoordelingen van andere mensen. Lees meer >>

  Inhoudsopgave

  Ontwerp en weergave: opgevoerde Sega-game Uitrusting
      Zwart-op-zwart ontwerp
      Een kwaliteitsdisplay
      Jij hebt de controle
      Audio: Verrassend niet slecht
  Optreden: AAA-titels? Geen probleem
  Kies een game, elke game Heeft een power-up nodig

  Veelgestelde vragen
  Moet je het Valve Steam Deck kopen?

  Ontwerp en weergave: opgevoerde Sega-game-uitrusting

  Marcus Mears III/Review Geek

  • Scherm: Optisch gebonden IPS LCD
  • Schermgrootte: 7in
  • Resolutie: 1280 x 800px (16:10)
  • Helderheid: 400 nits
  • Vernieuwingsfrequentie: 60 Hz

  Herinner je je de Sega Game Gear nog? Stel je voor dat het is geüpdatet met technologie uit 2020 en versmolten met een Nintendo Switch; daar moet ik aan denken als ik een Steam Deck zie.

  Zwart-op-zwart ontwerp

  Marcus Mears III/Review Geek< /figuur>

  Een matzwarte afwerking met glanzend zwarte rand, het Steam Deck probeert geen fashion statement te maken. Dankzij het harde plastic chassis staat het scherm in de schijnwerpers en gaat het op in de achtergrond terwijl je onbekende werelden doorkruist in No Man’s Sky of je klanten tevreden houdt in Travellers Rest.

  Met een diameter van bijna een voet (11,7 inch) wordt het Steam Deck comfortabel vastgehouden in dezelfde posities als waar je een controller zou gebruiken – omhoog bij je borst of omlaag bij je schoot. Het is echter aanzienlijk zwaarder dan een controller; Met een gewicht van 1,48 lbs (23,6 oz), biedt de handheld van Valve een mooie balans tussen een goedkoop plastic gevoel en een halter van 10 pond. Normaal gesproken ervaar ik geen vermoeidheid van de onderarm of pols tijdens het gebruik van het Steam Deck, hoewel ik meestal af en toe van positie wissel.

  Valve is geen onbekende in het verkopen van cosmetische skins die de game van spelers aanvullen. in-game items (het jaarlijkse Dota 2-toernooi, The International, haalde in 2021 een prijzenpot van $ 40.018.195 binnen als resultaat van crowdfunding). U zult echter geen officiële Steam Deck-skins (of wraps) vinden op de Steam-website – de gaminggigant verkoopt er geen. Dus, tenzij je op zoek gaat naar een facelift van een derde partij van een bedrijf als dbrand, is de enige kleur die je op het Steam Deck ziet het lichtgrijze accent van de knoppen en thumbsticks.

  Volledige weergave in-/uitschakelen1 van 3Vorige dia
  Marcus Mears III/Review GeekNext dia Vorige dia
  Marcus Mears III/Review GeekNext Slide Vorige Slide
  Marcus Mears III/Review GeekNext Slide

  Als je naar de bovenrand van het Steam Deck gaat, van links naar rechts (exclusief triggers), heb je volumeregelaars, een 3,5 mm koptelefoon-/microfoonaansluiting, een ventilator en ventilatieopening, een USB Type-C-poort, een status-LED en de aan/uit-knop. Deze bedieningselementen zijn gemakkelijk genoeg om te bereiken terwijl je in de game zit, en de plaatsing van de USB-C-poort is geen last om te bereiken met de oplaadkabel. Het is echter mogelijk dat u wat warmte voelt uitstralen vanuit de ventilatieopening aan de bovenkant als uw vingers langs de achterkant van het stoomdek strijken of over de luchtstroom van de ventilator gaan.

  De onderkant van het stoomdek is veel minder bevolkt, met alleen een SDXC-kaartsleuf voor microSD-opslaguitbreiding. Aan de achterkant bevinden zich vier paddle-knoppen, een ventilatieopening en een verzonken Valve-logo.

  Een kwaliteitsdisplay

  Ik was een beetje bang dat het 7-inch scherm te klein zou zijn, maar het is eigenlijk een zeer comfortabel formaat voor de meeste scenario's. In sommige gevallen maakt de resolutie van 1280 x 800px tekst vrij klein en moeilijk leesbaar, maar voor het grootste deel vormen de grootte en resolutie van het scherm geen belemmering voor mijn gameplay-ervaring.

  Je zou een argument kunnen aanvoeren voor een hogere verversingssnelheid. Sommige spelers, vooral degenen die eerder vastzaten op 30 FPS op consoles, verwelkomen 60 Hz misschien met open armen, maar alles wat hoger is, en ik heb het gevoel de batterij zou absoluut uit elkaar vallen zodra je op “Play” (Ik bespreek de batterij in een later gedeelte meer).

  En 60FPS is ook niet slecht; Ik geef de voorkeur aan afbeeldingen met een hogere resolutie bij 60 FPS boven een lagere resolutie bij 144 FPS voor veel games, vooral titels voor één speler zoals Days Gone en Horizon Zero Dawn. Maar als je competitieve titels zoals Rocket League speelt met 120 FPS of hoger, wil je misschien meer dan het Steam Deck je geeft.

  GERELATEERDHoe beïnvloeden vernieuwingsfrequenties gamen?

  Ik hou van heldere schermen. Ze hoeven niet te concurreren met de zon, maar ik ben op zoek naar heldere, levendige kleuren. Het Steam Deck levert een tophelderheid van 400 nits, wat niets is om de spot mee te drijven. Natuurlijk, het is geen 2000-nit iPhone 14 Pro, maar hij is helder genoeg om mijn klachten te voorkomen.

  Ik ging niet voor het eersteklas Steam Deck met antireflectieglas, en de gevolgen van die beslissing steken van tijd tot tijd de kop op. Maak bijvoorbeeld een autorit naast een raam. Als je een bijzonder sombere game speelt (of een game met zwarte balken), zie je mogelijk meer van je reflectie dan van de details op het scherm. Dit is niet altijd het geval; Ik zou gameplay-belemmerende schittering hooguit een zeldzame gebeurtenis noemen. Maar als je voornamelijk in zonnige gebieden speelt, wil je misschien kiezen voor de antireflectieoptie (of een schermbeschermer van derden).

  Jij hebt de controle

  Volledige weergave in-/uitschakelen1 van 4Vorige dia
  Marcus Mears III/Beoordeel GeekNext-dia Vorige dia
  Marcus Mears III/Beoordeel GeekNext-dia Vorige dia
  Marcus Mears III/Review GeekNext Slide Vorige Slide
  Marcus Mears III/Review GeekNext Slide

  De besturingskaart van het Steam Deck was een van de meest interessante aspecten voor mij toen ik er voor het eerst naar keek. Meestal bent u beperkt tot controller-, muis- of touchscreen-invoer, of een combinatie van die lijst. Met het Steam Deck krijg je ze alle drie.

  Als je games wilt spelen zoals Cities: Skylines uit het stedenbouwersgenre, zul je waarschijnlijk merken dat je de geïntegreerde trackpads aan weerszijden van de handheld gebruikt. Dit zijn misschien wel de meest intrigerende van alle bedieningselementen van het Steam Deck. Ik dacht dat dit een bijzaak zou zijn die ik voornamelijk zou gebruiken om op YouTube te browsen als ik niet in een game zat, maar ik vergiste me. De trackpads zijn een geweldige manier om games te spelen waarvoor muisinvoer nodig is, en je kunt ze combineren met de triggers om het randapparaat beter na te bootsen; het trackpad verplaatst de cursor en de linker- en rechtertriggers fungeren als respectieve muisknoppen. Als je met een trackpad scrolt, voel je een haptisch gerommel dat aangeeft of het momenteel actief is of niet, wat een plezierige toevoeging is.

  Aan de andere kant, als je verwoesting aan het aanrichten bent in een actievolle twin-stick shooter zoals The Binding of Isaac: Rebirth of klauwt naar vooruitgang in je nieuwste soul-achtige titel (Sekiro: Shadows Die Twice for me), u wilt waarschijnlijk de controllerlay-out gebruiken. De rechterkant van het Steam Deck heeft ABXY-knoppen, de rechter thumbstick en trackpad, een menuknop en de knop Snelle toegang. De linkerkant bevat de D-pad, View-knop, linker thumbstick en trackpad, en Steam-knop.

  De thumbsticks hebben een bevredigende weerstand, genoeg om je camera niet rond te slingeren als je de stick borstelt, maar niet zozeer dat micro-aanpassingen onmogelijk worden. Ik heb een hekel aan papperige bedieningselementen, dus ik vond het geweldig om de haptische klik te voelen die hoort bij elke druk op de ABXY- en navigatieknoppen van het Steam Deck.

  De triggers hebben ook een mooie voelbare bult wanneer ze uitbodemen, hoewel ik wou dat ze slechts een haar meer reisafstand mogelijk maakten. Je kunt de trigger nog steeds halverwege indrukken (denk aan rijden op halve snelheid in een racegame als Forza Horizon 5), maar het is een beetje een evenwichtsoefening omdat de triggers niet veel hoeven te worden ingedrukt om te activeren volledig.

  GERELATEERDHoe Xbox, PlayStation opnieuw toe te wijzen , en andere controllerknoppen in Steam

  De bumpers zijn er ook. Ik zou ze kunnen nemen of achterlaten; ze voelen plat en een beetje oncomfortabel aan in vergelijking met een Xbox 360-controller (die trouwens bijna 20 jaar geleden uitkwam), maar ze doen hun werk goed.

  Tot slot ondersteunt het 7-inch touchscreen 10 -vinger multitouch-bediening, hoewel ik vind dat het meestal wordt gebruikt als een verzamelnaam voor vervelende menu's en UI-items die het besturingsschema van Steam Deck nog niet ondersteunen.

  Door echter een soortgelijk proces te gebruiken als wanneer u andere knoppen in Steam opnieuw toewijst, kunt u de besturingslay-out voor elke game in uw bibliotheek aanpassen. Je kunt elke knop handmatig binden als je wilt, of je kunt een van de sjablonen gebruiken die door Steam of zijn communityleden worden geleverd. Ik doe dit meestal door het spel te selecteren dat ik wil spelen en het controllerpictogram aan de rechterkant van het scherm te kiezen.

  En als je handen het gevoel van je favoriete controller missen, kun je altijd gewoon gebruiken het in plaats daarvan. Met Bluetooth en USB-C-connectiviteit kun je met het Steam Deck je games spelen met de bedieningselementen die voor jou het beste aanvoelen.

  Audio: Verrassend niet slecht

  Marcus Mears III/Review Geek< /figuur>

  • Digitale audio: meerkanaals audio via DisplayPort via USB-C, standaard USB-C of Bluetooth 5.0
  • 3,5 mm stereo hoofdtelefoon-/headsetaansluiting
  • Microfoons: Dubbele microfoonarray

  Je verwacht misschien niet dat een apparaat als een draagbare gaming-pc fatsoenlijke audio heeft, maar de Steam Deck-luidsprekers bieden een aangename verrassing.

  Nee, je krijgt niet dezelfde ervaring als een thuisbioscoopsysteem, maar u krijgt een bevredigende luidsprekeropstelling die u luid genoeg kunt aanzwengelen om een ​​nummer of show te horen terwijl u kookt.

  Als er iets ontbreekt, is het de bas. De hoge en middentonen van Cream’s “Sunshine Of Your Love” komen helder en zelfverzekerd over, maar de onderkant geeft me niet echt het rijke achtergrondgezoem waar ik naar op zoek ben – het is er, maar het is zwak.

  Als het op gamen aankomt, is de audio geweldig. Ik wil nooit meer iets beters, maar als dat zo is, kun je altijd een Bluetooth-luidspreker gebruiken of een paar draadloze oordopjes aansluiten.

  The Best Wireless Earbuds of 2022 Bose QuietComfort Earbuds II Bose QuietComfort Earbuds II Amazon

  $299.00
   

  Beste draadloze oordopjes onder $ 100 Soundcore van Anker Life P3 Amazon

  $ 74,99
  $ 79,99 Bespaar 6%

  Beste draadloze oordopjes onder $ 50 Soundpeats T3 Amazon

  $39.99
  $45.99 Bespaar 13%

  Beste draadloze oordopjes voor iPhone Apple AirPods Pro (2e generatie) Amazon

  $ 239,00
   

  Beste draadloze oordopjes voor Android Samsung Galaxy Buds 2 Pro Amazon

  $ 227,00
   

  Beste draadloze oordopjes voor trainingen JBL Reflect Flow Pro Amazon

  $ 140,48
  $ 179,95 bespaar 22%

  Beste draadloze oordopjes met ruisonderdrukking Sony WF-1000XM4 Amazon

  $278,00
   

  Optreden: AAA-titels? Geen probleem

  • Processor: AMD APU
  • CPU:Zen 2 4c/8t, 2,4-3,5GHz (tot 448 GFlops FP32)
  • GPU: 8 RDNA 2 CU's, 1,0-1,6GHz (tot 1,6 TFlops FP32)< /li>
  • RAM: 16 GB LPDDR5 on-board RAM (5500 MT/s quad 32-bits kanalen)/VRAM: 1024 MB
  • < /ul>

   Als je naar het Steam Deck kijkt, vooral als je denkt aan technologie van 10 of zelfs 5 jaar geleden, denk je misschien niet dat het vol zit met de kracht om AAA-titels uit te voeren zoals Grand Theft Auto: V en DEATHLOOP, maar dat is het absoluut.

   Ze werken niet op de hoogste instellingen, maar u kunt door Los Santos cruisen of de lus doorbreken vanaf een bushalte, de wachtkamer van de dokter of waar dan ook in uw huis, en dat is genoeg om laat me zeggen “de hoogste instellingen zijn verdomd.

   Als je terloops van de hobby geniet, zal het Steam Deck de klus meer dan klaren. De optie om meer resource-intensieve spellen te spelen is er altijd als je dat ook wilt.

   Kies een spel, een spel

   Tophardware betekent natuurlijk niet veel als je 8217; speel er geen games op. In de aanloop naar mijn Steam Deck-aankoop was ik de spelselectie die ik tot mijn beschikking zou hebben beu.

   Toen ik de handheld echter voor het eerst opstartte, vond ik de meeste van mijn favorieten beschikbaar om te downloaden. Een aanzienlijk aantal titels beweerde ook niet ondersteund te worden op het Steam Deck (neem bijvoorbeeld Star Wars: The Force Unleashed). Ik besloot me er toch in te verdiepen.

   Tip: Je kunt altijd de Great on Deck Steam Store-pagina bezoeken om geverifieerde titels te vinden om te spelen.

   En het spel liep prima. Ik hoefde niet eens bedieningselementen te configureren; de ABXY-knoppen en thumbsticks waren in staat om door het hoofdmenu te navigeren en me te vergezellen op mijn reis door de melkweg.

   Met enige aanpassingen kun je bijna elk spel op het Steam Deck draaien. Mogelijk moet u een aangepaste besturingsinstelling maken, Windows installeren of een Steam Deck-dockingstation gebruiken voor toetsenbord- en muisaansluitingen, maar het is te doen.

   Dat is wat de Steam Dek zo fascinerend in mijn ogen; het kan zijn wat je maar wilt. Een eenvoudige handheld-console voor games die niet eens 1 GB claimen, zoals Vampire Survivors, of een gaming-pc voor beginners tot middenklasse die comfortabel competitieve titels als Rocket League en Dota 2 kan draaien.

   GERELATEERDNVIDIA GeForce NOW Ultimate Membership Review: cloudgaming op zijn best

   Hoe zit het met niet-Steam-spellen? Er is goed nieuws en slecht nieuws. Het goede nieuws: je kunt games downloaden en uitvoeren van launchers zoals GOG Galaxy en Epic Games op het Steam Deck. Het slechte nieuws: het is waarschijnlijk niet zo eenvoudig als je zou willen.

   Ten eerste moet je een launcher van derden downloaden, zoals de Heroic Games Launcher. Vervolgens, nadat alles is ingesteld en gedownload, is het de vraag of de game die je wilt spelen de besturing van het Steam Deck herkent of niet. En aangezien het een niet-Steam-game is, kun je de knoppen niet zomaar opnieuw toewijzen om ze logischer te maken voor de game. Je hebt een compatibele Bluetooth-controller of een dockingstation en pc-randapparatuur nodig.

   Evenzo is het uitvoeren van geëmuleerde games op het Steam Deck net zo eenvoudig als het downloaden van een app zoals EmuDeck en het volgen van de installatie-instructies op het scherm. Je zult echter enkele funky besturingsconfiguraties tegenkomen voor games die op oudere systemen draaien, zoals de PlayStation Portable.

   Tip: Bezorgd dat je 8217;Zal je elke keer heen en weer moeten wisselen tussen Gaming- en Desktop-modus om je Steam- en geëmuleerde games te spelen? Probeer een dynamische bibliotheek in Steam te maken om je geëmuleerde spellen in op te slaan (EmuDeck kan dit voor je doen).

   Al met al is het zo eenvoudig als maar kan om het Steam Deck als emulatiemachine te gebruiken. Het kan bijna alles draaien wat je erin gooit, beschikt over een desktopmodus om gamebestanden te sorteren en te configureren, en je kunt zelfs geëmuleerde games starten vanuit je Steam-bibliotheek.

   Opslag: uitbreidbaar genoeg

   Marcus Mears III/Review Geek

  Beschikbare opslagopties:

  • Tier 1: 64 GB eMMC (PCIe Gen 2 x1)
  • Tier 2: 256 GB NVMe SSD (PCIe Gen 3 x4 of PCIe Gen 3 x2*)
  • Niveau 3: 512 GB snelle NVMe SSD (PCIe Gen 3 x4 of PCIe Gen 3 x2*)
  • Alle modellen bevatten een hoge -speed microSD-kaartsleuf

  Heb je de opslagvereisten voor games de laatste tijd gezien? Een enkele AAA-titel zoals Call Of Duty: Black Ops Cold War zal met plezier 200 GB van je schijf kauwen, wat geen urgent probleem is als je een console of pc-opslag hebt die speciaal is bedoeld voor gamen, maar het kan onheil betekenen als je kiest voor het Steam Deck-niveau op instapniveau.

  Je kunt natuurlijk altijd een microSD-kaart kopen en deze in de sleuf aan de onderkant onder het scherm steken. Deze uitbreidingsoptie biedt terabytes meer opslagcapaciteit, maar brengt kosten met zich mee. Een microSD-kaart van 1 TB met overdrachtssnelheden tot 150 MB/s van SanDisk wordt geleverd met een vraagprijs van meer dan $ 100; deze combinatie van Steam Deck en microSD-kaart op instapniveau kost bijna dezelfde prijs als het Steam Deck uit het middensegment (hoewel je uiteindelijk aanzienlijk meer, zij het langzamere, opslagruimte krijgt).

  Ik besloot een microSD-kaart van 512 GB te pakken en, in combinatie met de ingebouwde 256 GB NVMe SSD, kan ik comfortabel een mix van een paar grotere games opslaan, zoals de 60 GB Days Gone en verschillende kleinere titels zoals Fallout 3 – Game of the Year-editie (8,7 GB) tegelijkertijd. Ik heb ongeveer 30 Steam-spellen, samen met een handvol niet-Steam-spellen, momenteel geïnstalleerd met ongeveer 21 GB aan resterende ruimte.

  GERELATEERDeMMC versus SSD: niet alle Solid State-opslag is gelijk

  NVMe boven eMMC-opslag – dit was voor mij een doorslaggevende factor bij het kiezen van het mid-tier Steam Deck boven het meest betaalbare model. Een NVMe-schijf geeft u meer opslagruimte en hogere lees-/schrijfsnelheden (wat kortere laadschermen betekent) dan een ingebouwde MultiMediaCard (eMMC) – hoewel u er zelf misschien geen nodig heeft.

  Als de games die u speelt opstarten zijn meestal kleinere, indie-titels zoals Stardew Valley, of als je een cloudgamingservice zoals Nvidia GeForce NOW gebruikt, heb je een goede kans om langs te skaten op de 64GB-optie (vooral als je je Steam Deck aanvult met een goedkope 128GB microSD kaart).

  SteamOS: gebruiksvriendelijke Linux met een paar minpuntjes

  • Bediening Systeem: SteamOS 3.0 (Arch-gebaseerd)
  • Desktop: KDE Plasma

  SteamOS is een besturingssysteem dat is gebaseerd op Arch Linux, en tenzij u uw Steam Deck aanpast, draait het besturingssysteem standaard.

  Als je het Steam Deck opstart, krijg je een Steam Deck-logo en opstartgeluid te zien, en dan word je naar een dashboard geleid dat je recent gespeelde games, relevant nieuws, recent geïnstalleerde updates en andere informatie verzamelt over jou en je Steam-vrienden. Nadat je bent ingelogd tijdens de eerste installatieprocedures, is je volledige Steam-bibliotheek beschikbaar om te downloaden. Klik gewoon op de Steam-knop onder het linkertrackpad om het navigatiemenu te openen en selecteer Bibliotheek om je games te bekijken.

  Om over te schakelen naar desktopmodus, klik je op de Steam-knop, selecteer je Power en schakel je over naar desktop. Hier kunt u het Steam Deck gebruiken als een volwaardige pc. Download apps van derden, surf op internet, pas je achtergrond aan – het is echt een computer die je comfortabel kunt dragen.

  Functies zoals Bestandsbeheer, het SteamOS-equivalent van de macOS Finder, kunnen snel worden geopend en reageren op opdrachten. Systeeminstellingen brengen u bijna overal waar u moet zijn als het gaat om maatwerk en optimalisatie.

  Er zijn echter een paar bugs en duizelingwekkende beslissingen om te ontdekken wanneer je in het nieuwe besturingssysteem van Valve duikt. Gebruik je bijvoorbeeld spraakdictatie op je iPhone of Android? Je komt niet op het Steam Deck, er is gewoon geen optie voor. Hoe zit het met het maken van screenshots; eenvoudig genoeg in de spelmodus, klik gewoon tegelijkertijd op R1 en de Steam-knop. Maar in Desktop-modus? Onmogelijk zonder een app van derden.

  Het is gebruiksvriendelijk, gemakkelijk aan te passen en over het algemeen voldoende, maar het voelt alsof er nog een poetsbeurt nodig was voordat het de deur uit ging door.

  Er is altijd een mogelijkheid dat Valve deze functies toevoegt in een toekomstige update, maar voorlopig zijn doe-het-zelf-oplossingen zoals het moet zijn.

  Batterijduur en opladen: heeft een power-up nodig

  Marcus Mears III/Review Geek

  • Batterij: 40 Wh (2 tot 8 uur spelen)
  • Opladen: 45 W USB Type-C PD3.0-voeding
  • Lengte laadkabel: 1,5 m (4,9 ft)

  Als ik één aspect van het Steam Deck zou kunnen verbeteren, zou het de vluchtige levensduur van de batterij zijn. Hoewel het opladen via USB-C van 45 W snel en efficiënt is, maakt de noodzaak om aan een stopcontact te worden vastgemaakt de draagbaarheid van deze draagbare gaming-pc anders teniet.

  Om nog maar te zwijgen over het feit dat je aan het spelen bent gedurende ongeveer twee uur met de oplader aangesloten, begint het muurblok heet te worden. Ik zou het een enigszins zorgwekkende temperatuur vinden en je adviseren om je oplader regelmatig te controleren tijdens langere gamesessies.

  Opmerking:Het opladen van het Steam Deck van nul naar 100% met behulp van de standaard 45W-adapter aangesloten op een stopcontact (met weinig tot geen gebruik) duurde gemiddeld 2 uur en 54 minuten.

  Dat gezegd hebbende, zal de batterij je zeker door een informele spelsessie tussen de lessen of de lunchpauze helpen. Stel dat je een vliegreis van twee uur voor de boeg hebt; Ik zou erover nadenken om het Steam Deck op te laden tot 100% vlak voordat ik opstap. Je zou ook de helderheid van het scherm kunnen verlagen en misschien zelfs de vernieuwingsfrequentie in het menu Prestaties om ervoor te zorgen dat je geen midair Steam Deck lofrede hoeft te hebben voorbereid.

  Tip: Je kunt naar het Performance-menu gaan door met je vinger op het batterijpictogram te tikken of door op de Menu-knop aan de rechterkant van het Steam Deck te drukken.

  Bij het genieten van media naast games, zoals YouTube, Hulu of Spotify, gaat het Steam Deck aanzienlijk langer mee. U kunt gemakkelijk 8-12 uur bereiken met een volledige lading als u geen resource-intensieve games speelt. Ik verliet de streaming van The Mandalorian zolang het Steam Deck het aankon met een lading van 100%. De helderheid en het volume waren 50% en de batterijduur leverde me iets meer dan acht en een half uur streamingtijd op.

  The Best Handheld Gaming PCs for 2022 Best Handheld Gaming PC Overall Steam Deck Valve Best Budget Handheld Gaming PC Ayn Odin Ayn Best Handheld Gaming PC Running Windows 11 ONEXPLAYER Mini Amazon

  $1189.95
   

  Beste draagbare gaming-pc voor draagbaarheid AYANEO AIR AYANEO Beste draagbare gaming-pc met een toetsenbord GPD Win 3 Amazon

  $1095,99
  $1499.99 Bespaar 27%

  Veelgestelde vragen

  Kan ik mijn Steam-spellen spelen zonder wifi-verbinding? – Ja, zolang de game zelf geen internetverbinding nodig heeft om te spelen. Je hebt geen toegang tot bepaalde Steam-functies zoals de Store, Friends & Chat- en Community-secties, dat wel. Kan ik niet-Steam-spellen spelen? + Absoluut. Het Steam Deck is een volwaardige handheld-pc. Met SteamOS (met KDE Plasma als de standaard desktopomgeving) kun je op internet surfen of de app store openen om andere launchers zoals Epic Games te downloaden. Je zou zelfs je eigen games op het Steam Deck kunnen coderen en uitvoeren als je dat zou willen. Wat als mijn Steam Deck kapot gaat? Kan ik het repareren? + Valve werkte samen met iFixit om onderdelen te vervaardigen en uitgebreide reparatiedocumentatie te maken. Wees echter gewaarschuwd dat het openen van het Steam Deck om zelf reparaties uit te voeren de hardwaregarantie ongeldig maakt. Repareer je Steam Deck alleen als je de garantie wilt laten vervallen en er zeker van bent dat je weet wat je onder de motorkap doet. Biedt het Steam Deck ondersteuning voor meer opslagruimte? + Ja. Het Steam Deck heeft een SDXC-sleuf (microSD-kaart) die tot 2 TB aan extra opslagruimte ondersteunt. Je kunt zelfs de interne opslag upgraden (als je een mid-tier of hoger model hebt gekocht) met een nieuwe 2230 NVMe SSD, maar hierdoor vervalt de hardwaregarantie. Kan het Steam Deck andere besturingssystemen zoals Windows uitvoeren? + Ja; in feite heeft Valve zelfs Steam Deck Windows-stuurprogramma's uitgebracht om het proces te downloaden en te vergemakkelijken. Je Steam Deck kan ook macOS draaien of andere Linux-distributies installeren.

  Moet je het Valve Steam Deck kopen?

  Marcus Mears III/Review Geek

  Het Steam Deck is een van de weinige must-try-apparaten van de afgelopen jaren in gaming. Vanwege zijn ongelooflijke veelzijdigheid, of je nu alleen af ​​en toe een casual game speelt of genoeg uren logt om gamen als een parttime baan te beschouwen, het Steam Deck heeft precies wat je nodig hebt om van je tijdverdrijf te genieten.

  Houd rekening met de magere batterijduur en luidruchtige ventilatoren; het zijn verre van dealbreakers, maar het zijn de twee belangrijkste twistpunten die ik heb met de handheld van Valve. Zolang je een oplader in de buurt hebt (en misschien een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking), stelt het Steam Deck weinig teleur.

  Je kunt het Valve Steam Deck vandaag kopen in drie modellen: $399 (64GB eMMC ), $ 529 (256 GB NVMe SSD) en $ 649 (512 GB NVMe SSD).

  Beoordeling:
  9/10
  Prijs:
  Vanaf $ 399
  Steam

  Dit is wat we leuk vinden

  • Uitstekende besturingslay-out en aanpassing
  • Capabele hardware kan de meeste games uitvoeren
  • Kwaliteit in de hand
  • SteamOS is gemakkelijk te gebruiken en te sleutelen
  • Gemakkelijk draagbaar

  En wat we niet doen

  • Luid fans in bronnen-hongerige situaties
  • Vluchtige levensduur van de batterij
  • Een paar bugs en ontbrekende functies in SteamOS
  • < /ul>