Vad vi vet om Kaliforniens masskjutning

0
59

En dag efter att en beväpnad man dödade 10 personer på en dansklubb i Los Angeles-området efter ett månnyårsfirande sade myndigheterna i söndags att den misstänkte i fallet har skjutit ihjäl sig själv inne i skåpbil som han använde för att fly från brottsplatsen.

Sheriff Robert Luna i Los Angeles län berättade att den misstänkte beväpnade mannen, Huu Can Tran, 72, tog livet av sig när poliser stängde på skåpbilen som han använde för att fly från platsen för ett andra skottförsök. Luna sa att motivet förblev oklart för attacken.

Läs också |10 dödade i masskjutning i Los Angeles efter det kinesiska nyåret, beväpnad man dödar sig själv

På lördagen öppnade Tran eld i sällskapsdansstudion, dödade 10 personer och skadade ytterligare 10, vilket skickade en våg av rädsla genom asiatiska amerikanska samhällen i regionen och kastade en skugga över festligheter i hela landet.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

I Odishas regnmatade Malkangiri hjälper ett vattensystem bönder att odla en seco. ..

Delhi Konfidentiellt: En speciell hirsräknare i Delhi L-G’s Hemma…

Utrikesminister S Jaishankars besök i Sri Lanka: Nyckeltal…

Armén ser ut att skaffa högteknologiska drönare, robotmulor för att ersätta djurtransporter Ansök nyårskampanjkod SD25

Efter masskjutningen inleddes en jakt och Luna har tidigare släppt bilder på en asiatisk man som troddes vara den misstänkte, men mannens namn avslöjades inte eftersom det kunde komplicera deras förmåga att gripa honom. Men de släppte ett foto som visar en asiatisk man med glasögon och vintermössa.

Den misstänkte hittades död av en självförvållad skottskada i en skåpbil där myndigheterna säger att han flydde efter att människor motverkade hans försök till en andra skottlossning på lördagskvällen.

Polisen bekräftade att Huu bar på vad Luna beskrev som en halvautomatisk pistol med ett förlängt magasin, och en andra pistol upptäcktes i skåpbilen där Tran dog.

Omkring 20 till 30 minuter efter den första attacken gick pistolmannen sedan in i Lai Lai Ballroom i den närliggande staden Alhambra. Men folk vred bort vapnet från honom och vittnen sa att han flydde i en vit skåpbil.

Annons

Vanen sågs i Torrance, ett annat samhälle där många asiatiska amerikaner bor, cirka 34,5 kilometer från Lai Lai Ballroom. Efter att ha omringat fordonet i timmar, svärmade polistjänstemän och gick in i det. En persons kropp verkade ha sjunkit över ratten och togs senare bort.

Firandet i Monterey Park är ett av Kaliforniens största. Två dagars festligheter, som har deltagits av så många som 100 000 personer de senaste åren, var planerade. Men tjänstemän ställde in söndagens evenemang efter skottlossningen. Skottlossningen i Star Ballroom Dance Studio i Monterey Park dödade fem kvinnor och fem män och skadade ytterligare 10 personer. Sedan 20 till 30 minuter senare gick en man med en pistol in i Lai Lai Ballroom i närliggande Alhambra.

Massakern var nationens femte massmord den här månaden. Det var också den dödligaste attacken sedan den 24 maj, då 21 människor dödades i en grundskola i Uvalde, Texas.

(Med input från AP)