The Shocking Thing Microwave Popcorn och Chardonnay har gemensamt

0
56
BAZA Production/Shutterstock.com

Om du är en vinälskare är du förmodligen bekant med de smöriga tonerna av en chardonnay. För vissa (som jag) är det bara inte din atmosfär, men för dem som älskar ett gott smörigt vin kan du bli förvånad över vad drycken har gemensamt med mikrovågspopcorn.

Som det Det visar sig att den smöriga smaken i en Chardonnay är samma ingrediens som gör att mikrovågspopcorn smakar smörigt.

Ja, det här låter vilt, men vi lovar att det inte hälls faktiskt smör i din vinflaska. Ingrediensen är en molekyl som kallas diacetyl som sker naturligt under en process som kallas malolaktisk jäsning, en andra jäsningsprocess.

Under malolaktisk jäsning omvandlas äppelsyra till mjölksyra som är en mycket mjukare syra och som inte ger en hård smak åt vinet. När detta händer skapas diacetyl och det är där den smöriga smaken kommer från.

JoyJolt Layla vita vinglas

Hämta en uppsättning glas till din nästa vinkväll.

Amazon

28,95 USD
49,95 USD Spara 42 %

Mål

30,95 USD
59,95 USD Spara 48 %

Macy's

36,99 USD
63,00 USD Spara 41 %

Men vin är inte det enda som har diacetyl. Det är samma ingredienser som företag tidigare använde för att skapa en smörsmak i saker som mikrovågspopcorn! Men här är grejen, diacetyl är inte längre en populär ingrediens bland de flesta märken. Tillbaka på 2000-talet vann en grupp arbetare i en popcornfabrik en rättegång som påstods ha sjukdom relaterade till inandning av diacetyl (bland andra inhalationsmedel) i fabriker.

Sedan dess har många märken slutat använda det. Men diacetyl är fortfarande lagligt och anses säkert som arom så länge det inte konsumeras i höga halter eller inandas vid höga temperaturer och nivåer. Vissa märken kanske fortfarande använder det.

Så är din chardonnay säker? Ja. Serious Eats talade med Maggie Campbell, en vin- och spritexpert, som förklarade att det för närvarande inte finns några säkerhetsföreskrifter kring föreningen i vin och sprit. Dessutom produceras det i låga halter av vin och kommer sannolikt inte att andas in.

Obs! Om du har frågor om diacetyl i din kost är det alltid bäst att sluta konsumera misstänkt mat och dryck och rådfråga en läkare.

Nästa gång du är sugen på popcorn eller tar ett gott glas chardonnay på natten, smakerna kan ha mer gemensamt än du tror.