Spotify zal waarschijnlijk ook personeel schrappen, aankondiging verwacht deze week

0
37

Spotify Technology SA plant ontslagen deze week, volgens mensen die bekend zijn met de plannen, en sluit zich aan bij een hele reeks technologiebedrijven van Amazon.com Inc tot Meta Platforms Inc om banenverlies aan te kondigen om de kosten te verlagen. Het aantal functies dat moet worden geëlimineerd, is niet door de mensen gespecificeerd. Spotify ontsloeg in oktober 38 medewerkers van de Gimlet Media- en Parcast-podcaststudio's. De muziekstreaminggigant heeft volgens het derdekwartaalrapport ongeveer 9.800 werknemers in dienst.

Technologiebedrijven hebben tijdens de pandemie hun personeelsbestand vergroot, maar werden gedwongen om te bezuinigen als reactie op verminderde advertentie-inkomsten en wankele economische vooruitzichten. Amazon.com, Meta en Microsoft Corp. behoorden tot de grootste bedrijven die onlangs personeelsreducties aankondigden, terwijl Google-moeder Alphabet Inc. vrijdag zei dat het ongeveer 12.000 banen zal schrappen, meer dan 6% van het wereldwijde personeelsbestand.

Een woordvoerder van Spotify weigerde commentaar te geven op de aanstaande bezuinigingen.

Lees meer |Google-moeder Alphabet gaat 12.000 banen schrappen, zegt Sundar Pichai in e-mail.

Het bedrijf heeft zich vanaf 2019 enorm gecommitteerd aan podcasting. een miljard dollar voor het verwerven van podcastnetwerken, creatiesoftware, een hostingservice en de rechten op populaire shows zoals The Joe Rogan Experience en Armchair Expert.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken UPSC-sleutel – 24 januari 2023: weten over Netaji Subhas Chandra Bose, Trans …

De terughoudendheid van Duitsland ten opzichte van tanks komt voort uit zijn geschiedenis en zijn politiek

Upendra Singh Kushwaha en Nitish Kumar: een lange haat-liefdeverhouding

Voor technologiebedrijven leveren jaren van gemakkelijk geld op in moeilijke tijdenPas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

Toch hebben de investeringen het geduld van beleggers op de proef gesteld. Aandelen kelderden vorig jaar met 66% omdat beleggers zich afvroegen wanneer ze rendement zouden gaan zien. De leidinggevenden van Spotify zeiden in juni dat de podcast-activiteiten in de komende één tot twee jaar winstgevend zouden worden.