SC wijst CBI-beroep tegen borgtocht Anil Deshmukh af

0
13

Het Hooggerechtshof heeft maandag het beroep van het CBI afgewezen tegen de borgtocht die was verleend aan de voormalige minister van Binnenlandse Zaken van Maharashtra, Anil Deshmukh, die was gearresteerd op beschuldiging van omkoping en witwassen.

Een rechter met drie rechters. bank voorgezeten door opperrechter van India D Y Chandrachud zei dat de NCP-leider al op borgtocht vrij was in de zaak op grond van de Prevention of Money Laundering Act (PMLA) die voortvloeit uit dezelfde transacties.

“Hij is ook op borgtocht vrijgelaten in de PMLA-zaak. SLP ontslagen. Dezelfde waarnemingen als in de PMLA-zaak,” de rechtbank, die ook bestaat uit rechters V Balasumbramanian en J B Pardiwala, zei.

De PMLA-zaak wordt onderzocht door het Enforcement Directorate (ED).

Subscriber Only StoriesView All

Het gebruik van dierennamen om elkaar te beledigen is een stereotype dat we zouden kunnen doen w…In Odisha's door regen gevoede Malkangiri helpt een waterplan boeren een sec…

Delhi Confidential: een speciale gierstteller bij Delhi L-G’s At Home…

Hoewel het bureau de HC opnieuw benaderde om verlenging van het verblijf te vragen en zei dat het geen dringende hoorzitting in de SC had kunnen krijgen, weigerde het Hooggerechtshof de verzoek.

Advertentie

Het CBI diende de FIR in tegen Deshmukh na een voorlopig onderzoek in opdracht van Bombay HC. De HC-directie kwam op een pleidooi van voormalig Mumbai-politiecommissaris Param Bir Singh, die had beweerd dat Deshmukh “ongepaste invloed” uitoefende op de overplaatsing en detachering van politiefunctionarissen en ook de inmiddels ontslagen Mumbai-politieassistent-inspecteur Sachin Waze gebruikte om illegaal te verzamelen Rs 100 crore elke maand, inclusief Rs 40 crore tot Rs 50 crore van 1.750 bars en restaurants in de stad.

© The Indian Express (P) Ltd