Revanth Reddy, hoofd van het congres van Telangana, in een positie over claim van BRS 'inmenging' in peilingen van Karnataka

0
37

De leiders van Bharat Rashtra Samiti (BRS) hebben de beschuldigingen van Telangana PCC-president A Revanth Reddy afgewezen dat premier K Chandrashekar Rao congresleiders in Karnataka probeert te beïnvloeden om ervoor te zorgen dat de partij bij de komende Assemblee-verkiezingen wordt verslagen.

Minister van Transport Puvvada Ajay zei dat het niet nodig was om ergens tussen te komen om het congres te verslaan. “Onze strijd is tegen de BJP. Denk je dat de BRS zijn tijd zal verspillen aan het verslaan van het congres, dat zichzelf overal aan het verslaan is? Deze beschuldigingen zijn dwaas'', zei hij.

Must Read |Na de BRS-show in Khammam spuwen het Congres en de BJP vuur: 'Misbruik van fondsen', 'flopshow'

Voormalig Karnataka-minister B Z Zameer Ahmed Khan, van wie Reddy beweerde dat hij was benaderd door KCR, heeft toegegeven de Telangana CM te hebben ontmoet, maar zei dat het om een ​​landdeal ging en dat er geen discussie over politiek was. Bronnen in het Telangana-congres zeiden dat Khan zijn verklaring ook aan AICC-leiders had gegeven na de beschuldigingen van Reddy.

KCR zelf heeft niet gereageerd op de beschuldigingen.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

In Odisha's door regen gevoede Malkangiri helpt een waterplan boeren een sec…

Delhi Confidential: Een speciale gierstteller bij Delhi L-G’s At Home…

Minister van Buitenlandse Zaken S Jaishankar’s bezoek aan Sri Lanka : Sleutelta…Leger zoekt naar hi-tech drones, robotmuilezels om dierentransport te vervangenNieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen Lezen |Nationale pitch op BRS-podium, maar in publiek, bericht grotendeels verloren

Reddy maakte de bewering terwijl hij reageerde op opmerkingen van KCR tijdens zijn Khammam-rally op 18 januari, die werd bijgewoond door topleiders van niet-BJP-partijen. De CM, die wordt gezien als een poging om een ​​niet-BJP, niet-congrescoalitie samen te stellen, zei dat het congres geen toekomst heeft in het land.

Reddy beweerde dat de KCR had geprobeerd de leiders van het Karnataka-congres te lokken en dit was de reden dat JD(S)-chef H D Kumaraswamy niet aanwezig was bij de BRS-vergadering. De JD(S) was eerder aanwezig bij de bijeenkomst waar de BRS officieel werd gelanceerd door KCR.

Bronnen in het congres zeiden dat de AICC een kritische kijk heeft op de opmerkingen van Reddy en hem heeft gevraagd af te zien van het maken van dergelijke beschuldigingen. “Senior AICC-leiders onderzoeken de zaak, maar voorlopig hebben ze de Telangana PCC- en Karnataka-congresleiders gevraagd om niet opnieuw controverse op te wekken. Revanth Reddy is gevraagd om geen commentaar te geven op andere staten'', aldus een bron.

Bronnen zeiden dat de leiders van het Karnataka-congres ook hun ongenoegen hadden geuit over het feit dat Reddy “een van hun leiders meesleurde” in een controverse.

p>Advertentie

Er zijn echter aanwijzingen dat de leiding van het Telangana Congress van streek is door de ontmoeting van de KCR met Zameer Ahmed Khan. Een overwinning voor het congres in Karnataka zou ook de vooruitzichten van het Telangana-congres een boost geven.

Hoewel dat ook Reddy's vooruitzichten ten goede zou komen, had de publieke berisping door het congres niet op een lijn kunnen komen slechtere tijd voor hem – net voor de start van het Congres van Haath se Haath Jodo padyatra in de staat, die door hem zal worden geleid.