Regjeringen vil lansere digital avlingsundersøkelse i 10 stater denne kharif-sesongen

0
65

THE CENTER planlegger å lansere en digital avlingsundersøkelse fra kharif-2023-sesongen i 10 stater, har The Indian Express fått vite.

I undersøkelsen, informasjon om forskjellige typer avlinger sådd av bønder i deres felt vil bli samlet inn gjennom en automatisert prosess ved å bruke “Geo-refererte kart” av jordbruksarealene og fjernmålingsbilder.

Den digitale avlingsundersøkelsen vil i første omgang bli rullet ut som et pilotprosjekt i Andhra Pradesh, Karnataka, Madhya Pradesh, Maharashtra, Odisha, Rajasthan, Tamil Nadu, Uttar Pradesh, Kerala og Gujarat, ifølge kilder. Senere vil den gradvis rulles ut over hele landet. Når det er fullt operativt, vil det legge til det eldgamle systemet for innsamling av statistikk for avlingsareal, som er kjent som “patwari-byrået”, som for tiden er i bruk i de fleste delstater.

I patwari-byrået, en fullstendig oppregning av alle felt (undersøkelsesnumre) kalt girdawari er laget av en landsby i løpet av hver avlingssesong for å kompilere statistikk over landbruk, vanning og avlingsareal.

Subscriber Only StoriesView All

UPSC-nøkkel – 24. januar 2023 : Vet om Netaji Subhas Chandra Bose, Trans …

Tysklands motvilje mot stridsvogner stammer fra landets historie og politikk

Upendra Singh Kushwaha og Nitish Kumar: Et langt kjærlighet-hat forhold

For teknologiselskaper, år med enkle penger gir etter for vanskelige tider. Årskampanjekode SD25

I følge kildene vil den foreslåtte undersøkelsen bruke “de siste teknologiske fremskritt som visuelle og avanserte analyser, GIS-GPS-teknologier og AI/ML” for å gi “nesten sanntids” informasjon om avlingene sådd av bøndene.

“Som en del av de digitale landbruksinitiativene planlegger Union Ministry of Agriculture and Farmers Welfare å utvikle en referanseapplikasjon for den avlingssådde undersøkelsen,” sa en kilde. “Stater skal ta opp georeferanser av landsbykartene i deres respektive stater.”

Satellittdata fra National Remote Sensing Center (NRSC), som hører under Indian Space Research Organization (ISRO), har allerede blitt gjort tilgjengelig for statene, sa kilden.

Annonse

Kilden utdypet prosessen med den foreslåtte undersøkelsen og sa: “Et avlingsregister, med en liste over alle avlingene som er sådd i India, er under utvikling. Avlingsregisteret vil fungere som en enkelt kilde til sannhet for innsamling av data på en standardisert måte, under den digitale avlingsundersøkelsen.»

Avlingsregisteret vil ha mulighet til å fange opp enkelt- eller flere avlings-ID-er for samme jordbruksland for samme sesong, sammen med det respektive arealet for såing og type avlinger, som for eksempel mellomavlinger, blandede avlinger, enkeltavlinger, sa kilden, og la til. at kobling til Global Positioning Systems (GPS) og geo-refererte matrikkelkart ville gjøre det mulig for brukere å nå rett gård og samle inn riktige data og bilder.

Koblingen til fjernmåling og flybildeanalyseverktøy kan være brukes til å krysssjekke data på et “større områdenivå” med den rapporterte og utledede informasjonen fra feltnivået for å muliggjøre høyere nøyaktighetsnivåer. Undersøkelsen vil også ha et mobilt grensesnitt som vil tillate offline datafangst i åkeren (jordbruksarealet) der avlingen er sådd, sa kilden.

Annonse

Kilden sa at det vil vise fordelene med undersøkelsen. hjelp til å skape synlighet på – nøyaktige og transparente estimater av avlinger sådd i stater; avling identifikasjon for forbedret produksjon, avling dyrket område; estimering av utbytte fra avlingssådde data; enkel implementering av avdelingsordninger fokusert på avlinger; enkel verifisering, estimering og oppgjør av avlingsforsikringskrav; vurdere beskjæringsmønstre for miljøpåvirkninger; og forbedre markedet fra landsbyen til nasjonalt nivå.

© The Indian Express (P) Ltd