Pakistan kampt met grote stroomstoring na netstoring

0
27

Pakistan heeft maandag vroeg in het hele land te maken gehad met stroomonderbrekingen als gevolg van een grote storing in het nationale elektriciteitsnet, aldus het federale ministerie van Energie.

“Volgens de eerste informatie om ongeveer 7:34 uur. AM (lokale tijd) vandaag ondervond het National Grid een frequentieverlies, wat een grote storing veroorzaakte. Er wordt hard gewerkt om het systeem nieuw leven in te blazen,” aldus het ministerie in een verklaring.

De stroom viel uit in alle grote steden, waaronder Karachi, Islamabad, Lahore en Peshawar.

Er werd een frequentieverschil gemeld in het zuiden van het land. tussen de steden Jamshoro en Dadu toen de systemen op maandagochtend werden ingeschakeld, vertelde minister van Energie Khurrum Dastagir aan het Geo TV-kanaal.

Subscriber Only StoriesView All

Delhi Confidential: Een speciale gierstteller bij Delhi L-G’s At Home…

25 januari 1983, veertig jaar geleden: Tamil Gouverneur van Nadu dringt er bij Centrum op aan…Status van graft UPSC-sleutel – 24 januari 2 023: Weten over Netaji Subhas Chandra Bose, Trans …Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

“Er was een fluctuatie in de spanning en de systemen werden een voor een uitgeschakeld. Dit is geen grote crisis,” zei Dastagir.

Sommige netwerken in het land waren al hersteld, voegde de minister eraan toe.