På Subhas Chandra Boses fødselsdag sier statsminister Modi at han jobber for å realisere visjonen hans

0
28

Netaji Subhas Chandra Bose vil bli husket for sin voldsomme motstand mot kolonistyret, sa statsminister Narendra Modi mandag mens han hyllet Bose på fødselsdagen hans, som er markert som Parakram Diwas.

“Dypt. påvirket av tankene hans, jobber vi med å realisere hans visjon for India,” la statsminister Modi til.

Statsministeren innviet også praktisk talt en modell av et foreslått minnesmerke dedikert til Bose på Andaman- og Nicobarøyene, og oppkalte 21 øyer etter Param Vir Chakra-prisvinnerne. Minnesmerket vil bli satt opp på Ross Island, som ble omdøpt til Netaji Subhash Chandra Bose Dweep i 2018.

Det vil ha et museum, en taubane, et laser-og-lyd-show, en guidet arv sti gjennom historiske bygninger og en temabasert fornøyelsespark for barn, sa tjenestemenn.

Bare i Express |Subhas Chandra Bose, utover den selektive fantasien til BJP

Modi sa i denne anledningen: «Netajis minnesmerke i Andaman- og Nicobarøyene vil inngyte følelser av patriotisme i folks hjerter. Det var krav om å lage offentlige hemmelige filer på Netaji, og det har vi gjort. Hele landet, rett fra Delhi og Bengal til Andaman- og Nicobarøyene, hyller Netaji, og bevarer arven knyttet til ham. til inspirasjon for kommende generasjoner. Folk besøker nå Andamanerne for å lære vår historie (om frihetskamp),» sa han.

Unionens innenriksminister Amit Shah er i Port Blair i anledningen, hvor han også vil tale på et offentlig møte i anledning Netajis 126-års fødselsdag. Shah vil sannsynligvis heise nasjonalflagget i løpet av dagen og holde en offentlig tale på Netaji Stadium – samme sted hvor frihetskjemperen hadde foldet ut Tricolor 30. desember 1943.

President Droupadi Murmu hyllet også Netaji som kalte ham en av Indias største sønner. “På Parakram Diwas hyller vi en av de største sønnene til Bharat Mata, Netaji Subhas Chandra Bose. Netaji viser eksepsjonelt mot og patriotisme. Under hans ledelse ble millioner med i kampen for Indias frihet. Indianere vil for alltid stå i gjeld til ham,” tvitret presidenten.

Når det gjelder å gi nytt navn til de 21 øyene etter prismottakerne av Param Vir Chakra, sa regjeringen i en uttalelse søndag, “Den største navngitte øya vil bli oppkalt etter den første Param Vir Chakra-prisvinneren, den nest største navngitte øya vil bli oppkalt etter den andre Param Vir Chakra prismottaker, og så videre.»

Dette trinnet vil være en evig hyllest til våre helter, hvorav flere hadde gjort det ultimate offeret for å beskytte nasjonens suverenitet og integritet, heter det. I tillegg til å gi nytt navn til Ross Islands Netaji Subhash Chandra Bose Dweep i 2018, ble Neil Island og Havelock Island også omdøpt til henholdsvis Shaheed Dweep og Swaraj Dweep.

Historier kun for abonnenterSe alle

Delhi konfidensielt : No Run Of Millet Fare

UPSC-nøkkel – 24. januar 2023: Vet om Netaji Subhas Chandra Bose, Trans …

Tysklands motvilje mot stridsvogner stammer fra landets historie og politikk

< /figur>Upendra Singh Kushwaha og Nitish Kumar: Et langt kjærlighet-hat-forhold Bruk nyttårskampanjekode SD25

De 21 Param Vir Chakra-prisvinnerne inkluderer major Somnath Sharma; Subedar og æreskaptein (den gang Lance Naik) Karam Singh, MM; Sekundløytnant Rama Raghoba Rane; Nayak Jadunath Singh; Selskapet Havildar Major Piru Singh; Kaptein G S Salaria; Oberstløytnant (daværende major) Dhan Singh Thapa; Subedar Joginder Singh; Major Shaitan Singh; Abdul Hamid; oberstløytnant Ardeshir Burzorji Tarapore; Lance Naik Albert Ekka; Major Hoshiar Singh; Andre løytnant Arun Khetrapal; Flygende offiser Nirmaljit Singh Sekhon; Major Ramaswamy Parameswaran; Naib Subedar Bana Singh; Kaptein Vikram Batra; Lt Manoj Kumar Pandey; Subedar Major (den gang Rifleman) Sanjay Kumar; og Subedar Major Retd (Æreskaptein) Grenadier Yogendra Singh Yadav, i henhold til regjeringens uttalelse.